Prežívam prvé tehotenstvo.. znie to zvláštne, ale vzhľadom na to že mám odjakživa slabú MS, som nevedela prvé 4mesiace že som tehotná.. momentálne som 20TT .. a chcem sa opýtať, či je normálne že naozaj žiadne brucho nemám, a žiadne pohyby necítim? Necítim ani také, ako opisujú niektoré maminy.. akoby nafúknuté bruško, alebo keď sú plyny. prosto nič.
Skrátka, 4 mesiace som žila naplno, keďže som nevedela absolútne že tehotná som.. a teraz sa bojím, či je dieťa v poriadku..
@pribinak bola som zatiaľ len raz, vzhľadom na situáciu ktorú som vyššie opísala. Pýtam sa na skúsenosti žien, ktoré vedia ako a čo cítiť.. pretože možno som len málo všímavá, alebo ktovie čo..
V 20’tt nemusíš mat ešte bruško. A ani cítiť pohyby. To závisí od toho ako je bábätko uložené.
Snáď je všetko ok
Držím palce, nech je všetko v poriadku. A na druhej strane úprimne "závidím". Každé tehotenstvo som si v prvých mesiacoch odtrpela so všetkými nežiadúcimi efektami, aké sa v knihách len spomínajú. Do 17 tt ma trápili nie ranné, ale celodenné a celonočné nevoľnosti. Nepomáhalo nič. Potom nastúpili iné "radosti". Šťastná to žena, ktorá jedného krásneho dňa zistí, že je vlastne už v polovičke a ani sa nenazdá, je z nej mamina. Pokiaľ z pohľadu lekára nie je dôvod na obavy, netráp sa a zbytočne nestresuj. Si v štádiu, kedy sa prvé pohyby ešte len objavujú a budú čoraz častejšie a intenzívnejšie. Počkaj pár týždňov a pri prvom poriadnom kopanci pod rebrá alebo do močového mechúra si na túto otázku spomenieš s úsmevom.
nemusíš mať ešte bruško a nemusíš cítiť ani pohyby🙂 mne celkovo pri prvom nenarastlo a pohyby som cítila až v nejakom 21tt...
Som v 19tt, pohyby necítim absolutne žiadne. A brucho mi od začiatku narástlo len o 1,5cm, čiže nič viditeľné a na váhe je oproti začiatku o 2,5kg menej. Bábo je zdravé, takže myslím, že by to malo byť v poriadku. 🙂
Ja som mala brusko az v 7 mesiaci. Do vtedy ziadne 🙂
Pri prvom tehotenstve som brucho mala až v 6.mesiaci. Teraz pri druhom som v 15.tt. a už mám viditeľné.
@lenkadenisa ale myslím si že to záleží aj od postavy..
Hlavne keď mám 160 CM a 42 kíl by to brucho malo ísť vidieť, a tiež by som čakala že prsia porastú..
No nič, objednaná som na vyšetrenie k druhému gynekológovi, celé sa mi to nezdá. Mám obavu že tam niečo nie je ok a vývojom..
Nestresuj🙂 pre povzbudenie - ja som v 20tt s dvojičkami mala brucho len ako keby som bola zdutá, stále som nosila svoje XS nohavice. Postavu mám štihlu, 170cm a 46kg a aj tak mi bruško vyskočilo neskoro. Veľa spraví ako je bábo uložené.
S jedným babätkom by som mala takéto brucho hádam až v 30tt😂
Všetko bude ok, bruško Ti ešte narastie, toho sa neboj. Držim palce a veľa zdravička prajem🥰
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak snáď chodíš na poradne a komunikujes s lekárom.