Tehotensvo mi ide hrozne pomaličky

5. dec 2020

Čaute dievčatá chcem sa trošku s niekym pozhovárať čítať si ako to prežívate vy ☺️ Som prvorodička momentálne 18 týždeň tehotenstva od začiatku tehu som nemala dobre obdobie a do toho aj bolesti hocijaké strach a stres ale tak každá si niečim musíme prejsť dnes dokonca som bola na pohotovosti keď mam viac bolesti ako obvykle už som tam 🤣 chcem len povedať že už by som si priala byt v 9-8 mesiaci a mat babo pri sebe a už ten strach a všetko aby opadlo keď si predstavím že rodim až v máji och to sa ešte načakám 😖 aspoň keby som už v 8 mesiaci tak by to bolo lepšie pre mna strašne sa mi zdá že to tehotensvo ide pomaličky 🙄 máte tieto pocity aj vy alebo len ja som taká divná osoba

lia_nka
5. dec 2020

Ani nehovor to obdobie ide najpomalšie ako sa dá ale snaž sa užiť si ho 😊

janka_266
5. dec 2020

Len si to užite, ja som v 7. Mesiaci a to skutočne bolesti ešte len začali a myslím, že strach už nezmizne, len sa transformuje zo strachu z pôrodu na strach o dieťa. Ani sa nenazdáte a budete rodiť, mne sa zas zdá, že to ide veľmi rýchlo 😃

andreatytler
6. dec 2020

Strach v tehotenstve je nic oproti tomu aky strach budes citit po narodeni dietata. Stres podobne. Ak nie si poverciva, zacni sa pripravovat na babatko. Vybavicku... Citaj knihy o vychove napriklad lebo potom nebudes mat cas. A hlavne vela spi ak sa ti da.

oblecenie99
6. dec 2020

@andreatytler Absolútny súhlas.Tiez som sa veľa stresovala v tehotenstve,pricom ten skutočný strach prišiel až po narodení malého. Ale chápem zakladatelku..ja sama som mala pocit,že to tehotenstvo je nekonečné..vo všeobecnosti som úzkostliva a najmä netrpezliva povaha,v tehotenstve sa to ešte viac ukázalo.Do toho som sa cítila nemotorne,bolesti neskutočné ku koncu..v kuse som chránila brucho,bála som sa v MHD,že niekto na mňa spadne,a pod. Stále som túžila po dvoch deťoch,ale vôbec si neviem predstaviť,že by som mala byť znova tehotná. Nemala som rada to obdobie 😕

andreatytler
6. dec 2020

@oblecenie99 Ja som mala len jedno tehotenstvo ale vravia ze kazde je ine. Takze aj to duhe moze byt pre teba prijemne. Ja som mala krasne tehotenstvo. Bala som sa ale inac som si to velmi uzivala a vobec som netuzila po tom aby to skoncilo.

janezz
6. dec 2020

Som divná potom asi ja, ja som sa v prvom tehu nebála, nestresovala ale užívala som si ho. Hlavne keď mala už aj kopala a cítila som pohyby. Je pravda, že aj strach prišiel ale až v 26tt keď sa mi začal skracovať krčok a musela som do nemocky lebo mi hrozil predčasný pôrod. Ale všetko nakoniec dobre dopadlo, nemala som a i strach z pôrodu. Treba si toto obdobie naozaj užívať. Teraz som znova tehu v 14tt a tešíme sa spolu s mm aj malou, je to ešte iné ako keď som ju nemala. Asi by som sa mala báť a stresovať kvôli tomu krčku, ale verím môjmu dr. Takže pohoda, nerobí to dobre ani drobcovi v brušku.

miadi
6. dec 2020

Tak Ja nie som strachioprd. Prve teho som sa vobec nebala citila som ze vsetko bude v poriadku.Vydrzala som 32hodin kontrakcii kym som to vzdala a nechala si pichnut epidural a oxytocin no ked o 5h bolo babo konecne vonku mala som dost. Rok som verila ze urcite druhy porod nedam nechcem zazit. Ale so surodencom je zivot veselsi. Dalsie teho som mala cudny pocit no velmi som sa tesila. Ale nedopadlo to to dobre a v 18tt som rodila. Takze to posledne teho bol strach aby bolo babatko ok aj Keby som ho mala rodit tyzden. Hlavne aby bolo zdrave. Najtazsie bolo vydrzat prvy trimester v druhom uz bola viac istota ze vsetko je ok a treti som si uzivala kym som nezacala puchnut a mat vysoky tlak vdaka ktoremu vyvolavali porod ktory bol super Lebo trval iba 4.5h od podania oxytocin bez epiduralu. Cely cas pohoda sranda kym nedoslo na tlacenie to trvalo 9minut a posledne minuty ma chytala oanika. Ze to nedam. Zatvorila som oci tlačila a v duchu vravela Bože pomož mi! V tom momente sa maly narodil. ( jeho meno znamena dar ) na teho je najkrajsie ked citis pohyby a vies ze babatku je dobre dostava non stop živiny je mu teplucko ruzovo nic mu nechyba počuva tlkot tvojho srdca pozna tvoj hlas. Teraz ti len zacina Ta naj cast tehotenstva uzivaj si ju aj ked je to stres mat v sebe cloviecika mà v sebe nieco magicke. To ze si prvorodicka neznamena ze sa mas bat kazdeho prdu. Neboj sa kym nemas dovod sa bàt.

marianarem
6. dec 2020

Kazda to preziva inac, mne osobne sa tehotenstvo tiez velmi vlieklo, presne chapem, co pises. Po porode to ale pokracovalo este tak prve 3 mesiace, az potom sa to trosku zrychlilo 🙂

junovedievca
6. dec 2020

Nie si divna aj mne to ide nejako pomaly 🙂 ale zasa nestresujem uzivam si kazdy den

livka283
6. dec 2020

Pri prvom som to mala rovnaké, teraz som pri druhom som v 8mes. a nestíham sledovať ako to letí, končila som externe školu, Vianoce už vôbec nevnímam, dieťa mám na prvom stupni, treba sa venovať, sťahujeme sa pomaly, čiže sa skús zamestnať príjemnými činnosťami, venovať sama sebe, potom bude menej času 🙂

dajana1983
6. dec 2020

Užívajte si to a hlavne veľa spanku😁potom už to také nebude

nikapuggioni
7. dec 2020

Juuuj a to moje tehotenstvo zasa až priveľmi letí 😁😁 ako keby včera som si našla po 4 rokoch pozitívny test a dnes som skoro v polke 8 mesiaca 🤷🏻‍♀️
Za ani nenazdam a maličkú budem mat vedľa seba. Normálne mi budú chýbať tie kopanceky a dni strávené s bruškom. Takze užívaj si každý deň tehulkovania 😍😍❤️❤️
Ani sa nenazdas a budeš mat aj ty v náručí bábätko.

veronika1234512345
7. dec 2020

Co by som dala zato, keby to mne išlo pomaly
Ja som mala pocit, že som spala 1 noc a už som šla rodiť 🤷‍♀️😂
Najkrajšie obdobie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre