ahojte.som v 19tt a ešte vobec necítim pohyby,som s toho trochu nervozna ☹
na prve tehu je 19. tt skoro a velka vynimka, ak zena citi pohyby... ja som citila az v 25. tt... pri druhom tehu v 23. tt... takze niet sa coho obavat.
Ešte máš spúúúústu času! 🙂 Ako prvorodička asi ani presne nevieš, čo máš čakať, rozhodne to hneď nebudú kopance, ktoré pocítiš i na ruke položenej na bruchu. 🙂 Najprv to budú len "pohyby čriev"... 😀
nemusis sa bat,presne ako pisala kilian,kazdy sme iny,vela zalezi od toho,aku mas postavu,ako si vnimava a tak,a navyse kazda zena citi pohyby ako nieco ine,niektore si myslia ze su to creva a tak,ja som citila pohyby az v 20tt.a tiez som si zo zaciatku nebola ista,este dokonca ani vtedy ked sa ma sestricka v poradni na ne pytala 🙂,neboj to pride
ako prvorodicka som ich citila v 17 tt. ale ozaj slabucke boli v 19 tt boli uz riadne.
kamoska ich zacala realne citit az v 24 tt.
babo sa hybat moze az az. ale ty ich nevnimas, lebo su bud slabucke, alebo nevies ze su to pohyby...
uvidis ze je to otazka par dni a ucitis ich.. lahni si na chrbat a sustred sa na brusko... 😉 a mozno sa ti drobec prejavi ovela neskor a to uz riadnymi kopancami
ja som prvorodička a pohyby som začala cítiť až v 23 tyždni
ja som ich citila na prelome 19tt a 20 tt a nebola som si ista, ci to je to "ono" ale potom sa nas drobec prejavil radnymi kopancami, tak uz som si bola ista
ahoj som prvorodička a cítila som pohyby až v 25 týždni aj to bolo také akoby mi ryba buchla plutvou v bruchu 😉 😉
Ja som začala cítiť pohyby v 22tt. Záleží aj od toho, kde máš uloženú placentu. Ak ju máš na prednej stene, tak ako ja, tak tá tlmí pohyby bábätka. Neboj, ešte máš času..ale presne viem, ako sa cítiš, ja som tiež stresovala 😀
neboj sa ani ja nič necítim a som v 19tt 😉
Pri prvom som cítila pohyby v 22 týždni a pri druhom bábu v 20 týždni. To je ok 😵 Bábo je ešte malé...
Myslim, ze som citila prvykrat pohyby az v 22tt. Teda mozno to bolo aj skor, ale som nevedela, ze je to ono 🙂
ahojte, ja cakam druhe som v 19tt a citim nieco ako pnutie koze uz od 17 tt,mozu to byt tiez pohyby,mam trosku obavy a tiez som aj plnostihla asi aj to vplyv len neviem aky.dakujem
ja som drobca zacala citit az po 22t. bol proste lenivy, no teraz to vsetko dobieha. 😀
hlavne dont stress ;)! zbytocne stresujes seba aj male. pride to kedy to ma prist,mas este casu;). mne na takyto stres ci je male ok pomahal domaci ultrazvuk angel sound,popocuvala som srdiecko chvilu a bolo fajn
lenny- prosím ťa, kde sa dá takýto domáci ultrazvuk zohnať? Ja som v 20TT a pohyby bábätka sú veľmi nepravidelné- niekedy ,,vyklopkáva" celý deň, naopak niekedy aj na dva dni ,,zabudnem", že som vlastne tehu, lebo ho necítim 🙂
Neboj nič.. Sestrička mi povedala že u prvorodiciek sa začne hýbať az do 25 týždňa, aj keď ja už ho cítim aj 2 týždne... Tiež som v 19 týždni.. To mi sestrička ani neverila... No teraz ho cítiť už az rukou na brušku...a je to krásne, takže sa máš na čo tešiť 🙂
Ja som začala cítiť v 25.týždni aj to iba slabo,celé tehu som cítila iba veľmi slabo.Narodil sa úplne zdravé bábo s normálnymi mierami.
Ja som bola taká istá ako ty,každý naokolo ma s tým hneval,keď sa furt pýtali a ja stresovala a prišlo to úplne nečakane,keď som bola v pohoďke sedela na terase a zrazu to prišlo a nato nikdy nezabudnem,neboj sa a užívaj si to ešte je čas. 🙂
keby nebolo niečo v poriadku tak by ti to doktor už dávno povedala niektoré cítia pohyby aj 22 týzdni záleži aj aká si ty citlivá
Ak ťa to poteší, ja ako prvorodička som síce cítila pohyby už od 18.tt, no v druhom tehotenstve som zacítila prvý pohyb až v 22.tt a to druhorodičky cítia pohyby skôr. Výnimky potvrdzujú pravidlo. Ako prvorodička si možno ešte počkáš 2-3 týždne na pohyby. 🙂
no ja som v 19 tt a stvrti porod bude a nijake poyby 😢
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mirka00 nemusis byt nervozna,este mas cas.kazdy je individualny,niekto citi pohyby uz v 17 tt a niekto az 23 tt.ale este to je v poriadku.dietatko citi tvoju nervozitu,takze klud.. 😉 😉 😉