Ahojte, chcem sa poradiť so skúsenejšími, keďže som 1x tehotná… Dnes som pomohla jednej mamičke na zastávke zniesť kočík s asi 3-ročným dieťatkom dolu po schodoch (cca 20 schodov). Ja som sa ponúkla že jej pomôžem (držala som kočík vpredu jednou rukou zo spodu a mamina držala kočík z hora za riadidlá. Ja som momentálne v 2. trimestri (začala som 17tt). Je možné že som nejak ublížila bábätku / sebe? 😞 Bohužiaľ som sa spamätala že nemám predsa ťažké dvíhať až keď sme zišli s kočíkom dolu… Nemám zatiaľ žiadne bolesti ani špinenie/krv ani nič, len obrovské obavy 😞 Prepáčte za hlúpu tému ale fakt sa bojím…
zenske telo zvladne vela, ked budes mat deti viac, tak tazke veci budes niest bezne. absolutne neries, nic sa nestalo, nedvihala si 50 kilovu cinku 🙂
Nestresuj sa, je to uplne v poriadku, a ak nemas problemy a nariadeny kludovy rezim tak sa neboj vsetko je urcite ok. Ak by bolo bremeno pre teba tazke pocitis to uz pri nadvihnuti.
Veľa žien, keď čaká druhé bábo, tak to prvé má na tebe zavesené nonstop. Väčšie deti bežne vážia 15 kg a nič sa nedeje. Kedysi ženy robili na poliach, nosili ťažké nákupy a deti sa rodili.
Prosím ťa, ešte sa nanosíš 😀 ja som 26tt a od začiatku nosím mladšiu, čo má momentálne 12kg,začínala na 10kg keď som otehotnela. Plus z obchodu mlieko, colu, nákupy, manžel robí dlho a radšej chodím aj tak do obchodu sama - oddych 😂
Nebojte sa, ste tehotna... nie z cukru 🙂
ja som dvihala tazke...z coho nasledne masivne krvacanie - abrupcia placenty...zato že sa iným nič nestalo nemusi to byt tvoj pripad..ale treba mysliet pozitivne a davat si pozor do buducna. kazde telo je ine 🙂
Bežne dviham svoju staršiu dcéru na ruky ( väčšinou sa pozabudnem ) v práci vykonávam manuálnu prácu kde dviham krabice . Som názoru že tehotenstvo nie ke choroba a pokial denne nespieras alebo nedvíhas činky nemalo by sa nič stať . Zbytočne seba stresujes
Ja som v 6 mesiaci pomáhala zo sťahovaním nášho bytu a sme tu zdravé a šťastné , a keď som čakala druhorodenu dcéru tak ako píšu dole, malý nonstop na rukách a prvorodený záťaž až taká nebola ale psychicky to bolo veľmi náročne ale my sme matky a zvládneme čokoľvek 💪 veľa šťastia a hlavne pohody prajem 🙂
Ďakujem vám všetkým za komenty, upokojili ste ma 😊 Nabudúce už si dám pozor a budem sa ešte chvíľu sledovať či je všetko ok. 🙏🏻
Ahoj,
ja som niesla dve tazke tazky z obchodu a zacalo ma dost pichat v bruchu, tiez niekedy okolo 6 mesiaca. Trvalo to asi try dni ale nic sa nestalo. Je pravda, ze ako druhorodicka je to uz ine ale teraz bud uplne pokojne egoista a nepomahaj a nedvihsj zbytocne. Radsej byt za lemravu ako by sa nieco malo stat. 1000 zenam sa nic nestane a tej dalsej moze. Drzim palce a uzivaj si tehotenstvo ak je inak v pohode
Ja som pri druhom tehu nosila 10 kolové dieťa pravidelne, pri prvom tehu som nosila ťažké tasky. Neviem,ja osobne som sa pri tehotenstvach až tak nešetrila, že nič nemôžem a ani toto by mi nevadilo až tak
Som presne 17tt a prvý raz tehotná ale nenávidím keď mi niekto nedovolí si niečo zobrať alebo si odniesť hlavne keď je to niečo malé, predsa tehotenstvo není choroba a ako je vyššie napísané nie sme s cukru ☺️ jasne treba si dávať pozor ale pamätaj čím väčší pozor tým horšie 😉
Pokial nemas potom bolesti, tak sa nic nemusis bat. Pri dalsich detoch to uz nebudes riesit...ty tehu a 1,5r dieta na rukach je bezna realita.
Ja som 16tt a teda dávam si pozor. No som po MA a teda sj som spinila toto tehotenstvo. Takže som opatrná...
A čo sa týka nisenua deti...áno, človek sa čosi nanosi no napr ja dom sa začala otvárať v 25tt z toho...čiže treba aj pomoc určite aj keď tehotenstvo nie je choroba je nevyspytateľné...A zodpovedne sme aj za seba aj za to dieťatko....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mohli ste ísť opačne, ona dolu a ty hore, ale už to nezmenis. Nabuduce to prenechať iným a teraz sa nestresuj zbytocne