Test na tehotenskú cukrovku v Ria - laboratórium Košice

belinad
22. okt 2019

Pekný večer žienky,tie ktoré ste boli na test na tehotenskú cukrovku v Ria lab. v Košiciach treba doniesť niečo? Napr. ranný moč alebo?

vinejka6
22. okt 2019

Keď som bola ja, netrebalo doniesť nič 🙂 je to tam inak veľmi pekné a sestričky veľmi milé, je tam aj dosť časopisov 😀😀😀

diaalex
22. okt 2019

@belinad na cukrovke ta len pichnu, vypijes tekutinu a znova pichnu 2x 🙂

belinad
autor
24. okt 2019

Ďakujem žienky 🤗

sponqa
18. feb 2020

dnes som tam bola, len jedno dôležité info - treba prísť na 7:30. Ja som sa pýtala mojej gynekologičky, či sa treba objednávať, povedala, že nie, len prísť nalačno, tak som tam ani nevolala a nevedela som to. Prišla som o deviatej, sestrička bola ku mne veľmi nepríjemná, vraj kde som bola doteraz, že výsledky nemusia byť presné a zaklincovala to vetou "vaše vyšetrenie, váš problém". Áno, prostredie je tam krásne, ale odchádzala som s veľmi nepríjemným pocitom.

julka828
24. feb 2020

@sponqa mne moja sestricka kazala a napisala na ziadanku ze ist na 8.00.

maylorka
2. mar 2020

@belinad Dobrý deň chystám sa na glykemický test...boli ste na Kukučínovej? Ako to prebiehalo? Myslím koľko času si vyčleniť. Ďakujem za odpoveď 🥰

sofkabarbie
25. jún 2020

Zdravim, plati sa v tomto labaku? Alebo staci vymenny listok od gyneko? Vziat si aj glukozu ? Bol niekto na tahanovciach v RIA labaku? A este by som sa chcela opytat, ci ste isli rano najprv ku svojej gyneko kde Vam brala krv a tak do labaku? Lebo prve tehu som isla ku svojej kde mi vzala krv a nasledne do laboratoria (ale ineho , v nemocnici) a tam mi znova brali

vinejka6
25. jún 2020

@sofkabarbie keď som tam bola ja, minulý rok neplatila som ani cent, mala som lístok od svojej gynekologicky. Glukózu netreba, tam ti namiešajú. Hneď ráno treba ísť do labaku, tam ti vezmú krv, netreba ísť najprv ku gynek., rovno som šla do labaku, ale ja som bola na kukucinovej. Na tahanovciach som nebola

malebiele
19. aug 2020

@vinejka6 a prosim ta, zoberu ti krv a kolko cakas kym zoberu krv znova? beru potom uz len raz alebo 2x? a vysledky su potom kedy, na dalsi den?

vinejka6
19. aug 2020

@malebiele odoberie sa krv zo žily. Potom vypijes glukózu rozpustenu vo vode. Ďalší odber krvi sa robí 60 a 120 minút po vypití glukózového roztoku.
Výsledky neviem kedy boli, ale oznamujú ich resp
Posielajú tvojej gyn / tvojmu gyn. Ktorý ťa následne informuje, ako test dopadol

malebiele
19. aug 2020

@vinejka6 aha cize po sirupe este 2x no super lebo kazdy pisal inak a potom aj dobre ze vysledky rovno posielaju mojej gynekologicke, dakujem 🙂

patha155
19. aug 2020

@malebiele u mna neposielali mojej gyn, ale k diabetologicke kde som sla po vysledky a s papierom od nej az ku mojej gyn. Zalezi, ako to maju dohodnute

malebiele
19. aug 2020

@patha155 v zivote som nebola u ziadnej diabetologicky... nerobia to iba pri pozitivnom teste na glukozu?

vinejka6
19. aug 2020

@malebiele áno, u mňa to bolo takto v tomto laboratóriu. Po glukoze berú krv ešte 2x a výsledky gyn.
Diabetologicke určite nie, veď keď žiadnu nemáš, akej pošlú? 😀

patha155
19. aug 2020

@malebiele ja som tiez nikdy nebola. Ale moja gyn nedava papier na cukor. Moja mi dala vymenny listok do labaku s peciatkou diabetologicky z thc 🤷‍♂️ a potom aj ziadanku so svojou peciatkou o konzultaciu vysledkov 🤷‍♂️ vsetky vysledky mam ok a stejne som musela 🤷‍♂️

malebiele
19. aug 2020

@patha155 aha no tak to je ine, moja dala rovno na cukor, tak dufam ze ma nikde inde posielat nebudu

jullietka
19. aug 2020

@vinejka6 u nas sa bezne ide rovno k diabetologicke,dr napise papier,zavolam,objednaju ma a idem...A je to samozrejme v tehotenstve,nemusia mat vobec zvyseny cukor

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre