Som v 28. týždni a mám veľmi malé bruško

cacesova
19. sep 2020

Dobrý deň, je normálne ze v 28tt už 3 deň necítim žiadne pohyby a zmenšuje sa mi bruško. Moja váha pred pôrodom 53kg teraz vážim 66kg a drobec 830g
Poradte mi co mam jest aby babo v brušku rástlo

kristi40270
19. sep 2020

Nechcem strašiť ale 3 dní? Už po prvom by som bola na pohotovosti asi. Ja som brala vitamíny femibion. 🙂

nikiki29
19. sep 2020

@cacesova žiadne pohyby už 3 dni? 🤔 prečo si nešla k lekárovi? Nechápem 🤦🏻‍♀️ Čo sa týka bruška - pribrala si až až, bábo je akurát...

cacesova
autor
19. sep 2020

@kristi40270 všetci tvrdia ze sa nemám báť ze babo asi v brušku spinka

deti95060810
19. sep 2020

nemusí sa hýbať...môže to byť menší lenivec - takého som mala . Ja som dieťa nepočula mesiac - a všetko bolo Ok. Bábo sa narodilo Ok, len bol taký lenivší...Nič sa nemuselo stať....
Inak si pribrala aj dosť....😉

cacesova
autor
19. sep 2020

@nikiki29
@deti95060810
@deti95060810 a je podľa vás normálne ze nemám žiadne bruško? Ako keby som ani tehotná nebola. Iba keď sa najem 😂

evkakozickova
19. sep 2020

@cacesova ja som druhorodička a zo začiatku som to tiež tak mala že som necítila pohyby aj dva tri dni.

deti95060810
19. sep 2020

tak čo sa bruška týka - ja som pri dcérach nemala takmer žiadne brucho.... Pri synovi brucho ako svet, pri dievčatách takmer žiadne...ani susedia si nevšimli že som tehotná...
To isté mala moja mama....brucho len pri synoch....

kubkovamama
19. sep 2020

@cacesova váha babatka je predsa o.k a tvoja tiež,66 z 53 je v 28tt aj dosť veľa.Skor by som po 3 dňoch bez pohybov kontaktovala lekára.Ak si aktívna,nemusíš ich vnímať.Skus čokoládu,sladkú kávu a ľahni si na pol hodinku,malo by sa miminko ozvať

nikiki29
19. sep 2020

@cacesova a kde si dala tých 13 kg ? 🤔 nemusíš mať bruško, aj také ženy sú, vykukne naraz a rýchlo za chvíľu. Hlavne že bábo je v norme... neverím že máš totálne ploché brucho 😊 takže aj malé brucho je brucho

malinoismum
19. sep 2020

@cacesova moja ja som šla rodiť a hovorili mi že čo tam chcem že veď som max 4 mes... rieš pohyby a nie svoju veľkosť brucha ja som cez tehotenstvo schudla a všetko bolo pl

malinoismum
19. sep 2020

*ok

cacesova
autor
19. sep 2020

@nikiki29 nehovorím zze mám ploche bruško to zas nie 😃 baby ktoré sú somnou tak majú veľké brusisska.. Bojím sa toho ze budem mat veľmi malé babo keďže mam veľmi malé bruško

sunny15
19. sep 2020

@cacesova Necítiť 3dni pohyby nie je v 28tt vôbec v poriadku,ak necítiš pohyby pol dňa tak môže dieťa spať,ale tri dni?to ťažko 😒treba si dať niečo sladké napr keksíky zakusok,alebo sladkú vodu,deti sa v brušku na cukor prebudia,resp.dat si steping,to znamená chôdza akoby po schodoch,ak nič tak smer pohotovosť...nech natočia CTG alebo usg urobia,nechcem ťa strašiť ale veľakrát ak žena necíti pohyby mohlo dôjsť k odumretiu plodu dôsledkom nedostatocnosti kyslíka..

lucinka1988
19. sep 2020

@cacesova čo sa bruska týka, vôbec neplatí, čím väčšie, tým väčšie bábätko..Sú ženy, ktoré majú veľmi veľké bruško už na začiatku 2.teimestra a do konca pôrodu mega bruško, a narodí sa im malé bábätko, a potom také, na ktorých tehotenstvo takmer nevidno- moj prípad, a narodí sa im dieťa v štandardných rozmeroch. Ja mám napr výšku 177cm, štíhlu postavu, ale bruško sa mi tak pekne rozložilo, že vôbec nebolo vysunuté a v deň pôrodu sa všetci čudovali, čo tam robim- za odmenu nemám žiadne strie a pekne pevne brucho akoby som nikdy nerodila. Teraz som tehotná zase- 17tt, keď ležím, bruško ploche, keď sa ráno zobudím, detto a vidno ho mierne, keď sa trochu najem. Ja som ale rada, čím me ale bruško, tým krajšie bude po pôrode. A pokial doktor na poradni vidí, že bábätko rastie, nie je o čom. Tiež závisí od uloženia placenty, polohy plodu a celkovo od stavby tela.. Čo sa týka pohybov, bábätko môže byt pohodlnejšie, ale pre svoj vlastný klud by som asi išla doktorovi.

olivia1425
19. sep 2020

@cacesova myslim ze dolezitejsie by bolo riesit pohyby ako velkost brucha

cacesova
autor
19. sep 2020

@olivia1425 áno, už sa chystám... Nechcem aby sa bábätku niečo stálo. Ďakujem krásne za rady 😘

nikiki29
19. sep 2020

@cacesova píšeš, že má 830g, to nie je vôbec málo, tak akurát... možno pri pôrode nebude mat 4kg ale len 3,3kg, môžeš byt rada... ak by to bolo príliš málo, lekár by ťa na to na poslednom sone určite upozornil, že sa nevyvíja ako treba.

ankare
19. sep 2020

@cacesova napis, ako si dopadla. Držíme palce!

cacesova
autor
19. sep 2020

@nikiki29 😏 áno mate pravdu🙂 povedal by mi to... Lenže každý mi tipuje váhu bábätká o necelé 2 kilá.. Podľa veľkosti bruška tak neviem

deti95060810
19. sep 2020

@cacesova váhu ešte nerieš... ešte máš pomerne veľa týždňov pred sebou, kedy bábo môže krásne narásť...
A len tak nie všetky deti sa rodia s hmotn. 4 kg... Niektoré majú len 3 kg a sú Ok...😉
a podľa mňa sa aj bábo po čase samé ozve...nemusíš ho počuť každý deň...

cacesova
autor
19. sep 2020

@deti95060810 bola som k lekárovi, všetko je v poriadku 🙂 babo je moc lenivý.. Áno moja mas pravdu ďakujem 🙂

deti95060810
19. sep 2020

@cacesova bola si teraz na pohotovosti?

cacesova
autor
19. sep 2020

@deti95060810 áno 🙂 všetko je v poriadku

lucinka1988
19. sep 2020

@cacesova fakt nerieš veľkosť bruska a nepocuvaj tie múdre rady kto ti čo tipuje. Tiež som so toho vypočula v prvom tehu až až a pritom moj synček mal krásnych a pre mna ideálnych 3310g. Buď rada, že máš malé bruško, po pôrode to pri pohľade do zrkadla určite oceníš😉

cacesova
autor
19. sep 2020

@lucinka1988 vieš čo si myslím ja? Žena ktorá má až príliš malé bruško bude mať aj príliš malé babo s nízkou hmotnosťou.. Pretože keby to dieťa bolo veľké, tak by to tak aj vyzeralo na brušku nie? Nemal by toľko miesta v takom malom brušku si myslím

deti95060810
19. sep 2020

@cacesova nemyslíš dobre.... žena aj pri veľkom bruchu môže mať viac plodovej vody, napr.
je dôležité ako je bábo uložené v bruchu.... ja som mala deti kdesi v krížoch...😉

adula12
19. sep 2020

inak na to, ze si v 28tt, tak 13kg pribrat je teda dost. 😉 ja som za cele tehotenstvo pribrala len 8kg a pri druhom 12kg.

mon29
19. sep 2020

@cacesova to je uplna blbost, moja mama slanrodit s mini pidi bruskom a ja som.mala vahu 3.5kg..doteraz to obcas spomenie, ze nevie kde som sa nabrala🤣 pri sestre mala velke brucho a sestra mala 2.7kg. Takze sa neboj.. ak dr povedal ze rastie ,zije a je ok..tak kluud a uzivaj si..

lucinka1988
19. sep 2020

@cacesova myslíš si zle, ale je to už na tebe, či sa tým budeš zbytočne trápiť alebo si užiješ tehotenstvo 🤷‍♀️

cacesova
autor
19. sep 2020

@lucinka1988 asi mate pravdu 🙂 a prosím vás poraďte, z čoho najlepšie priberá bábätko v brušku? Z akých potravín? Ďakujem 😘😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre