Ťažkosti s dýchaním a pocit ťažkého brucha

mariac91
24. aug 2024

Ahojte dnes som tu už s jednou otázkou písala , ale skúsim ešte s jednou sa obrátiť má vás. Som 26tyzden - pribrala som malo, čiže váhe to neprikladam vážim cca 53kí, ale zaujimalo by má či ste aj vy mali ťažkosti s dýchaním. Nemám to cely deň, normálne ráno napríklad vstanem a všetko je ok a potom väčšinou som si všimla že po najedeni (nejem veľa) to príde. Zrazu sa cítim ako balvan , mám ťažké brucho , čokoľvek robím či len chodím musím si ho držať ako keby má ťahalo k zemi a pritom ho mam maličké na tento týždeň a často sa mi aj ťažko dýcha. S tým dýchaním mám problém nezávisle od jedla - v ležiacej polohe stále ale sú dni ako napríklad dnes keď sa s tým dychom trápim takmer cely deň . Normálne mám pocit že sa neviem udychat a to pritom poriadne nič nerobím . Jasne vyvesil prádlo , to je asi tak všetko. Aj veľa ležím a oddychujem , magnezko beriem 3x denne ale celkovo som už vyčerpaná. Muž si mysli že som len lenivá ale ja proste nevladzem a už mi to lezie na nervy . No nechcem zas robiť z toho vedu ani sa doma nesťažujem ani Dr som to zatiaľ nespomínala , možno to je proste normálne, preto sa pýtam tu. Sú dni keď úplná pohoda a potom sú dni ako dnes keď je to masaker a nevladzem nič ešte aj keď ležím vo zvýšenej polohe som zadychana jak pes. Mám problém so štítnou žľazou ale to mám kontrolované a podľa Dr mám teraz liečbu nastavenú dobre, tak nemyslím že to bude tým

kejtys89
24. aug 2024

@mariac91 Ahoj, myslím, že to bude tým, že maternica sa zväčšuje a začína tlačiť aj na pľúca..Ja som v 34tt a teda to dýchanie je už riadny boj.. V noci si musím niekoľkokrát zastať aby som sa vedela vôbec nadýchnuť.. Takže žiaden stres..po pôrode to všetko prejde 🙂

terkaatomas
24. aug 2024

Ja som iba 20tt a cítim to rovnako ako ty. Brucho mám síce veľké ako pred pôrodom mnohé čiže pripisujem to tomu , že mi veľmi rýchlo a veľa rastie . Od poobedia už je to potom príšerne tým že mám v sebe už ale dva litre vody a nejaké jedlo. To už potom usediet niekde je problém lebo akonáhle si sadnem cítim to brucho ako tlačí pod prsiami. Nuž. Treba vydržať. A rozhodne toto teplo tomu tiež pripisuje svoju daň.

ivka2112
25. aug 2024

@mariac91 ja som mala problemy s dychanim na zaciatku tehotenstva. Bola som j na pohotovosti, lebo som len "predychavala", neslo mi poriadne sa ani nadychnut. Moj gynekolog ma poslal aj ku kardiologicke a ta mi povedala, ze to je z hrudnej chrbtice, vsetko sa tehotenstvom pokrivuje a tlaci, a to potom stlaca aj hrudny kos a mozes mat pocit ze nevladzes dychat. Mozno to je aj u tena chrbticou. Spomen gynekologovi na poradni.

leidin
1. sep 2024

Ja mam stale pocit akoby som si potrebovala odgrgnut a nejde to a ked to spravim nasilu tak mi vyskoci natravena potrava do hrdla. Zaha ma nepali len mam ten pocit jak keby som mala spucenu celu traviacu sustavu od hora az dole.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre