Ahoj. V noci som sa zobudila, že ma troška tlačí na ľavom boku . Hneď som si nahmatala bruško a ukludnila som sa, že je tam len bábo. Zmenila som si polohu na chrbát ale ešte stále som cítila, že voľačo nie je OK. Začala som hmatať bruško a v okolí pupku a podbruško som mala výraznejšie tvrdšie. Čítala som, že sa to môže stať, len neviem, či fakt to bolo tvrdnutie, alebo len bábo bolo tak umiestnené. Boky a ostatná časť brucha bola úplne mäkká len ten stred a podbruško boli tvrdšie. Dala som si magnézium a išla som naspäť do postele. Keď som sa otočila na bok, bruško som mala úplne mäkké všade! len keď som ležala na chrbte...Je ráno a bruško už mám v poriadku. Doteraz som také nemala, máte s tým skúsenosti? Lekár ma na toto neupozornil nevysvetlil, neviem, nakoľko musím mať bruško tvrdé- keď sa to stane- neviem kde presne ....Ďakujem!
@angi07 To bolo bábo. Neviem v ktorom si týždni - ale od polovice tehotenstva sa nedoporučuje ležať na chrbte - bábo tlačí na dutú žilu a tebe môže byť ako na odpadnutie - a tiež má menej miesta - preto ho výraznejšie cítiš - snaží sa zmeniť polohu. Tvrdnutie brucha je veľmi nepríjemné - celé brucho by ti stvrdlo ako skala - tak scvrklo a zmenšilo sa. Je to vlastne stiahnutie maternice. Stáva sa to po väčšej fyzickej námahe. Ja som to mala od 20.týždňa aj v kľude tak som musela brať magnézium 3x denne a byť doma PN. Potom som si o tom viac čítala - a ku koncu tehotenstva tak do 10 krát denne je už normálne.
Myslela som si to aj ja, len nakoľko doteraz som to vôbec nepostrehla len vtedy, keď malý kopal, alebo sa otáčal, troška som sa zľakla. Lebo keď som cítila aj pohyby, som ho vedela normálne vyhmatať. Ale teraz pohyby neboli a aj keď tak práve také slabé, tak vzadu... Som v 22 tt. Je dobré, že mi takto vie niekto poradiť keď môj lekár má dovolenku. Ďakujem za odpovede 🙂
@alena0305
@xenicka13
chcem sa opytat, ci je to spojene aj s neprijemnym pocitom akoby tlak ci bolest. Dnes sa mi to stalo 1x na prechadzke, v celom bruchu som citila taky neprijemny tlak, v predklone sa to zlepsilo. Trvalo to cca 15-20 min.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To bolo babo 😅 brucho ked tvrdne tak cele