Ahojte bol mi zisteny skrateny krčok na 2cm spravena cerklaze..kludovy režim som este v nemocnici zajtra ma maju pustit ..co mi vsak stale leti hlavou je to ,ze sa bojim abY mi nezacalo tvrdnut brucho ..ako tak citam ma to asi kazda zena v tehotenstve len pri mojom krcku v tomto tyzdni 22tt sa bojim aby sme vydrzali co najdlhsie …mate s tym niektora skusenost ? Dakujem
@michaelanova joj dakujem ti krasne 🙏🏻🍀
Ono je to u každej inak,somnou ležala jedna pani v 20tt robili jej cerklaz no ale neskončilo to dobre vydržala s tým 2tyzne a žiaľ musela porodiť ,mala štastie že jej tými tlakmi nerozhodlo kŕčok vravili lekári. Mne to nerobili no tiež som musela predčasne porodiť v 24tt ale tiež so smutným koncom. Držím palce aby to dobre dopladlo
@bambieblue Och Bože to ma strašne mrzí veď toto že nikdy nevieme čo sa môže stať tebe nepovedali prečo? Obdivujem ťa veľmi ja by som sa psychicky zrútila
Nie, nepovedali skracoval sa mi krcok až jedného dna som začala rodiť, bola som vtedy prvý krát tehotná tie bolesti a kŕče mi nik nepovedal ze je to začínajúci pôrod, poslali ma si ísť si ľahnúť... Bolo už neskoro a pôrod v 24tt ti ani nemusím hovoriť co som cítila...
A prednedávnom som mala mmt takže moje srdce je rozbité na milión kúskov
@bambieblue och boze :( strasne ti drzim palce 🙏🏻🙏🏻🙏🏻toto by nemala zazivat ziadna zena…ja som tehotna po 11 rokoch predtym potraty ,biochemicke …
skús ten strach vedome odbúrať... stres vám obom môže škodiť oveľa viac ako to tvrdnutie či skrátený krčok. Tvrdnutie brucha je úplne prirodzené a normálne, proste sa tá maternica chystá. Mne tvrdlo obe tehotenstvá, nevšímala som si to, nebrala som na to ani magnézium. Viem že po tom čím si si prešla je to ťažké, ale skús popracovať na tom zvládaní stresu a pozitívnom pohľade, bude to dobré - verím tomu a musíš tomu veriť aj ty 😉
@leniel 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🍀🍀🍀ďakujem krasne za krasne slova
Moja zlata ja som od.20 tt mala krcok 2,5cm od 25+3 krcok 0,5 cm 50 dní som strávila v nemocnici na tokolyze a tabletkách dnes som 37+6 otvorena na 2 prsty krcok už žiadny bez liekov a už by.som chcela aj porodiť 😂 to co sa zdalo nemožné je skutočnosť. Boli somnou aj žienky po cerklazi a išli domov a všetko v poriadku určite budeš podľa mňa brat magnezium do 37 tt to zabraňuje tvrdnutiu brucha. Pri krátkom krčku by som skôr sa doma sustredila na bolesti brucha ci sú v intervaloch a hlavne tlak v pošve ci tahanie to sú znaky skracovania ale nemusíš mať žiadne keďže to môže len lekár vidieť
@lenka9212 super dakujem verim ze vydrzime co najdlhsie 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🍀
Držím ti palce ale.hlavne sa nestresuj žiaľ úzkosti stres plac nepomáha tehotenstvu skôr naopak
@lenka9212 ano snazim sa mysliet pozitovne aj ked iba lezim …
Ahoj viem že je to dávno ale ako si dopadla ? Zvládli ste to ?
@adus5656 .
@adus5656 ahoj anooo zvladli dokonca 2dni pred terminom 🙂 mas problem s krčkom?
Ahoj áno moje druhé tehotenstvo 26 tt a je trošku mäkký a skrátil sa na 3 cm za týždeň ale prestalo mi tvrdnut bruško konečne. Mám podozrenie že to bolo spôsobené mykozou . Lebo mi strašne tvrdlo brucho a ako mi dal tabletky na vkladanie na mykozu tak som si dala včera večer druhu a už tvrdne len len tam . Mám doma malu úžasnú 3 ročnú dcérku pri ktorej som tak isto ležala od 16 TT kôli krčku ale zvládli sme to. Idem v utorok na kontrolu tak som zvedavá čo bude. Ale našťastie sa krpec umúdril a na poslednej kontrole bol hore hlavičkou a dole ritkou. Predtým bol hlavičkou dolu a ťažko sa hlavička už merala čo bol nízko. Pevne verím že to dáme. Som vďačná za každý jeden deň čo zvládneme. 🙏
@adus5656 gratulujem k druhemu babatku ❤️❤️mne rovno povedali ked bude druhe budu ma sit preventivne a prisny kludovy…takze si druhe neviem momentalne predstavit … drzim ti palce ❤️🍀🙏🏻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,mna zasivali pred 10 rokmi v 24tt uz uplne hranicne,brucho mi tvrdlo denne,ked som sa vtedy pytala,ci to nie je kontraindikacia na zasivanie,tak mi doktor povedal,ze inak nedonosim,v 38tt mi steh strihli,presne na den porodu som mala kontrolu,bola som uz na 8 otvorena,ani som nevedela,uz si ma nechali v nemocke a dali vyvolvacku,takze neboj, a to som bola doma sama so 4 rocnym,v skolke bol len doobeda,snazila som sa co najviac lezat,ale nie vzdy sa dalo,ak ti ma kto pomoct,nech ti pomoze,aby si velmi nestala a nemala tlak na krcek,bude to dobre,len sa setri❤️