Ahojte teraz som čítala tú tému že v 19tt 2 dni necíti pohyby baba ale ja necítim zatiaľ wôbec ... aspoň o tom newiem ..je to normálne?
jj akurát aj s kamoškou píšem že u prvorodičiek to príde neskôr.. tak som kludnejšia.. a to máš pravdu mne tiež niekedy v bruchu niečo naškvrka či čo a možno je to bábo 🙂
Aj ja som 1x citila az v 21 tt
Ja čakám našu prú cicku a prvé pohyby som cítila na prelome 17/18 týždňa...najprv to bolo len raz za týždeň, jak taká veľká bublina keby mi prešla pod pupkom...potom o pár dní neskôr to bolo, ako by mi niečo prstom pichlo do brucha ale z vnútornej strany...to som si už bola istá, že je to malá...a odvtedy som sa pozorovala a "načúvala" brušku a pohyby boli častejšie 🙂 teraz som v 22 týždni a už má svoj režim...najviac je to ráno keď vstanem tak doobeda a hlavne večer sa mrví...a niekedy o nej neviem celý deň...ale prvé pohyby budeš cítiť pod pupkom a v jeho okolí.
ja som tiež začala cítiť pohyby až tak od 20. - 21.tt 😉
ja som citila prvy krat rozpoznatelne ze su to pohyby 21+4tt dovtedy som si to vobec neuvedomovala.... Zbytocny stres, este si uzijes kopancekov 😉
neboj nic, za chvilu sa to iste rozbehne 🙂 ja som prve pohyby citila az na rozhrani 20-21 tt, kedze placenta je vpredu. ono to zavisi aj od polohy placenty a od toho ci si prvorodicka alebo nie. tie co uz maju deticky a cakaju druhe ci tretie babo, citia pohyby väcsinou o nieco skor.
ahoj neboj bohyby pridu aj ja som mala stoho stresi a to najviac ked sa mi uz zacal hybat v brusku a zrazu 4dni nic tak kukam ze to co je ved uz sa 4 dni nehybe ale ono je to vsetko v poriadku dietatko sa najviac hybe ak si v klude lahnes a budes ho hladkat
ja som tiež začala citi maleho až tak kolo 20tt 21tt 🙂 ešte máš čas neboj 🙂 Ono sa rozkopká 🙂
ja som cítila až v 21tt nebojte..🙂 príde...:D držím palce...🙂
Bože budeš mama tak prosím prehodnoť svoje písanie, lebo písať w namiesto v môže najviac 13 ročná pubertiačka a aj od nej to vyzerá hrozne 😔
@niikoletka nič v zlom, ale myslím že podstatnejšie je vedieť písať mäkké, tvrdé I/Y a s diakritikou, ako nejaké blbé V-čka 🙂
@anicka246 -Vies, podstatne je aj vediet hladat informacie ked uz sme pritom. Takze, ak by si si tu na MK vyhladala temu kedy ste citili prve pohyby, urcite by si sa docitala milion prispevkov, ze prvorodicky citia pohyby zvycajne neskor blabla. A ak by sa ti nechcelo hladat na MK, co si zjavne neurobila, tak aj ujo Google by ti spolahlivu odpoved urcite poskytol.
jasne milujem maminky,ktore hned ta odradia,vygoogli si to,kukni si to na nete atd...podla mna je forum o tom,aby sme sa maminky pozhovarali cez pismenka,poradili a dali urcite skusenosti...a nie hned,tam ti to ujo google povie 😉 ja som moju prvu citila cca v 20t.t a teraz som zacala dnes 18t.t. a v sobotu som citila krasny pohyb a odvtedy zas nic,ale to len zacne,uz sa na to tesim;))))moj krasny" Hugo"-prac.nazov 😀 ako ma potrapi kopancami pod rebierka 🙂
ahojte tehulky tiez som19 tt a este neciim pohyby :( a ni mi dako brusko nerastie je to normalne ?
@missska1989 neboj, ja som si pohyby uvedomila az ked som bola v 20tt a aj brusko sa mi az potom zvacsilo.. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anicka246 možno cítiš len si myslíš, že to nie je ono. Ja som tiež 19 tt a nie som si istá. sem tam čosi cítim ale nie som si istá, či to nie sú črevá. Ak si prvorodička tak tie vraj môžu aj neskôr. Ja tiež čakám🙂