Ahoj. Ma tu niekto? Mne to zacalo pred par dnami. Necitim ziadne mravcanie ani nic len stale musim natahovat a vystierat nohy. Je to dost hrozne...mame to v rodine ale mne sa to objavila az teraz v tehotenstve. Zelezo beriem.
😔
Ja som to mala v kazdom tehu,najhorsie v prvom, prechodila som cele noci. Vecer bez magnezia neexistoval.
@amalka1991 Áno, mala som to aj mimo tehu aj počas oboch tehu. V nejakej americkej štúdii som sa dočítala, že je to prejav anemie, takže keď sa zvýši železo, malo by sa to zlepšiť, no neviem, či aj počas tehu. Myslím, že zo všetkých ďalších "sprievodných javov" tehotenstva bol tento najmenej nepríjemný, ľahko som si naň zvykla. Grcanie a nespavosť sú oveľa horšie. Najlepšie na tom všetkom je, že za pár mesiacov to prejde 😉 . Tým som sa utesovala počas celého tehu.
Ahoj aj ja som to mala..non stop som niečo robila z nohami ani spat som nevedela..magnezium a železo trošku zaoberalo ale nie uplne..po pôrode samo zmizlo 😊
Dakujem baby. No esteze som PN a mozem dospat tie noci cez den lebo oddychnut si potrebujem...co narobim. Pre babatko vsetko vydrzim😊
Ja to mám celý živo. Nepomáha nič,iba hýbať neustále nohami. Ja neustále na striedačku trepem nohami inak ma ide roztrhnúť. Či pozerám tc,sedím v práci,zaspavam,dokonca keď stojím napr. V kostole musím preslapovat z nohy na nohu. Denne beriem magnesium. Ale ľudia v mojom okolí si zvykli a novým vysvetlím že nejde o moju nervozitu ale že to je tik 😊 ja to ani neregistrujem uz
@amalka1991 5 tehotenstiev 5 krát nepokojné nohy . Najhoršie v 4 tehu. Mne pomohlo chodenie cez deň, aby som únavová nohy.
@maminuska no uvidim podla krcku pondelok ak bude drzat budem voac chodit. Zatial mavam iba 20min prechadzky denne a inak lezim. Dakujem za radu
tiez som to mala 🙄, zelezo som mala ok, magnezium som brala a nemyslim, ze to pomahalo, preslo az po porode, treba vydrzat 😉 najhorsie bolo, ked som sedela na vyse dvojhodinovom koncerte vo filharmonii, myslela som, ze odtial uteciem 😂
mala som ale len pri prvom tehu...trpela som...dokonca ja to mávam bežne .... neviem ako vy dámy, ale ja to mám keď zle spávam, som vyčerpaná a následne mám nepokojné nohy....
Ahoj, tiez som to mala,ale az po porode. Niekde som sa docitala taku fintu, ze dat si pod plachtu mydlo. Zo zúfalstva som skusila, po par dnoch bol pokoj. Mozno to bola len náhoda, ktovie....
@amalka1991 mne na to najprv zaberalo magnezium a potom zelezo. Poziadaj doktora o krvny obraz mozno ti treba viac zeleza ale magnezia 😉
Jeziiin aj ja som to mala hroznee ... mne pomahala studena sprcha na nohy (chodidla) alebo som si robila obklady ... plienku som namocila do studenej vody a obalila si s nou chodidla 😉
@amalka1991 Paradoxne, počas tehotenstva nie, ale bežne som to mávala pred tehotenstvom, ešte keď som pracovala. Odkedy som ostala na materskej, zmizlo to. Preto to pripisujem stresu z práce=rýchlejšie odbúravanie horčíka/magnézia=nervová slabosť. Treba si doplniť horčík.
Mne to preslo az po porode, je to hrozne, nedalo sa mi spavat kvoli tomu
Ja som to mala tiež v obidvoch tehotenstvách,potierala som s alpou,to mi pomáhalo
Baby mna bolia nohy stehna aj lytka mala to niektora?
@amalka1991 ja som mala podobne, pomahalo magnezko a vankus medzi kolenami... Skus
Baby ja to mám teraz takisto už niekoľko mesiacov, som v 32tt je to čistá katastrofa....každý jeden večer, chodim dokolecka pred spaním po izbe , sprchujem ľadovou vodou, nonstop okno do korán čo mám pocit, že mi zhoria...a najnovšie už mesiac potrieram každý večer alpou už od litok až po chodidlá( snáď to aapla nemôže ublížiť žiadno)... lebo ,ta mi to vie parádne schladiť...je to strašné inak....ja by som si ich najradšej odrezala keď to príde vždy. Ak niektorá máte niečo čo zaberá, dajte tip ....už to len nejako tých pár týždňov vydržať a snáď po pôrode to odíde.
@amalka1991 skús sa spýtať gynekológa či nemôžeš brať zvýšené množstvo železa alebo ne h ti predpíše silnejšie.... ja som to mala pri prvom tehu a nevedela som čo a ako lebo zo železa som grcala aj keď som mala anemiu... teraz pri druhom mi dala lepšie železo a povedala som manželovi že musí trpieť so mnou a každý večer mi pomasirovat od kolena dolu nohy... a teda pomohlo... toto tehu s tým úspešne bojujeme 🙂 ale už nie dlho... každú chvíľku čakáme na deň D 🙂
Ja som z tohto uz riadne nanervy...beriem magnezko 2x denne a ked je najhorsie tak si nastriekam na nohy magneziovy sprej ale kazdy den sa desim vecera lebo viem ze to zas pride :( ked je velmi zle idem s muzom na prechadzku ale je to fakt dost otravne :( mam to od uplneho zaciatku tehotenstva a uplne sa desim ze este 6 mesiacov s tym budem musiet vydrzat :(
Dievčatá jediné čo na to pomáha je dať si jemnucko marihuanu. Jeden šluk by mohol úplne stačiť. Musím to tu napisat lebo som si prešla asi všetky reakcie k tejto téme a o tomto naozaj účinnom lieku ani zmienka. Nie som vôbec užívateľ tejto látky. Ale na toto mi to pomáha .. magicky, zázračne. Bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Dá to moje nohy aj myseľ do kľudu a krásne zaspim. Tiež som tehotná s tretím dieťatkom a SNN sa mi prekavuje len v tehotenstve.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@amalka1991 aj ja aom to mala v tehotenstve😕bolo to riadne neprijemne a nic mi na to nezaberalo.Trosku to zmiernilo magnezium co som brala ale treba len vydrzat.Po porode to uplne zmizne😊