Dievcata prosim Vas pomozte... moze mi v 18.tyzdni tvrdnut brusko a je to nebezpecne??
no mne tvrdlo dako od polky tehu
potom mi dal gynko magnezium 500 a dako to preslo
opytaj sa Dr
kym tam pojdes skus banany, alebo magneziu
zacalo mi to vcera a zajtra idem na poradnu . len je to dost neprijemne. dufam ze ma nenechaju v nemocnici ☹
ahoj...pri druhom babu mne brusko tvrdlo od 20tt prakticky az do konca teho...nebrala som ziadne lieky.. ani som nemusela byt v nemocnici ..ak sa neotvaras bude to v pohode len oddychuj a nenatahuj sa zbytocne,donosila som a drobcek sa narodil 2 dni pred terminom..drzkaj sa
Dakujem Vam dievcata. som prvykrat tehu tak som zo vsetkeho mimo.
prosím, môže mi tu niekto popísať, čo je to tvrdnutie brucha? mňa pobolieva v podbrušku, stále som si myslela, že sa mi len naťahuje maternica, len dnes to bolí trochu viac...
ja to mam taky zvlastny pocit ako keby som sa nafukla a ked si ho chytim tak je tvrde... a opakuje sa mi to viackrat za den. ale najviac ked lezim na chrbte. tak sa tejto polohe vyhybam
aj mne tvrdlo ked som bola dlho na nohach, doktorka mi dala magnezium a pomohlo, nie je to nic strasne... nebojte sa 😉
@26kaja12 to čo opisuješ nie je tvrdnutie brucha. To je bábo - keď ležíš na chrbte - má menej miesta a mení polohu - takže vypučí chrbát alebo prdelku a teba to trochu bolí lebo natiahne maternicu. Tvrdnutie brucha - brucho sa ti stiahne a scvrkne celé - ako by sa zmenšilo na chvíľu a potom povolí. Je to vlastne stiahnutie svalu - maternice. Vtedy treba na PN, veľa oddychovať a užívať magnézium.
@raza
@26kaja12 to nie je tvrdnutie bruska, ale prevalujuce sa babo, klidecek. A aj rastuca maternica, dieta medzi 16-20.tyzdno 4-nasobi svoju hmotnost, takze asi tak... Tvrdnutie bruska netrva dlhsie ako minutku-dve, je to od chrbata a cele brusko tvrde, chladne. Malo by to byt az po 35.tyzdni. Ja som ich mala pri druhom hodne skor, riesila som to magnezkom.
@anjelicek26 vďaka, ja viem, že mám trápne otázky 😅 😅
No ja som v 20 +1 a tiez mi tvrdne brusko,kazde rano,malokedy cez den,vacsinou ked lezim na chrbte a ak sa otocim na bok tak to povoli,na poradni mi povedali ze to je normalne,to sa maternica cvici,lebo maternica je sval ktory pri porode bude plod vytlacat von svojimi stahmi.🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@26kaja12 ahoj zbehla by som na pohotovost,aby ta skontrolovali ci sa neotvaras.ak nie daju ti magnezium.neboj sa