Ahojte maminky. Màte niekto reàlnu skusenost s pozitivnym testom na toxo? Som v 14tt a vraj je + stym, ze mam v krvi uz aj protilatky a stav nie je akutny. Prosim napiste mi niektorà, ako to bolo a ci dietatko prislo na svet zdravé. Prvy syn mal cysticku displaziu. Stravila som viac casu v nemocnici ako doma. Bojim sa teda katdej drobnosti. Ďakujem Vam za odpovede.
2 mesiace pred pôrodom mi zistili toxo. Dali mi lieky na 3 týždne a to bolo všetko. Ešte povedali že dieťa môže mať problémy s CNS a so zrakom - bude slepé... Preplakala som 3 dni. Dcéra sa narodila zdravá asi týždeň po termíne.
@deti95060810 Všetko dobre dopadlo nakoniec. To som rada.
@emberova ahoj ja som mala pred 4 rokmi toxoplazmozu v tehu. Zustili mi v 1 trim bola som na ATB do konca tehu . Odporučam myslieť pozitivne a všetko bude ok. Mňa posielali aj na potrat nešla som a dobre som spravila mam krasneho zdraveho syna. Aj na odber plodovej vody som na poslednu chviľu zrušila. Odovzdala som sa Bohu a dobre som spravila. Som šťastna matka dvoch krasnych zdravuckych deti ☺ držim palečky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@emberova dnes sa riešilo niečo podobné, skús osloviť diskutujúce tu: https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/akutna-toxoplazmoza-3/