Dobrý deň, je normálne ze v 28tt už 3 deň necítim žiadne pohyby a zmenšuje sa mi bruško. Moja váha pred pôrodom 53kg teraz vážim 66kg a drobec 830g
Poradte mi co mam jest aby babo v brušku rástlo
@kristi40270 všetci tvrdia ze sa nemám báť ze babo asi v brušku spinka
nemusí sa hýbať...môže to byť menší lenivec - takého som mala . Ja som dieťa nepočula mesiac - a všetko bolo Ok. Bábo sa narodilo Ok, len bol taký lenivší...Nič sa nemuselo stať....
Inak si pribrala aj dosť....😉
@nikiki29
@deti95060810
@deti95060810 a je podľa vás normálne ze nemám žiadne bruško? Ako keby som ani tehotná nebola. Iba keď sa najem 😂
@cacesova ja som druhorodička a zo začiatku som to tiež tak mala že som necítila pohyby aj dva tri dni.
tak čo sa bruška týka - ja som pri dcérach nemala takmer žiadne brucho.... Pri synovi brucho ako svet, pri dievčatách takmer žiadne...ani susedia si nevšimli že som tehotná...
To isté mala moja mama....brucho len pri synoch....
@cacesova váha babatka je predsa o.k a tvoja tiež,66 z 53 je v 28tt aj dosť veľa.Skor by som po 3 dňoch bez pohybov kontaktovala lekára.Ak si aktívna,nemusíš ich vnímať.Skus čokoládu,sladkú kávu a ľahni si na pol hodinku,malo by sa miminko ozvať
@cacesova moja ja som šla rodiť a hovorili mi že čo tam chcem že veď som max 4 mes... rieš pohyby a nie svoju veľkosť brucha ja som cez tehotenstvo schudla a všetko bolo pl
*ok
@cacesova Necítiť 3dni pohyby nie je v 28tt vôbec v poriadku,ak necítiš pohyby pol dňa tak môže dieťa spať,ale tri dni?to ťažko 😒treba si dať niečo sladké napr keksíky zakusok,alebo sladkú vodu,deti sa v brušku na cukor prebudia,resp.dat si steping,to znamená chôdza akoby po schodoch,ak nič tak smer pohotovosť...nech natočia CTG alebo usg urobia,nechcem ťa strašiť ale veľakrát ak žena necíti pohyby mohlo dôjsť k odumretiu plodu dôsledkom nedostatocnosti kyslíka..
@cacesova čo sa bruska týka, vôbec neplatí, čím väčšie, tým väčšie bábätko..Sú ženy, ktoré majú veľmi veľké bruško už na začiatku 2.teimestra a do konca pôrodu mega bruško, a narodí sa im malé bábätko, a potom také, na ktorých tehotenstvo takmer nevidno- moj prípad, a narodí sa im dieťa v štandardných rozmeroch. Ja mám napr výšku 177cm, štíhlu postavu, ale bruško sa mi tak pekne rozložilo, že vôbec nebolo vysunuté a v deň pôrodu sa všetci čudovali, čo tam robim- za odmenu nemám žiadne strie a pekne pevne brucho akoby som nikdy nerodila. Teraz som tehotná zase- 17tt, keď ležím, bruško ploche, keď sa ráno zobudím, detto a vidno ho mierne, keď sa trochu najem. Ja som ale rada, čím me ale bruško, tým krajšie bude po pôrode. A pokial doktor na poradni vidí, že bábätko rastie, nie je o čom. Tiež závisí od uloženia placenty, polohy plodu a celkovo od stavby tela.. Čo sa týka pohybov, bábätko môže byt pohodlnejšie, ale pre svoj vlastný klud by som asi išla doktorovi.
@cacesova myslim ze dolezitejsie by bolo riesit pohyby ako velkost brucha
@olivia1425 áno, už sa chystám... Nechcem aby sa bábätku niečo stálo. Ďakujem krásne za rady 😘
@cacesova váhu ešte nerieš... ešte máš pomerne veľa týždňov pred sebou, kedy bábo môže krásne narásť...
A len tak nie všetky deti sa rodia s hmotn. 4 kg... Niektoré majú len 3 kg a sú Ok...😉
a podľa mňa sa aj bábo po čase samé ozve...nemusíš ho počuť každý deň...
@deti95060810 bola som k lekárovi, všetko je v poriadku 🙂 babo je moc lenivý.. Áno moja mas pravdu ďakujem 🙂
@cacesova bola si teraz na pohotovosti?
@deti95060810 áno 🙂 všetko je v poriadku
@cacesova fakt nerieš veľkosť bruska a nepocuvaj tie múdre rady kto ti čo tipuje. Tiež som so toho vypočula v prvom tehu až až a pritom moj synček mal krásnych a pre mna ideálnych 3310g. Buď rada, že máš malé bruško, po pôrode to pri pohľade do zrkadla určite oceníš😉
@lucinka1988 vieš čo si myslím ja? Žena ktorá má až príliš malé bruško bude mať aj príliš malé babo s nízkou hmotnosťou.. Pretože keby to dieťa bolo veľké, tak by to tak aj vyzeralo na brušku nie? Nemal by toľko miesta v takom malom brušku si myslím
@cacesova nemyslíš dobre.... žena aj pri veľkom bruchu môže mať viac plodovej vody, napr.
je dôležité ako je bábo uložené v bruchu.... ja som mala deti kdesi v krížoch...😉
inak na to, ze si v 28tt, tak 13kg pribrat je teda dost. 😉 ja som za cele tehotenstvo pribrala len 8kg a pri druhom 12kg.
@cacesova myslíš si zle, ale je to už na tebe, či sa tým budeš zbytočne trápiť alebo si užiješ tehotenstvo 🤷♀️
@lucinka1988 asi mate pravdu 🙂 a prosím vás poraďte, z čoho najlepšie priberá bábätko v brušku? Z akých potravín? Ďakujem 😘😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nechcem strašiť ale 3 dní? Už po prvom by som bola na pohotovosti asi. Ja som brala vitamíny femibion. 🙂