Ahojte som v 13tt a s priateľom už od minulého roka chceme podniknúť jeden výlet, trasa nieje dlhá trvá cca hod cesty na moto, nemalo by to uškodiť babatku? Ďakujem za odpovede
Babatku to nijako neuskodi, ale prosim mysli na to, ze mat nehodu na motorke - ze ta niekto prehliadne uplne staci - je xy-krat vyssie, ako v aute... navyse auto ma bezpecnostny pas, airbagy, aj pri nehode... na motorke nemas nic, proste letis, malemu sa odluci pri naraze placenta a ty nikdy, nikdy na ten pocit straty nezabudnes... takze tak, vezmite auto tentoraz...
Si za dieta zodpovedna. Za jeho zivot. Je nacase zacat s touto myslienkou pracovat.
Cesta na motorke ako taka asi ublizit nemôže. Len mysli ma to ze obyčajný "ťukanec" na motorke je podstatne iny ako ťukanec v aute, a to sme iba pri ťukancoch.. ja by som určite neriskovala..
.
vieš čo ani z domu nevychádzaj podľa týchto reakcií..čo keď sa potkneš na schodoch
Samotná jazda ako taká je úplne bezpečná aj v omnoho pokročilejšej fáze tehotenstva. Ibaže riziko nehody je pomerne veľké a riziko veľmi vážnych následkov pri nehode je extremne vysoké.
Vy môžete na motorke dávať pozor, ale vodiči okolo nie. Nemala by som odvahu aj s babom v brušku riskovať nehodu.
Ja som isla s manzelom na motorke "az" raz, ked som este netusila, ze som tehotna, planovali sme tiez viac vyletov. No akonahle som zistila, ze som tehotna, uz som na motorku nesadla a manzel tiez pomaly prestal chodit. Odvtedy je to uz 10 rokov. Motorku prebehne raz za rok, spravi STK a rozmysla, ze ju fakt preda, ze uz budeme chodit len autom s detmi na vylety.
Ak nespadnete, nic sa nestane, nema sa co. Ale ja som nesadla ani na bicykel, lebo nahoda je "blbec".
Ja jazdim na motorke, ale ako som zistila ze som tehu,hned som prestala
Naco riskovat? Sa mozes iat aj lyzovat aj vsetko robit, len ak sa nieco stane treba znasat nasledky
Ja by som vydrzala, ved mozte ist potom na ten vylet, das postrazit mame,svokre a v klude ist
Tam nejde len o to, ze mozete havarovat. Otrasy pocas jazdy na motorke su intenzivnejsie, ako ked sedis v aute.
Ako sedenie a jazda uskodi dietatu? 🤔🤔
Vylucime z rovnice uz spominanu nehodu
Jazda na moto tebe ani plodu neublíži. Ak je priateľ dobrý vodič, má skúsenosti s jazdou na moto, ty ako spolujazdec tiež, tak choď.
Vozila som sa občas s manželom do nejakého 16.tt. Ale
celkovo som žila, akoby som tehotná ani nebola, fakt je, že jediní 3 ľudia, s ktorými som to tehotenstvo riešila, bol manžel, mama a gynekológ. Nemala som žiadne tehotné ani detné kamošky, ani rodičovské sociálne siete, takže prakticky ani žiadne obavy. Tehotenstvo úplne super, vydržala by som byť tehotná aj rok 😄 problémy som mala v druhom, počas ktorého som nič riskantné nerobila. Ale áno, ako píšu vyššie, riziko nehody na motorke nie je malé. Treba to zvážiť.
A choďte radšej teraz, lebo keď budete mať dieťa, zodpovednejšie je, aby jeden ostal nažive, ak sa čosi stane. Ja už preto na moto nejazdím (kvôli deťom), hoci manžel je excelentný vodič s desiatkami rokov praxe, no teraz mladí vodiči sú veľmi arogantní a hulváti. A keď sa stane nehoda na moto, je veľká pravdepodobnosť, že zahučia obaja.
Maximálne nezodpovedne. Byť tehotná znamená, že už si za dieťa zodpovedná, tak sa tak správaj aj keď to znamená, niečoho sa zriecť. Stačí malý tukanec aj počas státia, pád motorky a môžeš si potom tlct hlavu. Poznala som jednu mamičku z BA, bolo to asi 7 rokov dozadu, aj sa o tom vtedy písalo, v 6mesiaci jazdila na skútri. Mala nehodu a zomrela ona aj nenarodené dieťa. Doma ju čakali ďalšie dve deti... Tak si sama spočítaj, či ti ten hodinový výlet na motorke za to stojí.
Cele tehu sme jazdili aj na kontroly ku gyn. V 7 mesiaci sme ukoncili sezonu nocnou jazdou. O
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Naozaj chces riskovat toto, ked ludia dnes jazdia ako blazni? Aby si si to nevycitala do konca zivota.