Ahojte chcela som sa opytat od dnes mi tvrdne v podbrsku tak na paru sekund a potim nic , neviete preco? Je to vazne?
treba viac oddychovat.. ja som to mala pri druhom tehu... tiez mi povedali, ze to je vela namahy a ak to netrva dlho alebo to nie je moc casto za den, tak v pohode..a ked vidis, ze to je naozaj po namahe..
Dobre dakujem 🙂 to je tym ze sa stahujeme a v kuse nisco balim ale snazim sa davat pozor na seba 🙂
aj mne tvrdlo , lekar mi predpisal magnezko a mala som sa setrit, nastastie vsetko dobre dopadlo 🙂
Ja som v 18tt neje to priskoro? :( mam strach a este ide vikend... hadam nic zle sa neudeeje :/
@karinbirosova2 Čo najviac oddychovať, mne tvrdlo v druhom tehotenstve ešte skôr, než bolo nejaké bruško vôbec vidieť, aj bez námahy a tá to vedela aj zhoršiť. Lekár mi predpísal magnézium, bola som na pn. Nakoniec celé tehotenstvo, lebo som sa skoro začala aj otvárať. Na 6 týždňov som skončila v nemocnici a nakoniec som ešte 4 dni prenášala... Myslím si, že záleží aj na tom, ako je to s krčkom. Znovu radím, ešte raz, čo najviac oddychovať a nenamáhať sa, ak si niečím nie si istá, choď k lekárovi, nech ťa skontroluje. Držím palce!
I dnes trosku mi tvrdne co myslite mam si ist kupit magne b6?
@karinbirosova2 pozri, magneziom nič nepokaziš. Kazdopadne na najbližšej kontrole to lekarovi povedz, ze ti brucho tvrdne, teda ak si to uz neurobila.
A s tym stahovanim pozor - ja som takto tepovala cely byt mesiac pred porodom a ver lekar varovne dvíhal prst. Krčok sa mi tou namahou skratil....
Asi skocim kupit...pokial mi neuskodi nijak tak preco nie...ano ja osm pred dvoma dnami balila veci a vcera vybalovala tak uz len odyxhovat budem radsej...
@karinbirosova2 Ahoj mne tvrdne brucho od 17tt, bola som 2x hospitalizovana, pretoze na zaznamoch zistili, ze su to slabsie kontrakcie, 5 dni som polezala, infuzie som dostala, a odvtedy nesmiem nic robit, trosku som sa pootvorila aj preto musim lezat a nenamahat sa. Urcite si kup Magne, a povedz to doktorovii aby ta zkontroloval. A hlavne oddychuj, .... to tvdnutie mam stale, parkrat do dna. Hlavne oddych a ziadne tazke veci zdvihat, ja nesmiem ani nakup urobit 😒
Toho sa bojim :/ no dnes odychujem v pondelok si kupim magne aj vitaminy a len sa budem setrit nic nerobit...k lekarke idem az 18 maja..tak uvidim ako mi bude ak zle pojdem aj skor...ale tak neviem ci to je tvrdnutie tak ako keby ma v podbrudku nafuklo a paru sekund a potom nic...
@karinbirosova2 Ahoj.Mne tiež tvrdne brucho cca od 17tt.Teraz na poradni som sa pytala gyn a vravela ze pokial to nieje viac ako 10x za den tak je to ok...samozrejme nesmie to sprevadzat bolest.Moze ti stvrdnut napr.aj pri plnom mocovom mechure,ked ta babo kope atd.Takze si kup magnezium..ja beriem magnezium+b6 3x denne
Stávalo sa vám, že vám pri plnom močovom mechúre tvrdlo bruško? U mňa je chodenie na malú v intervaloch cca každých 30 min, a stále mi pred tým stvrdne brucho. Po toalete je to ok. Nechcem sa sťažovať, ale katastrofa 😃
(Som 29.týždeň+skrátený krčok,PN som už dávno a beriem aj magnézium)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nestresuj, ja som mala to isté Dr. povedal, že je to, keď sa trocha viac ponamáham, že ak to do pár minút prejde je to O.K. Problém by bol keby to neprešlo za pár hodín. Vylož nohy a žiadny stres: Veľa šťastia a príjemné tehuľkovanie 😉