23tt a na váhe som pribrala spolu 7kg ale naposledy pred mesiacom som važila 71kg a dnes na poradni 76kg a doktor mi povedal že to nieje dobre čo si o tom myslite vy? ako ste priberali vy?
@clare650 ja som momentálne skoro 30 týždeň a pribrala som do kopy 3kg a všetko je v poriadku
Ja si myslím že telo ženy vie najlepšie kolko má pribrať každá žena je iná niektorá priberie viac niektorá menej
@clare650 ahoj, ja som natom priblizne rovnako +-1kg a som natom ako ty .... lekarka nevravela nic... myslel ze to je vela ?
@andula1988 ano vraj to nieje dobre keď takto priberam lebo vraj malička bude mat menšiu vahu
@clare650 myslím, že čo lekár to iný názor. Ja som síce opačný prípad, že som málo pribrala, ale lekár mi povedal, že dieťatko si vezme toľko koľko potrebuje. Pokiaľ je zdravá strava a zdravá mamička, tak v tom problem nevidim. Pri druhom som pribrala 3kg a syn mal 4.5kg. Prvy syn pribrala som 10kg a syn mal 4.1 kg.
@clare650 to je podla mna hlupost ... ako co citam aj v skupinach tak niektore kocky maju na vahe uz viac a v pohode ..... myslim ze ta zbytocne strasi
22tt a mam +10 kil. Hrozne vela, ale co narobim? Aj pri prvej som vela pribrala napriek diete.
@clare650 ja som tiez pribrala do 23tt 7 kg. Teraz som v 33tt a pribrala som 14kg. Co som citala, tak do 20kg do konca tehotenstva je to v pohode. Hlavne sa nemaju drzat diety pocas tehu, clovek by sa mal snazit zdravo stravovat, ale ja si napriklad tu zmrzlinu dam ked po nej tuzim... Vacsina zien co som citala nechaju tak 7-10 kg v nemocnici a casto ide ten zvysok aj sam dolu pocas prvych mesiacov po porode... Inak som si tiez vypocula od mojho lekara ze som strasne pribrala (na kazdej jednej poradni 🤦🏻♀️) a ze som mala ist rodit s 10kg navyse a ze uz teraz mam omnoho viac. Ale jemu sa to povie, on nebol tehotny 😂.
@ab727 ved to a nevravim, keby som mala nadvahu, ale bola som normalnej postavy... teraz to neviem posudit, lebo som len jedno velke chodiace brucho 😂.
@clare650 ja uz sa ani nesnazim, sice nejem velke porcie ale na co mam chut. Inak co som citala, ze kolko zeny priberaju, je to naozaj velmi roznorode. Niekedy lekari zbytocne stresuju tie zeny.
Ja som pribrala 20kg a tu som.. 😀 Mala mala 3 a pol kg. K pôvodnej váhe som došla do pol roka..
@clare650 za celé tehu do pôrodu som dala +8.5kg dieťa vážilo 3250gr meralo 52cm úplný priemer... Dr vravela ze pokiaľ babo rastie a prospieva tak to nemám riešiť....
@ab727 presne tak 😁
@clare650 ja som na začiatku covidu pribrala 3 kg, na home office. Otehotnela som a potom som pribrala do 23tt ďalších 6 kg. Podľa mňa veľa. Lekár nehovoril nič. Ja som však pred tým mala miery tak 90 /63/95, čiže telo si to zrejme pýtalo, hormóny robili svoje. Celkovo tvoj hmotnostný prírastok nie je katastrofa, ale Za posledný mesiac si pribrala skutočne veľa, nie je to dobré a mala by si sa kontrolovať. Žiadne sladkosti, veľa mäsa, bielkovín, zdravých jedál. Si ešte len v polovici a najviac sa priberá v tej druhej polke.
@clare650 AHOJ ja som v 22+1 a keď som otehotnela som mala 78kg a do 11.3(keď som bola na poradni) som dokopy pribrala tiež 7kg.. a všetko je v poriatku😊🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja končím 28tt a pribrala som 14kg zatiaľ,ale do 20tt som priberala viac,brala som medrol...teraz je to tak max 2kg za mesiac.Pri prvej dcére som pribrala 10kg