Spanie na chrbte v 21. týždni

simonka121
2. dec 2013

Ahojte chcem sa opýtať som v 21. týždni a veľmi dobre sa mi spí na chrbte,,, no niektorý to neodporúčajú ,,,, viete mi poradiť asi do koľkého týždňa sa dá spať na chrbte,,,, ????, Ďakujem :o)

andynika
2. dec 2013

tak ja som spavala na chrbte mala som 2 vankuse podsebou a aj na boku som spavala zalezi od tvojho pohodlia a pohodlia babatka ak vam to obon vyhovuje je to v pohde

darina1952
2. dec 2013

@simonka121 myslím že to spanie je celé na tebe - pokiaľ ti to bude vyhovovať a budeš sa v tej polohe cítiť OK tak spi na chrbte. Ja som si ku koncu tehu ľahala na bok a medzi nohy v časti pri kolenách som si dávala vankúš - poholdnejšie sa mi ležalo... 😉

simonka121
autor
2. dec 2013

@andynika a kde presne si mala tie vankúše?, ja mám trochu problémy s chrbticou preto sa mi dobre spí na chrbte lebo v tedy spím v rovnej polohe,,,,

iwesska
2. dec 2013

Ja som tiez v 21.tyzdni 🙂 Ale poviem ti, ze ked dlhsie lezim na chrbte, zacina mi byt uz nevolno, mala kope ako besna, takze ani jej sa to asi nepaci. Som citala ze po 20tt sa z dovodu tiahy maternice uz neodporuca spavat na chrbte, lebo sa znizuje privod kyslika tym ze maternica tlaci na nejaku zilu. Snazim sa spavat na boku s vankusom medzi kolenami, ale aj tak sa vzdy zobudim na to ze lezim na chrbte 😅

jesi25
2. dec 2013

@iwesska
@simonka121 ano po 20.tt sa neodporuca spavat na chrbate,kvoli syndromu dutej zilu,mala som to pri prvom tehu,nastastie som bola vtedy v nemocnici a davali mi hned kyslik.Pod tou vahou sa duta zila upcha a kyslik neprudi ani k dietatku.

denisafono
2. dec 2013

@simonka121 spi tak ako ti je pohodlne. Ja som odjakživa bruchospáč, a keď sa už nedalo na bruchu tak som spala/nespala na chrbte, asi okolo 30tt už na boku. Ale keďže som v noci nebola hore tak si nepamätám aké som mala polohy. Ale zaspávať som zaspávala väčsinou na boku na ľavom a čo sa dialo potom ako som zaspala neviem. Budila som sa raz na boku, raz na chrbte.

andynika
2. dec 2013

@darina1952 jaaaj no pod hlavou ale mozes si ich dat aj pod nohy a spavat na chrbate aby si nebola v uplne rovnej polohe

danag
2. dec 2013

mne to gynekológ neodporučil, vraj tak horšie prúdia živiny do maternice, či ako to bolo, vraj najlepšie je na boku a ešte k tomu na ľavom. naučila som sa, ale poviem Ti, keď som porodila, to bola krása spať na chrbte. 😀

lienka2407
23. dec 2013

ja vacsinou spim na boku ale rano sa stale zobudim na chrbte snad to je ok 🙂

chokma
27. dec 2013

zaujimave... akurat som mamine vysvetlovala, ze sa mi zle spi na chrbate, hoci predtym som to zboznovala tiez kvoli chrbatu. zaspim len na bokoch. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzina
27. dec 2013

mne sa dr. pousmial pri otazke ohladom spankovych poloh,ze treba sa vyspat tak ako nam to vyhovuje lebo aj tak clovek nema sancu v noci striehnut v akej polohe spi.....a ak zase sa chce velmi kontrolovat,tak sa vobec nevyspi,lebo hlava je tym zamestnsna celu noc.....tak asi je to na zvazeni kazdej...pri prvom tehu som o dutej zile ani nepocula.....niekedy mam pocit,ze sa niektore veci beru az prilis .... a niektore maminky celkovo zbytocne prehanaju urcite veci....😉

zuzkat1
27. dec 2013

Dobra hlupost podla mna...spi ako chces.ja len na chrbte... A pri prvej dcere az do porodu na chrbte... Malej nic nie je..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre