Spánok v 2. trimestri - kvalitný tehotenský vankúš

25. sep 2024

Ahojte, som už ku koncu druhého trimestra a dosť zle sa mi spí. Neviem prečo, najlepšia mi je poloha na chrbte (bruško mám menšie). Stále zapnem aj bundu aj keď bruško akurát obtiahne. A keď spím na boku tak mám zošulany paplón ako oporu medzi nohami a tak sa mi spí veľmi dobre, lenže potom mi občas strpne ruka a budím sa nato. Potrebovala by som poradiť nejaký tehotenský vankúš na spanie, ktorý neskôr využijem aj pri kojení. Vedeli by ste mi nejaký odporučiť, prípadne aj stránku. Kľudne dajte link, budem rada. Vopred vďaka.

michaela329
25. sep 2024

Na chrbte by si už nemala spávať - mne to už Dr. zakazal, že radšej na boku, kvôli tomu, že už bábo tlačí na dolnú dutu žilu. Ja som si najskôr vankúš objednala, no vratila a išla si kúpiť - potrebovala som si ho omakať 😅 Mám také Céčko, dá sa potom aj využiť na kojenie a ako hniezdo - zaviažu sa šnúrky. Spím na boku, mne vyhovuje trochu vyvýšena poloha. Musela som si objednať dodatkovy matrac, mäkký - lebo mi je zrazu môj matrac tvrdý 🤦 Dúfam, že to pomôže. Som 21tt a zatiaľ pribratych necelých 5kg.

beckinka
25. sep 2024

Ja mam tento, ale ja som si ho kupila uz zaciatkom 2 trimestra. Inak som sa nevyspala. Odporucam. Vyzeram v tom ako pes v bude ale spanok je neporovnatelne lepsi.
https://www.alza.sk/maxi/scamp-tehotensky-vanku...

michaela329
25. sep 2024

@beckinka mne sa tiež môj muž smeje, že som ako princezná na hrášku - samé vankúše 😃

beckinka
25. sep 2024

@michaela329 mne vecer povie ze dunco do budy 😂 a potom ked tam nie som, tak mi tu budku ukradne 😂

michaela329
25. sep 2024

@beckinka presne, kým sa šuchcem ráno v kúpeľni, už mi objíma môjho "banána" 😃

beckinka
25. sep 2024

@michaela329 minule vecer bol unaveny, tak sa rozvalil do mojej "budky". a ja super a kde budem teraz ja spat 😀

michaela329
25. sep 2024

@beckinka "Dunčo, von z búdy!" 😅

beckinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minesasubu
25. sep 2024

Ja som spokojna s Doomoo pouzivam ho doteraz
da sa pekne oprať oblečka , prakrický obal majú a ešte ta vyplnh su akoby mini guličky takže sa pekne prisposobi

jomarch
25. sep 2024

ja som si kupila takeho klasickeho "hada", ale zistila som, ze mi absolutne nevyhovuje a namiesto vankusa vyuzivam zrolovany paplon, prikryvam sa inym. Ak mate dostatok prikryvok, mozes to aj takto vyriesit.. vankus na kojenie si potom planujem kupit taky samostatny, co je vyslovene na kojenie

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jomarch
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizme
9. okt 2024

Ja som si nasla na nete taky tehotensky pas, ma vankusiky po oboch stranách okolo brucha. To je taka super vec, ked sa točíš, držia vankúše na mieste takže sa nemusíš so všetkým prehadzovať. Jedine co, vyzeráš v tom ako veľryba ale tak v posteli ta aj tak nik nevidí okrem muža. 😅

autor
9. okt 2024

@elizme dáš prosím link? Znie to dobre... vďaka.

jomarch
9. okt 2024

@elizme toto je presne to co na mna vyskakovalo vsade ked som hladala teh.vankuse a strasne som potom lutovala, ze som si to neobjednala,ale vynasla som sa, spavam oblozena dvomi paplonmi...nabuduce by som urcite volila toto.

ysseba
9. okt 2024

@elizme
@jomarch baby, aj ja by som poprosila link ☺️

elizme
10. okt 2024

No ja mam konkrétne tento https://www.babyplace.sk/podporny-tehotensky-pa... ... ale na tejto stránke je veľmi drahý, kupovala som ho za 35 e myslím. Žijem v zahraničí takže skúste si pohľadať jeho lacnejšiu variantu, mne tu moc slovenské stránky nezobrazuje.

autor
11. okt 2024

@elizme ahoj, ďakujem za tip. Tiež žijem v zahraničí a viem si ho zohnať lacnejšie aj nový...prosím ťa aký je rozdiel keď s ním spíš oproti tomu keď si ho nemala? V čom je fakt, že super? Veľmi by mi pohol tvoj opis a porovnanie. Ináč som 7m a bruško nemám veľmi veľké, ale dosť nepohodlne sa mi už spí a je to nepríjemné keď sa prehadzujem z boku na bok hlavne keď mám strpnutu jednu stranu a pritom magnézium beriem... ďakujem 😘

elizme
11. okt 2024

No mňa nebavilo sa prehadzovat stále s vankúšom na jednu alebo druhu stranu, podkladala som si ho predtým pod brucho. Lebo ako ma ťahalo brucho leziac na boku, tak ma z toho bolieval chrbát. No a toto to vyriesilo, pas drží na mieste a je vždy tak akurát pod tým bruchom tak mam chrbát v rovine a naboli ma a hlavne sa nebudim toľko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre