Ahojte, mám na vás otázočku a bola by som velmi velmi vďačná ak by sa našiel niekto kto má skúsenosť alebo aspoň nejaké vedomosti. Som tehotná 4. Mesiac, ale to asi nieje velmi podstatné. Taktiež som velký milovník zvieratiek hlavne terarijných zvierat. Mám rôzne plazy hada, jašteričky, slimáky atď..Niektoré zvieratá prenášaju rozne choroby ktore pri tehotenstve možu ublížiť. Viem že mačkám sa mám vyhýbať ale vela ludí ma celkom straší že by som nemala byť v blízkosti ani mojich zvierat… Moj had (pyton kralovský) môže prenášať salmonelu ale to iba v prípadoch ak nežije v dobrých podmienkach, čo o moje zvieratka je postarané lepšie ako o ludí by som povedala. Taktiež mi hovoria že ak budem chytať hada narodí sa mi dieťa so šupinami (toto ale uplne vypúšťam s hlavy). Od kedy ma ale takto strašia snažím sa manipulovanie zvierat trochu obmedziť na minimum avšak nedá sa to uplne keďže im musím čistiť teraria atď, atď. Predaj zvierat je na tom najposlednejšiom mieste. Preto ak sa najde niekto kto vie alebo ma skusenosti buď s chovom zvierat pri tehotenstve a mali nejaké problémy bola by som velmi rada za každú radu 🙏🏽.
@veeerooonkaaa Na toto etse ludia veria🙂? Moja mamka ked cakala mna, tak krmila male zajaciky striekackou, tiez ju strasili. A cuduj sa svete nemam nic po zajacoch🙂
@veeerooonkaaa nebala by som sa chovu kvoli tehotenstvu ale v byte s babatkom by som pytona urcite nechovala, vlastne ja by som v noci ani nezaspala, ved co ak by usiel... ani si neviem predstavit ho predat/darovat, lebo kto okrem zoo by si kupil/chcel pytona?
Ale nic v zlom, kazdy ma rad nieco ine...
To vôbec nemám na mysli veci typu ak chytíš hada narodí sa ti dieťa s haďou kožou alebo s chvostom takéto veci ignorujem na plnej čiare. Len som chcela vedieť či aj tieto zvierata neprenášaju dajaké choroby ako napríklad mačky s tou toxoplazmozou. Lebo keď googlim ako kolvek chcem nikde som nič nenašla či na SK alebo aj zahraničných stránkch.
@veeerooonkaaa ahoj, ja mam od mala suchozemske korytnacky a teraz som teho.. No sak hygiena je zaklad, zatial sa nic nestalo.. Mam vnutri aj papagaje a to je myslim horsie, kde pri cisteni pouzivam rusko, rukavice, vsetko hneď dam do pracky.. Ale ked trepocu s kridlami, podla mna je hocico vo vzduchu, ale zase nepanikarim.. Viem, ze aj slimaky mozu prenasat nejakeho parazita, uz neviem nazov.
@missdiva áno chápem nie každý je na hady. No tak ako ja som si kupila hada tak je xy iných ludí ktorý chovajú hady. Až fanatici do hadov ktorý majú viac ako jedného😅 ale ako hovorím nie každý je do plazov. Toho že by mi utiekol toho sa nebojím lebo sú rôzne zámky na terária a moj konkrétne je ešte maličký a sám si nedokáže otvoriť terarium. Druh ktorý mam ja podla mojich informácii ktoré by mali byť správne dorastá do maximalnej dĺžky v 3 rokoch a teraz má len 8 mesiacov. +je to menší druh pytonov
Nie som expert, ale vlastnych zvierat by som sa nebala. Mali sme papagajov, teraz mam psa, co zerie surove maso a nebudem stresovat, ked budem tehotna. Tie macky, to snad myslia len tie, co chodia von, nie?
@petkasaurus super. Tak pri čistení si zoberiem rukavice aspoň ako “ochranu”. O tom že slimaky prenašaju parazity som ani nevedela ale slimakov okrem toho že im dam jedlo, vodu a vymením substrát vobec nechytám. V každom prípade ďakujem.
@ropucha6 no to práveže neviem vôbec. Moja maminka miluje mačky a pri tehotenstvách mala mačky a nič sa nestalo. Na druhej strane moja teta tiež mala mačky pri a prvom tehotenstve jej neprežilo bábetko lebo na ňu preniesla tu toxoplazmozu ale pri ďalších deťoch a tých istých mačkách už bolo všetko v poriadku takže asi to je skor individualne. Alebo proste prekonala toxoplazmozu a už sa to na ňu neprenieslo znova.
@veeerooonkaaa my mame doma uzovku a popravde o chorobach, ktore by mohol plaz prenasat, som nikdy ani nepocula. Dieta mame a nic mu nie je. Pri cisteni terarka pouzi rukavice, pripadne rusko a si v pohode.
@kataka10 velmi ďakujem🙏🏽
@veeerooonkaaa je mi to jasne ale videla som dost fotiek a videii kde pyton zozral dieta, proste moj osobny pocit... bala by som sa chorob z potkanov, resp.toho cim ho krmis... ale tak ak si extremne zanietena chovatelka a stale im cistis tak to vie urobit vela si myslim. Mozu ta hryznut,skrabnut (mozes z toho dostat xy chorob) aj nemusia a nic sa ti nestane, to uz je to riziko... aspon cisticku vzduchu by som si zadovazila ak nemas.
@missdiva ano tie myši sú pravda. Preto od kedy viem že som tehotná hada krmí vyhradne iba priatel.
@veeerooonkaaa ked cistis teraria, daj si rukavice a dbaj na zvysenu hygienu ruk a nestane sa ti podla mna nic
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veeerooonkaaa ja osobne by som sa nenechala strasit tymi vela ludmi v okoli, ale spoliehala by som sa na svoj zdravy usudok.