Streptococcus pyogenes v tehotenstve

luckkaaa
24. apr 2018

ahojte žienky, prosím máte skúsenosti so streptokokom STREPTOCOCCUS PYOGENES v tehotenstve? ORL doktor po zápale púzdra mandle urobil výter , ktorým mi potvrdil pozitívny nález. Kedže som tehotná nechce ma liečiť a všetko sa bude riešiť až po pôrode. Gynekológ videl výsledky a všetky antibiotiká ktoré sú citlivé na tohto streptokoka v tehotenskve môžem ale mám sa riadiť tým , čo povedal ORL. Radila som sa aj s pediatričkou , ktorej sa to veľmi nepáči , že po pôrode bude ohrozený novorodenec a kvôli kojeniu nebudem môcť užívať antibiotiká a preliečiť sa hneď po pôrode. Verím že máte skúsenosti a podelíte sa o ne.

luba41
24. apr 2018

podla mna hlupost, čo ti hovoria..záleží aj ktorý typ máš S.p.a aké ti sposobuje problemy, prečo ta nechcú liečiť? Ak sa ti budú opakovať problemy do pôrodu, takisto ich nebudú riešiť a liečiť? taký S.p nie je "žiadna sranda".. a ATB užívajú aj tehotné, aj dojčiace ženy a normálne dojčia, takmer každá druhá.. takže nech lekári poštudujú a liečia ..

srdiecko9
24. apr 2018

@luckkaaa pyogenes treba preliecit antibiotikami určite aj v tehotenstve!!

luckkaaa
autor
24. apr 2018

@luba41
@srdiecko9 dnes som to bola riesit s obvodnou a povedala ,ze neodporuca dlhodobe uzivanie antibiotik co je v tom pripade potrebne. Jedine vtedy, ak mi to bude robit velke tazkosti.napr. opakovany zapal madli spojeny s teplotou. Momentalne mi dala pamycon,kedze mam zeleny hlien z nosa . A preliecenie bude mozne az po porode a dokojeni.

srdiecko9
24. apr 2018

@luckkaaa a máš angínu? Streptokok pyogenes je streptokoková angína a mal by stačit na 10 dni penicilín..

luba41
25. apr 2018

@luckkaaa jasné, liečiť ked robí problem, preventívne je to zbytočné..tej bakterie sa aj tak nezbavíš v tele, ATB len liečia druhotné prejavy-zápaly atd..a určite sa dá dojčiť s ATB, takže ak by Ťa to chytilo aj pred porodom, aj po nom, netreba sa báť liečiť aj počas dojčenia...to je mýtus čo ti povedala lekárka, že až dokojíš..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre