ahojte dievčata, som v 19tt skoro na konci a ja nemam pohyby, myslela som si ze od 13tt citim take bublinky ale vraj ono to nieje........... a aj to prestalo.............psoledny pocit ako keby kopancek som maal 30.12 a pred dvoma dnami take silne hmyrenie ale je to prve bato tak nemam potuchy :(((( ja sa bojim ,ze snim daco je na sone som bola 27.12
No a to hmýrenie to je ono.
Ak máš pochybnosti, že nie je niečo v poriadku, zájdi si k dr a vyšetrí ťa a popočúva srdiečko. Každá sme iná a nemôže ťa nik presviedčať, že to nie je možné. Ty sa najlepšie poznáš, poznáš svoje telo, nenechaj si nahovárať iné. Jedine ťa to znepokojuje. Mysli pozitívne a načúvaj telu.
nerob si starosti, pokial je podla usg vsetko ok, tak by nemal byt problem. Mozno mas placentu na prednej stene (ako ja) a vtedy je ze vraj citit pohyby menej. Ja som ich zacala citi okolo 18 tt, ale tiez som si nebola ista ci to je ono a teraz som v 24tt a uz to je jasne rozpoznatelne 🙂 neboj sa ono to pride.
Neboj sa, urcite este nevies naisto rozlisit co su pohyby babtka a co nie. Ked si prvorodicka, prve pohyby, kedy si budes ist, ze je to ono kludne mozes pocitit az okolo 21.-22.tt. Ja som tiez prve pohyby pocitila az v 21.tt na konci. Ak si ale niesi ista, ci je vsetko ok, zbehni na pohotovost, tam ti urobia sono a ty sa uistis, ze je vsetko v poriadku. Ale urcite sa neboj, ono tie pohyby len zacinaju a aj par dni nemusis nic citit, az potom trosku neskor budes kazdy den citit kopanceky 🙂
@samara9 , ak mas gynekologicke vysetrenia a UZV v poriadku a najma ak si prvorodicka nemusis mat vobec obavy...pohyby mozes citit okolo 20 ale aj az 22 tt, kazda zena je ina...,ja som tiez citila najprv ,,bublinkovanie,, ale pohyby az po 20 tt...zbytocne sa nestresuj, neprospieva to ani tebe ani babatku...vela stastia 🙂
ja som tiez citila pohyby az okolo 22 tyzdna, ja mam siroke boky, takze mala mala dost miesta, ja som dovtedy nemala ani brusko, az potom vyskocilo a ja som zacala citit pohyby
prvorodičky majú pohyby okolo 20týždň najskôr.... v 13tt to pohyby určite neboli :D ja som druhý krát tehotná a vtedy sú skôr ale v 13tt určite nie..........
Ja som prvé pohyby cítila v 21 tt 🙂
ja som mala tiez maximalne bezproblemove tehu...,ako vravis so zapchou som sa tiez pasovala... 🙂 , a raz mykozu - ale v horku je to normalne a najma v tehu sme naklonnejsie, zijem v zemi kde je horuco, a najma, od vsetkych daleko, neboj sa mala som rovnake pocity ako ty, ale vsetky vystrenia boli OK, a veru tu sa nerobia testy ako morfologicky UZV ci ine...a moj gynekolog je skvely a vdaka nemu som bola vo vacsej pohode, vzdy som ho zasypala asi tisicami otazok, ale vzdy bol ochotny odpovedat a hlavne pocuvat...drzim ti palce ,ani sa nenazdas a bude drzat svoj VAS vytuzeny uzlicek... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ako si to opisovala, to je ono. Teraz to budeš postupne cítiť viac a častejšie. Báť sa nemusíš.