Ahojte všetci😊 Chcem sa opýtať,či ste sa niektorá vydávala počas PN (rizikové tehotenstvo). Čo mám robiť aby s tým sociálka nemala problém? Počula som,že mi kvôli svadbe môže zaniknúť nárok na nemocenské...podotýkam,že svadba bude na úrade a potom ideme do reštaurácie na rodinný obed bez tancovania a zábavy...Ďakujem za všetky odpovede, svadbu mám už 9.3. a mne len teraz napadlo,že by to mohol byť problém🤦🤦🤦
@martina6794 vydavala som sa počas PN. Bez problémov. Bola som tehotná. Mala som neobmedzené vychádzky, ale ty aj ak ich nemáš, tak ti ich lekár na ten deň vypíše.
@elinka1051 ďakujem za odpoveď😊😊😊
@martina6794 ja som sa teraz vydavala počas pn na urade,ale potom sme mali posedenie doma.Kedže mam odmedzene vychadzky.Tak mi sestrička napisala papier pre socialku,že mi dovoluju svadbu počas vychadzok,ale ked som šla zaniest papier na socialku mi povedali,že musi byt tam napisane zo zdravotnych dovodou a nie počas vychadzok
@janulka232 ďakuuem za odpoveď😊 už mi je zle z toho,že sa nemôžme zobrať, ako to všetko zrušiť atď😥
@martina6794 ja tiež som prv nevedela,že nemožem si robit čo chcem počas vychadzok.A to naozaj sme čakali aby sme mali svadbu až o 15:00 ako mi začina vychadzka,lebo že to hned vidia na socialke a možme mat problem a zobrat nam nemocenske.Ale ak nemaš vychadzky neodmedzene možno sa Ti u doktora podari vybavit ako ta pani vyšie pisala
@janulka232 musis si hlavne vybavit vychadzku. svadbu mat mozes, to je normalne, je blbost, ze by mala byt neplatna, ja by som zasla na socialku dopredu a informovala sa, co presne chcu aj ludsky povedala - svadba na urade bez veselice, len kvoli papieru, aby pochopili a neriesili uz potom ex post.
@janulka232 inak som sa klepala, keď mi týždeň po svadbe prišiel papier zo zdravotky doporučený, že mi berú PN ku kvôli svadbe ale bol to len preukaz poistenca 🙂
@elinka1051 tak snad,ked ja som mala svadbu počas vychadzky a priniesla som im aj papier od doktora na socialku snad mi pridu nemocenske
Dr.ti vypise papier,ze zdravotny stav ti povoluje zosobasit a zanesies si to na socialku
@janulka232 samozrejme, že prídu, aj mne prišli, len hovorím, že som sa zľakla. To ja vždy stresujem pre nič 😉
@martina6794 cez vychádzky môžeš.. Moja známaxšla po svadbe do sociálky nahlásiť zmenu priezviska, tak jej kázali doniesť papier, že mala vtedy vychádzku.
@ibrunova to by bola rychla svadba cez vychadzku,radsej si to poistim papierom od dr. A nemusim sa bat kontroly
@danielita18 no však to píšem, nie vychádzku od 14 do 16..musela doniesť papier od lekára.
@elinka1051 Co ma ZP spolocne s PN?😁😉
@evittam jasne, ze nic.ja rada stresujem sama seba zbytočne
dobry den, takisto som pn a od lekára mam potvrdenie ze sa mozem vydavat, jediny problem je ze neviem ci to oznamit socialne pred svadbou alebo po..aby som neprisla o peniaze
@tinavevericova ja som oznamila a vsetko ok😊
ved to mam v plane aj ja....len ci pred svadbou alebo staci po svadbe...
ale treba to zaniest pred svadbou alebo staci po svadbe papier od doktora
@tinavevericova pred svadbou
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?