Ahojte, som v 18tt a uz vyse tyzdna sa v noci budim nato, ze sa mi nesmierna nafukuje podbrusko - zobudim sa na tlaky v nom + mam ho tvrde! ... Tento stav sa mi dostavi vzdy ked som v lehu na chrbte... Kedze som prvorodicka, neviem posudit, ci sa to natahuje maternica, alebo mi tvrdne brusko...
Mate niekto s tym skusenosti? dakujem pekne
Dakujem Latvia, zajtra idem preventivne na kontrolu, tak uvidime... i ked prave v tom case mi asi tvrdnut nebude...hm, ale snad mi nieco poradi...
Ja to mam vazne len v noci/rano v lehu na chrbte...
a ako rozoznas natahovanie maternice?
natahovanie maternice necitis, ked ti babatko rastie a s nim aj maternica, tak akurat mozes citi bolest v boku, maternica sa totiz upina takymi vazmi na brucho....stahovanie maternice, teda tvrdnutie uz citis ako trvdu gulu, dokazes si nahmatat celu maternicu....trva to len par sekund, potom by to malo prestat..kup si zatial magnezium, bud sumive alebo magnesii lactici...tym nic nepokazis, ked povies svojmu gyn ze ti tvrdne brusko, odporuci ti to iste 😉 a viem ze u dr. ti nebude tvrdnut, ale to nevadi, ani mne netvrdlo vtedy kedy som potrebovala 😀
cezarka naťahovanie maternice som aspoň ja pociťovala ako občasné slabé predmenštruačné bolesti... Tvrdnutie rozoznáš určite... brucho je ako skala, na dotyk takmer necitlivé a máš pocit, že ti praskne, že máš malú kožu, mne "ťahá" kožu až na chrbte, mám pocit, že sa nedá ani poriadne nadýchnuť a keď brucho povolí, tak sa ti uľaví, proste cítiš úľavu, že "odtvrdlo" 😅
O tvrdnutí určite povedz svojmu lekárovi, mne tvrdne od 18tt a beriem 3x denne magnézium, odvtedy je to oveľa lepšie, síce tvrdne stále, ale nie tak, ako predtým... predtým som ho mala ako skala celý deň.... Teraz to pekne povoľuje a maternica už len trénuje na pôrod v termíne 🙂
podla vasho popisu mi teda tvrdne brusko.... utekam hned do lekarne 🙂 dakujem za rady, ste zlate 😉
Inak nieje divne, ze mi tvrdne v case ked som v maximalnom pokoji a uvolneni (spanok)? ...by som povedala, ze normalne tvrdne, ked robite nieco namahave...hm
cezarka v lekárni si pýtaj "magnesii lactici" 🙂 Je to čisté magnézium, môže sa brať viac ako Magne B6 a je podstatne lacnejšie 🙂
Flamenga, neskoro som nasla tvoj message, uz som bola v lekarni a kupila som si Nature's Bounty Hořčík tbl.100x250mg
http://www.lekarna.cz/natures-bounty-horcik-tbl...
moze byt? ci radsej kupim ten "magnesii lactici"?
Cezarka - mne tiez tvrdlo brusko mala som pocit ze stale, staci ze spravim najmensi pohyb. Teraz beriem 3x2 tabl. Magne B6 a nastastie to pomohlo, davaj si pozor a vela oddychuj.
A ze ti tvrdne v polohe na chrbte - mozno ti maternica tlaci na nejaky nerv, skus sa tejto polohe vyhybat.
Dakujem Vivi, snazim sa byt v klude... i ked pracujem, ale mam sedave zamestnanie, tak snad sedenie 8hodin denne az tak nevadi 😕 😨
cezarka ja mam rovnaky problem ako ty, som v 20tt a v noci, ked sa zobudim a lezim nahodou na chrbte, mam tiez cele brucho tvrde.....ked sa dam nabok je ale v poriadku, maksie...... ja pochybujem, ze je to tvrdnutie, asi to robi ta poloha na chrbte a vystrete nohy....a ja uzivam magnezium lacticum 3x2 tabletky, tak si nemyslim, ze je to tvrdnutie bruska, ved to tak mam kazdu noc.... 😒
Ahojte dievčence. No ja mám rovnaký problém už asi dva dni mi tvrdne brucho ale len poobede a trva to asi dve tri hodinky. Potom nič. Začala som brať magnezium som zvedavá či to prejde, no do teraz som bola marod, teraz mám sedavé zamest. a mne sa zdá že je to od celodenného sedenia. Môže to byť?
monci môže... mne tiež väčšinou tvrdne, keď sa namáham, chodím alebo dlho sedím.... akonáhle si ľahnem na bok, tvrdnutie povolí
Ahojte. Mne ked som bola tehula tiez tvrdlo brusko v lehu na chrbte. Bolo to akoby take trpnutie, pnutie. Nebolo to prijemne. Brala som na to horcik, plus som pila mineralky. Dr. mi poradil jedavat cierny chleba, pit dost tekutin, nemat plny mocovy mechur a nebyt nafuknuta. Cize ak treba tak espumisan. To vsetko drazdi maternicu. Mne drazdil dokonca aj paplon ked sa obtrel. Tiez nehladit, neskrabkat. A oddychovat. Maternica ma teraz dost co robit sama so sebou netreba ju este aj drazdit. Tiez nenosit priliz tesne veci. Ak tvrdne viac krat ako 10x za den, ist radsej k Dr. U mna to pri prvom tehu skoncilo zapalom mocovych ciest. Ale to bolo tvrdnutie az 4x za hodinu.
Ahojte, dakujem za odpovede. Uz beriem magnezium a v noci si davam pod nohy tvrdy velky vankus, aby som nemala brusko nasponovane a je to omnoho lepsie 🙂
ahojte,
ja mavam tieto stavy asi od 23 tt...presne ako bolo napisane vyssie, treba vela oddychovat,
ja uzivam Magnerot tbl., je to magnesium a horcik....ale nejem ho uuplne pravidelne,
len ked citim, ze to na mna zase ide 😒
a s tym natahovani uponov maternice...
mna to teda dost boli, mam pocit akoby mi slo puknut brucho ☹ je to neprijemne
mne tiež tvrdlo hlavne poobede ,kedsom už mala za sedou maraton za synom a sedienie u MK 😀 . no a plus v noci,ked som mala plny mechur.už 5dni mam nariadene ležať, magne b6 3x2tlb a je to uplny rozdiel ! určite pomohlo magnezko,ale aj nesedenie pri PC. teraz ležim na stoličách a píšem,ta abstinencia MK je hrozna . ináč,v polohe ne chrbte mi maly tlači akoby na oličku a dostavam akoby obličovu koliku a ked sa nejak inak vytočí -tak vtedy tvrdne brucho či ležim,či čo robim.takže asi aj poloha a draždenie plodu hra ulohu.maly je v bruchu mega hyperaktvíny
Ahojte dievcata, Ja som v 14 tt a dnes v noci som sa zobudila tiez na trpnutie bruska a pod pupkom som ho mala tvrde - ked som sa chytila pupku bolelo to - chvilocku, potom som nemohla od stresu ani spat. ☹ Pri prvom tehotenstve sa mi nic take nestalo, dala som si hned magnezium ale zatial nic - sice ho nemam tvrde ale stale mam taky strpnuty pocit - asi aj psychika uz robi svoje. Neviem co s tym a bojim sa dalsej noci co bude.... vlolala som s lekarkou a kazala mi pri opakovani tohto stavu prist zajtra na poradnu tak uvidim. chcem sa vas este opytat, mozu to byt aj zastavene vetry? lebo nad pupkom a po lahnuti na bok som mala pocit, ze sa mi tam prehana babo - ako pohyby a tie este citit nemozem nie? Tiez ma napadlo, ci to nemoze byt jazva po prvej sekcii ak sa napina - pri lahu mam pocit akoby ma natiahli na skripec 🙂 🙄
Zdravim,
mne zacinaju podobne problemy v 18tt, tiez neviem ako mam spat nevyhovuje mi ani spanie na chrbate ani na boku niekedy. Citim natahovanie bruska, co sposobuje, ze sa mi potom aj tazsie dycha. 17. februara idem ultrazvuk, tak sa popytam, ci by som nemala naordinovat Horcik resp. Magnesium.
Lol
Ahojte,mam podobny problem ako vy len ja mam tvrde brusko cely den. Este rano kym sa nenajem,tak je všetko ok ale akonahle nieco zjem, mam pocit,ze mi praskne brucho. Som v 21 tyždni tehotenstva a brucho ma nesmierne tlaci. Chodim ako kacica. Hovorim si,asi to tak ma byt,ked cakam dvojicky ale co bude za mesiac,za dva?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ked sa natahuje maternica, tak by stvrdnut nemala, tvrdne len ked sa stahuje, kedze je to sval....ale je normalne ze brusko tvrdne pri urcitych cinnostiach, alebo pri urcitej polohe....kazdopadne by som si asi naordinovala magnezko, snazila sa najst polohu v ktorej by mi netvrdlo, a vylucila by som aj naduvaciu stravu, ta totiz povzbudzuje cinnost criev a tie drazdia maternicu a ta sa stahuje-tvrdne....kazdopadne to povedz svojmu gyn ked budes na kontrole