Ahojte žienky dom v 6 tt a uz som pribrala 2 kila,nieje to vela?
Je to moje druhé tehotenstvo
A mam pocit ze uz aj brucho mi troska vypuklo
🙄
Nafúknuté brucho a voda z hormónov.
Ak si samozrejme nezačala okamžite jesť za dvoch
@klip0 práveže veľa nejem
@majkal2019 tak sa potom nestresuj a nezaoberaj váhou. Ja som síce už v ôsmom mesiaci, ale vážim sa len pred poradňou u lekára aj to len preto aby som vedela nadiktovať koľko vážim 🤷🏻♀️ zdravo sa stravuj a zvyšok nechaj nech rieši lekár
@klip0 ďakujem no len sa obávam aby som nevazila keď pôjdem rodiť 90 kil
@majkal2019 keď budeš jesť zdravo a primerane, tak aj primerane priberies. Môžeš sa naliať aj vodou a teda váha pôjde hore viac, ale to s pôrodom hneď pôjde preč. Toto je naozaj posledné čo ťa musí trápiť.
Krásne tehotenstvo prajem 🙂
@klip0 ďakujem
@majkal2019 ja som pribrala ako ty a potom od 9 tt do 15 tt som každý deň vracala a tie kila schudla.
@katarina2108 mne do teraz nebolo vôbec ale ale asi 3 dní strašne hoci co zjem taj hneď mi je az na grc
@majkal2019 ja som síce 37tt ale pribrala som 26 kil ! Jedla som tak ako stále .. nemala chúťky na sladké , dokonca sa mi zdá že aj menej ako pred.. no kila isli stále hore a hore . Dr povedala že sa vo mne zdržiava vela vody .... vidno to všade ... tvar spuchnuta nohy tiež ruky .. trápilo má to zo zaciatku ale ako to zmenit nedalo sa. . Len mi odporucila nesolit ! Lebo voda aa viaže na soli . Netráp sa 🙂
@leka29 možno to bude aj tým ze ja sa neviem donútiť pot aspoň 2L vody denne prijímam strašne málo tekutin
@majkal2019 Ja som tiež prvé týždne začala hneď priberať. V 6tt som pribrala 2 kg - nebrala som žiadne vitamíny nič. Len telo si začalo robiť zásoby 🤷🏻♀️, keďže som mala 48kg. Momentálne som 17+3 a pribrala som zatiaľ 5kg 🤦🏽♀️ zdalo sa mi to tiež veľa, keďže skoro každý schudne alebo si drží váhu. Ale každý ma iný metabolizmus a s tým nič nenarobíme 🤷🏻♀️. Za mňa si v pohode. Ale ja tiež dosť teraz riešim váhu (aj keď viem, že je to normálne priberať) - naposledy som mala 55 kg na strednej. Poradím ti, neváž sa a stačí ti keď sa odvážia na poradni.
@majkal2019 je to v poriadku. Ja som do 8tt pribrala 2 kg. Nikdy som nevracala ani mi nebolo nevoľno. Potom to išlo hore pomaličky a zrazu v 7m som pribrala rovno 4kg ani neviem ako. Naopak, za celý posledný trimester som pribrala len 1 kg. Za celé tehotenstvo som plus 12 kg. Netreba sa prejedat, ani jest za dvoch. Stravuj sa zdravo a vyvážene. Každé telo je iné a ma iné potreby.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?