Od začiatku mam strach a maličké ako sme ho počali, čo je asi prirodzene. Som prvorodicka po dlhých rokoch sa nám podarilo otehotnieť, taky malý zázrak. Mam za chvíľku 37 rokov neúspešne umelé teraz sa nám zadarilo prirodzene. Len ten strach... Nemám sa ani komu vyrozprávať. Veľmi sa tešíme na maličké. Som v 14 týždni ešte neviem aké máme výsledky, len keď mi robila Dr sono všetko bolo ok. Sono bolo podľa nej nie moc kvalitné ale podarilo sa jej odmerať maličké. NT mame 1,7 mm. Snáď keď toto je v norme nebudem mat nejaké zle výsledky na genetické......
Ja som sa o babo bala, tak som si dala spravit trisomy, vysli ok tak sme buchli fiktivne sampanske a uz pol roka pokojne spavam. Mne to za to stalo a povedala som si, ze ved od statu dostanem 860e tak 350 mi akoby dali na poriadne testy nie tie nespolahlive tripple.
@vivi33 ja som rozmyslala, zistovala a rozhodovala sa vyse mesiaca. rozhodla som sa pre amnio a objednala sa este skor ako som mala vysledky triple testov, kedze mi na nich nezalezalo (btw. v 36 rokoch mi vysli vyborne). vacsina ludi tvrdi, vratane takmer celeho MK, ze amnio je ovela nebezpecnejsia ako v skutocnosti je, takze mozes zvazit aj tuto moznost
Ak chces byt kludna, daj si spravit trisomy alebo nifty. Zhejtuju ti to tu, ze je to len biznis, zbytocne a blabla, ale mne to za ten pokoj, ze je dieta zdrave, stalo.
@queen_mary 4 mesiace, ušetrené peniaze a viete to na 100 percent. Teda ak by ste si to nechali tak či tak...
ja som si dávala pri poslednom test rozšíreny a teda 400 € za to som nelutovala , potom sme boli na fetalecho a tam ked videli že ich mám, hned inak všetko počitali a všetko ako ked boli len tie čo maš zo zdravotného trisomy text
chod bud martin alebo košice fetalecho a sama uvidíš ten rozdiel, maju web stránku pozri čo vlastne všetko pozeraju
Tak ja neviem, mne vyšli testy top a dieťa malo hydricephalus.... Je XY chorôb, ktoré testy okrem iného odhaliť nevedia.
@vivi33 zvykaj si, už sa budeš báť o dieťa celý zivot😉
@maciatkolulu zase máš presne v tých testoch ktoré vedia choroby odhalit ktoré nie
@vivi33 oslovte niekoho kto sa v danej problematike vyzna, to znamena svoju lekarku/lekara, nie mamicky, ktore si “myslia” a vyslovuju svoj “akoze nazor”, ze trisomy testy su biznis a su zbytocne, to su vacsinou zeny, ktore mali to stastie od Boha, ze sa im narodili zdrave deti a ktore citaju sprostosti na badatel.sk, tie testy su relevantne hlavne pre vasu vekovu kategoriu, je lepsie vediet dopredu ako sa stresovat cele tehotenstvo, trisomy testy nezachytia vsetky defekty, ale downa, edwardsa a par dalsich syndromov ano (prijemny bonus je ze sa dozviete pohlavie dietata), vela informacii najdete na stranke trisomy.sk, nelutujte tie peniaze, jedna sa o vasu buducnost, pisem z vlastnej skusenosti....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vivi33 Mám dve deti, tiež o pár mesiacov 37, ale keby som teraz prvýkrát tehotná, nedala by som si robiť tie testy genetiky. 90 percentám žien vyjdú pozitívne a deti zdravé. Je to biznis, aby ste si zaplatili drahé sono, či vyvalili 400 eur za ďalšie testy. Známa tak bola. Na takých ako vy, vo vašom veku, zarábajú najviac, nakoľko vzhľadom k veku je väčšia pravdepodobnosť, že testy nedopadnú najlepšie. Kašlite na to, čakáte zdravé dieťa a basta. Zaklopem.