Strava v druhom trimestri

10. dec 2020

Ahojte dievcata idem na vás s takou otázkou bývam u rodičov som v 20 týždni tehotenstva a stále nemám bruško žiadne (mne to nevadí hlavne že sa ma maličké dobre a rastie) vyhovuje mi to bez bruška nič mi nezavadzia oblečiem si svoje oblečenie a ani som nepribrala ešte stále mam svoju váhu 52 kg.Moja mama mi stále nadáva že kde mam brucho že veľa nič nejem ale pritom jem len nie extrémne veľa boli časy keď som sa precpavala ale prešlo ma to jem toľko čo zvládnem za deň a na čo mam chuť pre ňu je to stále malo napríklad teraz som brala antibiotiká a zase sa dostávam do toho jedla takze nejem nejako veľa napríklad nič mi teraz nechuti ale jem aspoň ovocie a vitamíny pre tehotné aby malo babo nejaký vitamín v sebe a nechuti mi teraz naozaj nič ale snažím sa jesť pravidelne a aspoň niečo kvôli sebe aj babu viem že je to menej ako som jedla predtým ale nejde to do mna a mama stále nasilu husti musíš jesť musíš jesť toto a toto a malo ješ si chudá nepriberas babo bude choré kde máš brucho a už mi to ide na nervy ja neviem napríklad dnes som si na raňajky dala kakao a dva rohliky zo salámou potom som zjedla kiwi a teraz nemám chuť na guláš tak som si dala polievku sáčkovú a strašnú chuť mam na krupicovu kašu a už tu počúvam blbosti prosím vás je to normálne že niekedy nechuti v tehotenstve normálne sa mi chuť vráti ako predtým ?

deti95060810
10. dec 2020

priberanie ťa ešte len čaká... posledný trimester. Nemusíš mať veľké bruško. Ani to nie je podmienka aby bolo všetko v poriadku a bábo bolo zdravé.
Ak chodíš na poradne , lekárka ťa isto sleduje - okrem iného aj tvoju váhu ....😉

maria037
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
claire0611
10. dec 2020

Ja som to takto mala prvé 4 mesiace, že som vôbec nemala chuť do jedla. Predtým som sladké zbožňovala, 3 mesiace som sladké nemala, potom sa mi chuť pomaly vracala a teraz som normálne besná za sladkým, až sa musím krotiť😂
Vôbec som nemala nevoľnosti, ale stále pocit ťažkého žalúdka, zjedla som polievku a stačilo mi to na pol dňa, bola som prejedená, teraz už zvládnem jesť viac, ale neprejedám sa. Keď si dám náhodou viac jedla, dlhšie mi to trávi.
A tiež na mne dlho nebolo nič vidieť, mama mi stále hovorila, že mi ani neverí, že som tehotná 😀 zo dňa na deň som sa zobudila s bruškom a každým dňom rastiem viac a viac, už nezapnem žiadnu bundu cez bruško a prsia 😀
Mne doktorka len prizvukovala jesť pravidelne, ale nikde nie je napísané koľko máš jesť. U každej je to individuálne a hlavne treba bábätku dávať výživu, ale zas zbytočne do seba pchať jedlo aby ti bolo zle, určite nie.

zuzka251
10. dec 2020

nemusis jest na kvanta, uplne staci zdrava strava, vitaminy, bielkoviny...aj ked tie chute su ake su, poznam, bud som nejedla nic, alebo skombinovala neskombinovatelne. uzivaj si to😁 tiez som asi do 20tt nemala brucho, zacinala som s 51kg a skoncila s 59, tyzden po porode 53. a babenko zdrave.

lucinka1988
10. dec 2020

Jasne, že je to normálne, to, že máš v tehotenstve jesť za dvoch je úplný prežitok, máš jesť 2x tak zdravo a vyvážene, nie viac. A už vôbec nie sa prejedať, keď ti nechutí. Treba samozrejme pravidelnú stravu, určite žiadne diéty a hladovať, ale ak ty sa cítiš ok, nie je o čom. Veľkosť bruska nemá absolútne nič spoločne so zdravím a veľkosťou bábätka. Ja som mala v prvom tehu celkom malé bruško, všetky tie stare tety sa čudovali, kde mám bábätko- a nielen tie, dokonca aj v nemocnici, ale mna nebavilo stále vysvetľovať, že bábätko rastie-narodil sa s ideálnymi mierami a za to, že netlačím pred sebou sud, neznamená, že bábätko nie je dostatočne veľké a v poriadku. A vies čo? Odmenou za to nie príliš veľké bruško( ktoré mi absolútne nechýbalo) bola pevná pokožka po pôrode, žiadna stria, žiadny vyťahaných pupok, jednoducho mi brucho ostalo úplne esteticky nepoškodené- možno aj tým, že mám 177cm, ktovie..Teraz som v 7. mesiaci tehu, už mám síce +7,5kg, ale oproti druhým vôbec nemám veľké bruško, niektoré mali take ako ja tetaz už v 3.mesiaci. A na blbé reči sa vykašli. Pokiaľ bábätko rastie a aj podľa lekára je všetko ok, nie je o čom.

ckatka
10. dec 2020

Ja som v 38 týždni a pribrala som 4 kila. Babo ma skoro 3,5 😂 Nerieš. Pokiaľ na kontrole je babo ako ma byt, jedz co ti telo pýta a matke povedz ze stres ti škodí viac.
Ja som dva týždne jedla len müsli a mlieko. A potom mesiac len ryby. A celkovo menej ako pred tehotenstvom, lebo malý mi tlači na žalúdok a nepocitujem toľko hlad. Kúp si nejaky multivitamin s kyselinou listovou, vápnik a jód...A babo bude mať čo potrebuje neboj...

katkami123
10. dec 2020

Toto bola hlavná téma mojej svokry. Nič iné neriešila cely čas iba moje brucho a nevoľnosti. Tie moje nevoľnosti rieši doteraz, aj keď bude mat dcérka v máji 3 roky. Dnes s týmto rozumom by som ju rovno poslala niekam. Dcérka je zdravá. To je základ. To len staršie generácie majú pocit, že každá tehotná musí vážiť 100kg minimálne. Pokým máš dobre výsledky, nič ťa trápiť nemusí. Mne do 5. mesiaca nebolo vôbec vidieť brucho. Nakoniec som sa dozvedela, že svokra 64-ročná baba začala s susedou cvičiť po schodoch počas mojich nevoľnosti, takze asi mal v skutočnosti problém niekto iný a s niečim iným. Vždy sa ich opýtaj, či si máš brucho nafúknuť. Ja som toho tiež veľa nedokazala zjesť, ale pila som veľa mixovanych štiav. Nie každá musí pribrat 30 kg.

kiki68
10. dec 2020

Urcite v pohode, neprezieraj sa. Zase sackove polievky a salama su svincik skrz vyzivu. Takze radsej tu kasu ako toto plebe chemie. Je to na Tebe, tehu je o tom jest zdravo a nie precpat sa tym, ze v noci prepadnes cukraren a zakoncis to v mekaci.

vivinka771
10. dec 2020

Ja mam od začiatku žalúdok ako na vode a tiež sa premaham aby som cosi zjedla, som 11tt a zatiaľ som schudla 2 kila takže tak

jaskolka
10. dec 2020

Vôbec nemusíš sa prejedat, ani jest viac. Stačí, ak to bude zdravé a výživné, ale aj keby si bola na rozkoch a čaji, dieťa si vezme výživu z teba. Ja som jeden čas bola len na jogurte a cottage, potom som len pila kakao, a jedla cestoviny so syrom. Ak dieťa prospieva, nerieš. Priberanie je individuálne, ja som počas celého tehotenstva pribrala 7, 5kila z toho 5 až v treťom trimestri, dovtedy minimálne som šla s váhou hore

siska53
10. dec 2020

To je mytus, ze musis mat brucho. Poznam babu, co nemala takmer ziadne brucho ani v 7.m., ledva pribrala 7 kg a po porode vyzerala akoby nerodila. Babo malo normalnu vahu a bolo uplne zdrave.

A len doplnim,mojej mame narastlo brucho po 20.tt,

neexistujuca22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre