Som v 6. mesiaci a pribrala som doteraz 10 kg

vierkainka
8. aug 2022

Ahojte.Rada by som sa s vami poradila a opytala na vase skúsenosti.Zacinala som na váhe 72 kg,teraz som v 6 mesiaci a uz mam 82.Je to normálne,alebo velmi veľa?Nemam ani predstavu,na akej váhe skončím.
Kolko kil ste nechali po pôrode v nemocnici?Kolko ste nabrali počas tehotenstva?
Díky.Vierka

vierkainka
autor
8. aug 2022

...

lulka321
8. aug 2022

@vierkainka no pri prvej som som pribrala 16kg, v pôrodnici som nechala 13kg. Teraz som v 32 týždni a pribrala som zatiaľ 13,5kg, tak dúfam, že už na seba veľa nenabalím 😅

deti95060810
8. aug 2022

každé tehu je iné...
ja som pri prvom tehu pribrala za 6 mesiacov 1 kg a potom ďalších 15kg
pri ďalších tehu to bolo 11,13 a 10 kg....
v nemocnici vôbec neviem koľko som nechala, ale po 4 mesiacoch som mala váhu ako pred tehu 51 kg... Dobre sa chudne kojením - aj keď som počula že ani to nie každá...

vierkainka
autor
8. aug 2022

@lulka321 prepáč,ak sa tak drzo opýtam....a jedla si ako zvyčajne,alebo tá trápili tehotenské chute na všetko možné?

lienka.7
8. aug 2022

@vierkainka ja som pribrala spolu 12 kg, 4 len za posledny mesiac 🙈
Myslím ze toto je vysoko individuálne.

denden77
8. aug 2022

zaciatok 70kg, porod 86kg, navrat z porodnice 78kg.. po pol roku 63kg 🤷‍♀️😊

anshelia
8. aug 2022

@vierkainka pri obidvoch tehotenstvach som pribrala 7 kg, takže pre mňa je tvojich 10 kg v 6.mes. veľmi veľa 😉

nika11103
8. aug 2022

@deti95060810 inak toto kojenie má zaujíma , ja mám kamosku čo práveže nevie vôbec schudnúť a vraví že kvôli kojeniu - že keď chce mat mlieko tak musí plnohodnotne jesť a aj navyše si už ptoom sem tam supne niečo … druha kamoska nekoji vôbec a je chudá ako srnka . Ako nie že by mi na tom záležalo len som sa už nad tým zamýšľala viackrát že ako to vlastne funguje . Pretože mám sama už dosť kíl navyše a vôbec sa neprejedam snažím sa hýbať len sq to na mna lepí a to som 22 tt

nevenka
8. aug 2022

@deti95060810 mne napriklad to takto kojenim slo dolu iba pri prvom. Po druhom a tretom uz nie. Pri druhom som mala hypertyreozu, takze som zacala chudnut, ale pridali sa mi aj ine priznaky a ked som sa potom zacala liecit, chudnutie sa zastavilo a ostala som s 10 kg navyse. Ale aspon sa to zaliecilo. A po tretom som schudla na povosnu vahu s tou nadvahou teda, aj pri rozbehnutej hypertyreoze zase. No a uvidim, ako to bude teraz pri cisle 4. Ale to mam uz 39 rokov, tak aj toto asi hra rolu 🙃. No kazda zena je veru ina a aj kazde tehotenstvo a veci, co sa deju po nom...

simona92101
8. aug 2022

@vierkainka pri prvom +8kg, momentalne som v 31tt a +3.5kg.ale obe tehotenstva podctivo odgrcane

ssegra
8. aug 2022

@vierkainka pribrala som 24kg v pôrodnici som nechala 12 a ďalších 12 som do polroka schudla. Na začiatku tehotenstva som mala 60kg tak možno aj preto tak vela

lily246
8. aug 2022

@vierkainka podstatné je, ako sa stravuješ. Ješ zdravé, vyvážené, ľahšie jedlá? Alebo sa láduješ blbosťami? Lebo ak platí to druhé, to sú tie zlé kilá. Veľmi závisí aj od toho, koľko vody zadržiava tvoje telo.

terez246
8. aug 2022

@vierkainka Záleží ako si pribrala. Ja som doslova žrala, stále som bola hladná. Začínala som na váhe ako ty a rodila som so 100 kg. Chudnúť som musela aktívne, nie pôrodom a dojčením. V pôrodnici som nechala tehotenských 12 kg. Zvyšok vypapkaných kíl som musela zhadzovať akoby som ani tehotná nebola. Po roku mám 75.

rachel36a
8. aug 2022

@vierkainka pri prvom som pribrala 18 kg a v porodnici som nechala 12 kg...pri druhom som isla rodit s vshou -3 kg, a v s porodnice som isla o -16 kg lahsia

majusikk
8. aug 2022

@vierkainka ja som pribrala len 13 kg počas teho

sindyem
8. aug 2022

Je to velmi individualne...ja som zacinala na 54 kg, bola som chudej postavy. Teraz mam uz 16 kg hore a som v 36 tyzdni (dnes ukonceny)...vsetci naokolo mi sice hovoria ze to mam len v brusku a ze nemam mat obavy, ze to potom schudnem razdva a predtym som bola chuda, ze to preto... Ale chute mavam a nie vzdy viem odolat... hlavne sladkemu.🙈 Takze uvidim co bude po porode. Každopadne si vravim, ze ak ma byt par kil po porode dan za zdravy uzlicek v mojom naruci, tak nech...telo si aj tak nespoznavam 😂 prsia akoby moje ani neboli (predtym male a pevne, teraz o dve cisla vacsie a nie zrovna plne) a tam dolu ked pozriem zrkadielkom idem si oci vyocit 😂 podla mna sa netreba porovnavat ❤️

vierkainka
autor
8. aug 2022

@lily246 niekedy nevuem ovládnuť chuť na sladké,ale to pocitujem len nedávno.... Určite však zvýšim pohyb a zmením aj stravu.

rachelkk
8. aug 2022

Pri prvej som pribrala 20 kíl a pri druhom bábätku 7 kil

vierkainka
autor
8. aug 2022

@sindyem mne nejde o porovnávanie,kazda zena je iná.Ja som chcela vedieť,ci som ešte v norme , alebo je to uz aj zdraviu a tehotenstvu neprospesne,tolko kg do 6.mesiaca.

lulka321
8. aug 2022

@vierkainka to je v pohode 😊 jedla som úplne normálne, ako som bola zvyknutá len som mala zvýšenú chuť na sladkosti. Tie museli byť každý deň 😂 a Teraz mám to isté, nejem viac, ale sladké musí byť 😅

lulka321
8. aug 2022

@nika11103 ja som kojenim tiež nič neschudla, váha mu stála a kojila som 2,5 roka

zuzap33
8. aug 2022

@ssegra vyhovorky. Otehotnela mala som 58 kg, na porod o 10 kg viac. Syn mal 4100g. A nekojila som. O mesiac som mala za 58

ssegra
8. aug 2022

@zuzap33 aké výhovorky? Len som konštatovala ako to bolo. Nejedla som nezdravo ani nejako extrémne veľa a zo zadu ani nebolo vidieť že som tehotná, len brucho som mala veľké.

elizabet173
8. aug 2022

@zuzap33 to nie sú výhovorky, ja som polovicu tehotenstva pregrcala, no pribrala som 18 kg, do dnes nechápem ako, rozhodne som sa neprežierala, viem, že časť bola zadržaná voda, ale aj tak. V nemocnici ostalo 9, ostatných 9 na mne až do odstavenia. Stravovala som sa veľmi zdravo, sladké nemusím, sladké vody som nikdy nepila, nachodila som km s kočíkom, chodila plávať, kg počas kojenia dolu nešli, po dostavení ako po masle.

kiki68
8. aug 2022

Treba vylucit preeklampsiu, cukrovku a potom ci sa nedrzi v tele voda. Ja som pribrala 20 kg vody. Ako prislo, tak odislo. Po porode to islo tak, ze cca 9kg hned dole a potom zvysne isli kilo za den/ 3 dni. Zastavilo sa to iba 3,5 kg od vahy spred tehu a potom to uz zislo cvicenim ten zvysok. Ale to uz som vyzerala ako ja , len to chcelo docvicit to telo take mlandrave po rizikovom tehu, stratilo sa mi tazisko na cca pol roka.

ropucha6
8. aug 2022

Dobra tema, ja som 23tt a pokazila sa mi vaha 🙂

luccija
8. aug 2022

@vierkainka je to dost kg do porodu este daleko.Mozes byt zavodnena, velke prsia ved ty vies ci mas skor brusko ci si cela objemna, ci visc jes..Ja som do 6 m pribrala 4 kg a potom to islo velmi hore hlavne 8 mesiac ku koncu mi nechutilo tak uz som nepriberala.Celkovo asi 13-14 a tszko som to davalo dole aj, ked v porodnici zostala polks

cimage
9. aug 2022

Prve dve tehotenstva som pribrala 20kg, po prvom som dala dole 30kg a po druhom som si davala pozor aby som neschudla viac ako som chcela a tretie som dala hore len 13kg a pritom som jedla rovnako ako aj predtym. Sladkemu som sa nevyhybala, vypekala som jedna radost. Este po porode som si dala 2ks z cheesecaku.

bessdonna
9. aug 2022

@vierkainka ja som zacinala na 64 a mam 69 v 15 tt.vsade sa pise,ze som mala pribrat 1kg....jem tak normalne

chouette0157
9. aug 2022

@vierkainka nič, čo by si musela riešiť ...pri prvej dcére som pribrala 24 kg (bola som stále hladná), 14 kg odišlo s pôrodom, 4 rýchlo potom, 6 pomaly, na pôvodnú váhu som sa dostala po dvoch rokoch. Tesne po pôrode som sa necítila so svojou váhou v pohode, ale potom už to bolo ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre