Ahojte baby idem si k Vám po radu.
Som 22tt. No svokrovci sú rybári a chcú ísť na dve noci na ryby. No momentálne sa ma na par dni ochladiť a večery su celkom chladné a bojím sa o malé keďže mne je zima aj pri otvorenom okne v noci a obávam sa toho aby som neprechladla a nedostala nejaký zápal alebo tak.
Aký máte prosím nazor alebo ako by ste to vysvetlili priateľovi bez toho aby to nepochopil zle a nebola. Hádka?
Ďakujem 🙂
Aj môj muž je rybár ale teda toto by ho ani nenapadlo aby ma na dve noci bral na ryby teraz keď som tehotná. Možno tak do domčeku pri vode kde by sme spali vnutri.
Veď jasne že môžeš prechladnúť. A veď si svojprávna a dospelá, tak sa môžeš vyjadriť inak ako si predstavuje niekto druhý
Tak v prvom rade je blbe ak sa mu cosi bojis uz teraz povedat a v druhom rade, ma sa ochladit o 2 stupne, nie o 20, ze zacne mrznut 😅
A popravde nebala by som sa prechladnutia ale nedostatocnej hygieny...
@niki_9 akého urážania sa bojíš? To je čo za muža?! No ja by som mu dala urážania, by som ho asi dala ako návnadu na tie ryby...
On nevie že si tehotná? Ja nespím keď som tehotná ani na chate, nie to este vonku.
Vadí mi suché wc vonku, keďže v noci chodím každú chvíľu na wc a celkovo pre môj komfort spím len doma v mojej milovanej posteli. A tak isto ked máme chatovačku, stanovačku, tak idem, a rada, pokecame s partiou ale spať idem vždy domov a nikto s tým nemá žiaden problém, všetci to chápu.
@niki_9 ved su to dve noci. Bez teba to hadam prezije aj keby tvoj jediny dovod bol ze sa ti nechce... Komunikovat odporucam ja vyrokom - mam obavu z prechladnutia, nechcem to riskovat..spolocny cas si mozme vybahradit napr takto.. Fakt si neviem predstavit akoze na co presne by sa mal nahnevat
Môj muž je takisto rybár a doteraz som s nim chodila stále teraz prídem cez deň a večer ma zanesie domov
Veď nech idú, ale bez teba. Či ty necjceš, aby šli aj bez teba?
Normalne mu povedz, ze je tazke teraz sa dobre vyspat, najst si pohodlnu polohu, ze sa nevitis ist spat do stanu (alebo kde mate spat)
Nech si to uzije a nech ryby beru.
Koniec diskusie, nemate 5 rokov, aby ta presciedcal ako male dieta v skolke. Snad sa mozes rozhodovat sama za seba a on to snad dokaze respektovat
@niki_9 Prateľovi pokojne a slušne oznámiť, že nejdete, pretože to nesie riziká pre bábätko. Ak to nepochopí a nezastane si vás pred rodinou, začala by som sa obávať, ako sa v budúcnosti dohodnete ohľadom množstva vecí okolo dieťaťa. Jeho rodina do toho nemá čo hovoriť, ide o neho-vaše potreby a potreby dieťaťa by mali byť na 1. mieste.
@niki_9 no v prvom rade, co je to za chlapa, ktory sa bude hadat, lebo jeho tehotna priatelka nema chut niekam ist...a po druhe, co to mate za vztah, ze musis riesit na fore taku uplnu blbost, ako vysvetlit partnerovi, ze niekam nechces ist...nepochopim...tiez som tehotna a je mi raz lepsie, inokedy horsie. Ak nemam chut niekam ist, poviem muzovi ze nejdem. Toto u nas dovod na hadku teda fakt nie je...
Občas to nie je ľahké a preto som to aj sem. Dala :(
Nechapem co mate za vztah. Predsa sa neochladi na 5°C aby si v stane klepala kosu. Neviem co mate za stan, ci taky ten ministan alebo nieco, v com sa da aj postavit ci dokonca karavan. Pises ako dievcatko 1.stupna co nevie ako ma vyjadrit svoje pocity. Ak mas rada kempovanie tak asi vies ake to je, ak kempovanie rada nemas tak povies, ze vzhladom na svoj stav sa necitis cikat niekde v krovi 2 dni. On to ani nie je problem ale vas vztah vobec nie je ot oreny, hlavne ze cakate dieta, ze priatelovi rodicia uz su pasovani za svokrovcov, ked ti vycita ze nechces s pupkom kempovat a umyvat sa v rieke..
@niki_9 Keby si dovolil do mňa skákať, že v polke tehotenstva nechcem ísť na ryby, tak by som ten problém vyriešila tak, že by nešiel ani on 😁
Aj môj manžel je rybár...a k tomu rybárčeniu som ho doviedla ja keď ma spoznal🤣 (áno bola som rybárka) pokiaľ by išlo o chatu nemala by som problém, bola by som v chate a oni nech si chytajú...ale ak stanovať alebo spať v autách určite nie...každý večer treba sprchu (vzhľadom na to že mám od začiatku riadny tehu výtok), hlavne teplo na kríže a spodok neriskovala by som osobne...a priateľ ak má trochu rozumu by ho to malo napadnúť aj samého
Autorka, ssi mi neodpovedala, nie je to náhodou tak, že tebe sa nepáči, že by šli bez teba?
@oblecenie99 😂😂😂😂
A v čom je problém? Ty nechceš, aby šli bez teba, alebo chceš ísť, no máš obavy, alebo sa bojíš povedať, že nejdeš? Lebo netuším, aký je v tom problém, veď nech idú len oni a vybavene . Keď ty chceš ísť sama, ale máš obavy, tak by som to neriskovala a ostala toľko doma, veď hádam prezijes keď tam nepôjdeš. No a keď je to v tom ze sa bojíš povedať chlapovi že počuj, zlato, nejdem
A hotovo, tak to je asi najhorší variant, " lebo neviem, ako chceš ďalej riešiť život s človekom, čo by to nevedel pochopiť,že sú veci, ktoré ty nemusíš chcieť alebo sa na nich necítiš.
Ja netvrdím, že mi vadí aby niekto niekde išiel bezomňa, ale návrh aby sme tam boli cez deň a v noci nie u neho neprešiel, s tým je nespokojný a potom som ja nešťastná. A nebudem odpovedať na niečo, keď sa tak do mňa obuva niekto a hneď ma obviňuje pritom som len chcela vedieť názor tehotnych žien v takomto prípade 🙂
Ten ma rád asi len sám seba a svoje potreby 🤦♀️.
Ak by mu aspoň troška záležalo na tebe,sa ťa v prvom rade spýta či chceš ísť už len pre to že si tehotná.
Ja mám doma pravý opak ten sa veľmi bojí keď idem len mame na návštevu a to je len 30km vždy mi povie dávaj si pozor a najradšej by bol aby som bola len doma a oddychovala niekdy si myslím že to až preháňa lebo mi chce vo všetkom pomôcť do konca mi povie choď si ľahnúť ja upracem.
Tým sa nechcem chváliť ,určite tam nechoď Ak nechceš ísť mal by to pochopiť a keď nie jeho problém v prvom rade mysli na seba a bábätko.
Mňa by to nebavilo ani ako netehotnu, a chlapa by som vystrojila len nech ide... Ak nechceš len kvôli spaniu, tak chod na den à večer sa vráť domov a on nech ostane s rodičmi...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@niki_9 priateľ by mal v prvom rade pochopiť, že si tehotná a hlavne ide o vase malé .... Čo je teraz prednejsie ?? ,. Pokiaľ sa na to necítis ,jednoducho nechoď ,aby si si to nemusela neskôr vyčítať .