Som v 21. týždni a pribrala som cca 7 kg

17. júl 2023

Maminy, toto je moje prvé tehotenstvo. Do 16.tt som nepribrala nic, ale ani neschudla. Teraz som v 21.tt a uz mam 6-7kg hore. Som zufala, jem ako vzdy, aj pred tehotenstvom. Nemam ani ine chute, nejem nic ine. Takym tempom priberiem este aspon 20kg. A to nechcem. Da sa s tym nieco robit? Ci sa len zmierit, ze budem slon?

ropucha6
17. júl 2023

Z coho si zufala? Si tehotna, je to normalne, ze priberas. Mozno sa to u teba neskor spomali, mozno nakoniec budes mat +20kg. Ak sa neprezieras, tak sa ukludni a uzivaj si tehotenstvo.

thereisabear
17. júl 2023

Ja som v prvom tehotenstve jedla málo, sladkosti žiadne, bolo mi zle, pribrala som asi 14kg. V druhom tehotenstve som jedla vkuse a všetko, pribrala som asi 14kg, z toho v poslednom trimestri len asi 1kg. Čiže za mňa to nemá zmysel riešiť ani sa preto stresovať. Každé telo reaguje inak.

bety19
17. júl 2023

ja som mala v 20tt +10 a do konca tehotenstva +23 a to som sa neprejedala a posl. trimester mala do konca v lete nechutenstvá... ani žiadna tehu cukrovka..proste to telo si samo robilo čo chce... osem kg ostalo v porodnici a 15 som si doniesla domov... 10 slo dole do pol roka a 5 mám stále kvôli zlej strave... nestretuj sa... hlavne nech je bábo zdravé 🙂 je to hrozné čo sa teraz robí v mojom okolí..sústred sa len na pokoj 🙂

cimage
17. júl 2023

Ja som mala +20kg a nebola som ako slon. Dokonca som schudla 30kg, co som ani nechcela 😕. Hlavne nedietuj. Teraz v lete telo zadrziava aj viac vody.

jahvoodka
17. júl 2023

Ahoj, ja som v 23.tyzdni s dvojickami a mam +11kg, najrýchlejšie som priberala pocas 1.trimestra a to som sa neprejedala. Hned na začiatku som sa cela zaoblila a zväčšila - stehna, zadok, boky vsetko bolo širšie. Lekar mi povedal, ze je to v poriadku. Pred otehotnením som mala stihlu vysportovanu postavu, nizsie BMI a telo si robí zasoby pre deti, plus zadržiavana voda atd. Tiež ma to zo začiatku hnevalo, hlavne ked som si precitala ako niektore zeny este schudli alebo nic nepribrali. Nechcem byt zla, ale mnoho z nich malo kilá navyše uz pred otehotnením..

autor
17. júl 2023

Ja som mala normalne bmi, no chuda som nikdy nebola. Teraz sa mi zvacsuje brucho a prsia, no bojim sa, ze to uz neschudnem. Najma kvoli reciam z okolia, ked mi hovoria, ze uz nikdy chuda nebudem, ze nech pozriem na zeny v okoli, ktore po porode neschudli a dnes maju okolo 100kg

jahvoodka
17. júl 2023

Ale ved to je normálne, že ti rastu prsia a bruško. Ja som mala ledva Bcka a zrazu ma tlacia aj Dcka. A o bruchu pomlcim😂 Teraz sa snaz sústrediť na bábätko, ved tvoje telo dava zivot este niekomu. A po porode a sestonedeli, ked budes pripravena, mozes začať pomaličky chudnut. Ja si hovorim, ze leto 2024 bude moje. Kašli na to, co ti hovorí okolie. Pravdepodobne nebude lahke schudnúť, ale keď sa do toho oprieme a budeme mat podporu v mužoch, dáme to. Viem, co je to chudnut z vyssej vahy. Bola som obezne dieta a pubertacka, cela moja rodina ma nadváhu.
Ak mas bezproblémove tehotenstvo, snaz sa v rozumnej miere hybat uz aj teraz, dlhé prechádzky, plávanie, stacionarny bicykel a porode nebudeš celkom bez kondície.

autor
17. júl 2023

@jahvoodka praveze nemam, mam sa setrit a obmedzit pohyb, kvoli krvacaniu. Navyse som brala duphaston.
Samozrejme, babo je prvorade, ale niekedy to tak na mna dolahne.

katka533
17. júl 2023

Je to normalne, pockaj este od 30 tyzdna, to bude kilo za týždeň 😄. Robit sa stým asi nic neda

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka533
17. júl 2023

@elizabet173 no mozno 1 z 10, na to by som sa určite nespoliehala

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. júl 2023

@katka533 uz teraz mam kazdy tyzden kilo hore

doda26
18. júl 2023

@katka533 dobra blbost vo si povedala 😂 ja som praveze najviac priberala od toho 20tt do 30tt cca a v poslednom trimestri uz len dokopy 2 kg aj to uplne posledny mesiac nic 😄 a dokopi som pribrala 11kg. Zas netreba zovseobecnovat. Kazda pribera v inom case a ine kg, je to uplne individualne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre