Sťahovanie počas tehotenstva

deniska321
18. nov 2021

Ahojte, som tehotná v 14. týždni, som študentka v bakalarskom ročníku na VŠ. Zatiaľ s manželom žijeme u jeho rodičov v dome na hornom poschodí. Manžel dochádza do práce- denne to vychádza na 2 až 2 a pol hodiny (hodinu ráno cesta do práce, hodinu cesta z práce domov, ale závisí od premávky). Je to preňho dosť náročné, lebo keď sa vráti z práce, tak sa musí ešte ďalej venovať aj doma povinnostiam do práce. Premýšľali sme nad prenájmom v blízkosti jeho zamestnania. Avšak moji rodičia ma zneisťujú, že neviem ešte ako sa budem cítiť, keď budem vo vyššom štádiu tehotenstva. Školu mám našťastie dištančne, čiže to ako argument od nich neberiem. Nechápu nás, že sa chceme osamostatniť a mrzí ma, že necítim väčšiu podporu od nich. Myslíte si, že je to ľahkovážne v tehotenstve riešiť sťahovanie a ešte do toho keď študujem a musím riešiť aj povinnosti do školy?

janai1
18. nov 2021

@deniska321 okamžite sa odsťahovať... O pol roka tu bude téma ako ti svokrovci vychovávajú tvoje dieťa a kecaju ti do toho

zooeynka
18. nov 2021

Zavisi aj od toho, kolko muz zarobi....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deniska321
autor
18. nov 2021

@zooeynka Finančne by nám to malo pekne vychádzať, popri výdavkoch by sme mali byť schopní ušetriť mesačne niekoľko stoviek z jeho príjmu. vyhliadli sme si už aj jeden byt na prenájom za celkom dobrú cenu. Zajtra chceme ísť na obhliadku.

deniska321
autor
18. nov 2021

@viestta áno presne to mi tiež napadlo, že keď porodim tak ma začnú zneistovat tým, že sa nemáme sťahovať, lebo je to moje prvé dieťa, že budem potrebovať pomoc a že neviem ako budem zvládať starostlivosť a pod..

enoula
18. nov 2021

Asi by som zvazila, kedy chces dokoncit skolu.. s tehotenstvom by nemal byt problém, mozno skor po pôrode. Je mozna pomoc od niekoho, aby si sa mohla ucit? Ak ano, stahujte sa. Ak nie, počkajte na statnice. Vlastna domacnost je super.

mamina0078
18. nov 2021

myslím si, že ak vám to finančne bude vychádzať tak nie je odsťahovanie ľahkovážne. Kamoška sa sťahovala mesiac pred pôrodom a zvládla to. A škola? Veľa žien, čo nemá školu má prácu a zvládajú to takže to podľa mňa nie je problém.

qwer2019
18. nov 2021

Ja som tiež bývala u svokrovcov, ale už som s jedným bola na MD, a premýšľali sme nad prenájmom, ale nakoniec sme sa rozhodli pre kúpu. Co sa týka prenájmu, ak máte možnosť vziať si hypo, radšej platte niečo vlastné, než cudzím. A za ďalšie. Ja som bola keď sme riešili nové bývanie na rizikovom, a bolo to náročné. Ci sa mi postastilo rizikové vďaka stresu, riešeniu, prerabaniu to neviem. Ale pokiaľ si rozumieš so svokrovcami radšej by som počkala a ešte ku tomu študuješ. Je to veľmi náročné na psychiku, a ešte keď nemáš poriadnu podporu doma. Verím, že je náročné to muzove dochádzanie, aj nám to uľahčilo život, ale radšej počkaj, kým bude mať malé pár mesiacov. A určite aj ocenis pomoc svokrovcov. Teraz hlavne oddychuj a študuj, ak ti môžem poradiť. Keď niečo, kľudne napíš správu. 🙂

anne_mary2
18. nov 2021

@deniska321 ja som sa stahovala do podnajmu x krat a teda pre mna nic psychicky narocne 🤷🏼‍♀️ ved neinfarktujes nad tym ze ste sa stahovali do svojho a nedosli okna alebo prisla zla linka..
Neviem kolko mate svojho nabytku ci byt bude zariadeny nezariadeny ci stahujete pol domu alebo oblecko a kuchynu…
v zavere to je asi jedno, ked muz pomoze pobalite vybalite upracete hotovo….
Skor by som riesila mozno, ze asi skolu mas teraz tam kde si, kedze hovoris ze mas distancne ze neni to argument, alebo?
Lebo skor by u mna zavazilo kebyze sa prestahujem a o 2-3 roky by som chcela skolu dokoncit / dat dieta do skolky, chodit do skoly, ci potom budes ty dochadzat denne 2 hod do/ z skoly?
Neviem ako inak vychadzas so svokrovcami, kde mas rodicov alebo co manzel, keby si musela do skoly/ ucit sa / na skusku…

Ale ak ide o zariadeny byt a prenesiete veci telku a kuchynu, tak neries chod ak muz chce ( neni to samozrejmost ! ) a zvysok vyriesite ked to bude aktualne, 2-3 roky ne dlha doba dovtedy sa kadeco vyjasni 🙂
budes mat svoj klud, muza skor doma, asi menej utahaneho, menej pri mame.. no same plusy podla mna 😂🙈

danieladeley
18. nov 2021

Stahovat sa, bez debaty. Nie je nic lepsie, ako vlastne sukromie. A ak ste na tom tak dobre, ze dokazete usetrit par stoviek, premyslala by som aj o kupe. Lepsie splacat hypoteku ako platit prenajom a nakoniec nic nemat. Ceny nehnutelnosti teraz raketovo vystrelili, o par rokov vas bude byvanie stat o mnoho viac.

diewcatqoo
18. nov 2021

Nemate o com premyslat.. jasne, ze odstahovat. Ja som sa stahovala 3 tyzdne pred porodom. A to som od 27tt lezala, lebo mi hrozil predcasny porod. Bolo to v zahranici, kde nam ani nemal kto pomoct so stahovanim a zvladli sme to.
Po porode na to uz nebude tolko casu.

fleur1111
18. nov 2021

@deniska321 určite sa odsťahujte.

cimage
18. nov 2021

Tiez by som do toho isla. My sme sa stahovali do vlastneho ked som bola v 10tt. Nie je to nic narocne. Balit a vybalovat mozes, len prenasat tazke veci bude chlap.

nikpa
18. nov 2021

@deniska321 odsťahovat sa teraz, jednoznačne. Kým si len tehotná tak to bude určite ľahšie ako s dieťaťom. My sme sa sťahovali keď som bola v 2.trimestri s dvojičkami a v pohode som to dala. Keď príde bábo, budete mať stále viac veci a bude sa mu treba prispôsobiť, naozaj to potom bude so sťahovaním ťažšie.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
18. nov 2021

@deniska321 odsťahujte sa hneď, nemáš nad čím rozmýšľať, my sme sa sťahovali keď som bola tehotná, v podstate len preto, lebo sme prerábali byt a prerábka sa mierne natiahla, ale všetkým bolo jasné, že sa osamostatníme, len čo sa bude dať a nikoho ani nenapadlo, že by sme to nezvládli. Veď sme nemali 17. A ako to zvládne žena, ktorá žije v zahraničí? No normálne. Ani by som sa s nimi o tom nebavila, budú ti potom kecať do všetkého, obdivujem tvojho muža, že sa každý deň trmáca 2-2,5 hodiny, keď nemusí

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre