Ahojte tehuľky, chcem sa spýtať či má niektorá podobný problém...som v 19 týždni a posledný týždeň mám v podbrušku taký divný tlak...neviem to ani dobre popísať, je to akoby ste dostali kopanec do brucha pri ktorom sa mi ni povrchu kože vytvorí akoby hrčka, ktorú si viem nahmatať....poradte prosím:(
Mozu to byt pohyby babatka 🙂 Pockaj si este na tie riadne kopance ;) tie len pridu! Krasne tehulkovanie!
@ludmila26 to vyzerá, že to bude malinké, za chvíľku sa začne mrviť viac, tak budeš cítiť také štuchanie všelikde v podbrušku. Ja keď cítim, že je asi hore tak zmením polohu, napr.ležím na boku a preľahnem si na chrbát a už cítim, že sa mu to nepáči a malé sa mrví, až dokiaľ nenájde tú správnu polohu. Strašná mater, nedám mu pokoj ani v brušku 😀
lenže nie je to na prvorodičku v 19 týždni priskoro na takéto silné pohyby? nemôže to byť tvrdnutie maternice alebo niečo horšie?
dnes som bola u lekára....všetko je v poriadku🙂 vraj to malé je také nezbedné že tlačí do maternice a kedže maternica je len sval tak sa naťahuje a preto som pociťovala taký čudný tlak...aspoň takto nejako mi to bolo vysvetlené🙂
@ludmila26 No mne sa deje niečo podobné, avšak mne to tlačí presne v strede v podbrušku.. Doktorka mi povedala, že to tvrdé je hlavička (a fakt ju tam viem úplne presne nahmatať) a že ju proste cítim, keď sa drobec zaprie.. Keď ma to príliš tlačí, tak sa ho snažím rukou trošku podvihnúť dohora, alebo si na chvíľu ľahnem a vtedy sa premiestni a prestane to 🙂
@ludmila26 Super!!! Tesim sa s tebou! Je to vzdy lepsie povedat o takychto veciach lekarovi. Pockaj, ked uz budete v takom pokrocilejsom stadiu....ta hrcka bude vacsia a obcas aj zaboli :D ale stale je to prijemne, lebo aspon vieme, ze sa drobci maju OK 🙂 Uzivaj si brusko....hlavne teraz, lebo v tretom trimestri uz budes mat vacsie a bude vsetko tazsie :D
ps. da sa vypocitat zle. Hlavne ked zena ma menstruaciu prve mesiace. Stalo sa to mojej kamoske, ktora do 4-eho mesiaca ani netusila, ze je tehotna :D Ale tvoj pripad to asi nebude ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ludmila26 nie sú to náhodou prvé pohyby? 😉