Ahojte chcem sa s vami poradiť. Som v 18tt a neviem sa zbaviť nervozity. Problém je v tom ze priateľ dáva dokopy pivnicu robí steny a tak... No a chodí mu pomáhať jeho brat ktorého nemám rada. Predtým nám nechodil pomáhať vôbec a teraz zrazu chodí už druhý týždeň je u nás každý boží deň. Vraj sa doma nudí a to ma dve malé deti a tretie na ceste. Proste strašne mi vadí jeho prítomnosť. A niekedy príde iba kvôli tomu aby u nás mohol fajčiť trávu. Viem ze aj môj fajčí a neviem ho nejak presvedčiť aby s tým prestal. A dnes pre istotu prišiel aj priateľov bratranec a prišiel s fľašou alkoholu takže sa prišiel ozrat a nie pomôcť. Vlastne ho nikto ani nevolal pomozt. Boli dole v pivnici a priateľ prišiel ze aby som mu nabrala jest. No do mňa sto čertov ze co som do pi..restauracia? Keď jeho brat je tam jeho krmim. Cítim sa ako charita. A keď priateľovi poviem ze mi to všetko vadí ze jeho brat je u nás každý boží deň. Tak ešte jeho je väčšie ze co mi to vadí a tak. Moji súrodenci ku mne nechodia lebo chodím ja k nim teda Bart je v zahraničí a šetrí mam na par krokov. Poraďte ako sa zbaviť tej nervozity. Co mam robiť? Už neviem ako to všetko mam pre dýchať. Ďakujem
skôr ti vadí priateľ a brat je len zámienka, neviem či človek, čo fajčí trávu a pije alkohol v kombinácii s tým je najlepší partner a otec pre vaše dieťa
Ja by som s partnerom hodila rec, ze ti nevadi jeho brat, ale vadi ti alkohol a fajcenie. Ze nech brat kludne chodi aj kazdy den, ale triezvo.
@florianabotosova no chápem ťa, aj ja by som bola nervózna, ale z toho, akého otca som vybrala svojmu dieťaťu
@lucka_ke nie vadí mi jeho brat nie je to žiadna zámienka. Lebo to co mame medzi sebou si vyrozpravame ale on si stále svojho brata zástava ako keby bol boh. Popritom je to obyčajný lajdak.
@elizabet173 mam v plane sa s ním o tom co robí rozprávať. Dnes som si nie istá ci aj pil lebo som z neho necítila alkohol ale z jeho bratranca.
@deti95060810 v ich rodine som už 5 rokov. A nikdy som nikomu neublížila keď som nepomohla tak ako aj jeho bratovi. A vy by ste to tolerovala? Myslím že nie
@florianabotosova máš to v pláne? Nie je to neskoro? Nemali ste toto riešiť, kým ste splodili dieťatko? Predpokladám, že si vypil a trávu fajčil aj keď si ešte tehotná nebola. Chybu hľadáš na nesprávnej adrese. Nie brat tvojho priateľa, ale tvoj priateľ. Ak má on sklony k alkoholu, tak ťažko ponúkne pri práci v pivnici kofolu. Ak on nie je schopný stopnúť brata a bratranca, tak je chyba v ňom. Ale mám pocit, že jemu tieto návštevy maximálne vyhovujú. V rodine si už päť rokov a nemáte žiadne pravidlá spolužitia, akoby ste nežili spolu ale vedľa seba.
@florianabotosova A to vam nesmrdi dom z toho fajcenia travy v pinvici? Ved aj keby fajcili pri otorenom okne, to hrozne smrdi.
No tak neviem, chlap (budúci otec) fajčí trávu, budúca matka otcovi hovorí do pi..., Neviem, neprídem si dáka "útlocitná" ale zas toto mi ako normálny vzťah nepríde, ale ja som asi taká nemoderná :(
Aj hulici su fajn ludia a mozu mat deti. To zas nie je taka tragedia. Ale toto denne obsmrdanie cudzich ludi by ma stvalo. Este mozes byt rada ze to neni jeho mamicka.
Je to skoda, lebo mal by ti doma varit cajiky, nosit piskotky s ovocim,masirovat nozky a vyberat kocik... Anie toto :( si s nim pohovor.
Vadi ti jeho brat,ale uvedom si,ze je to jeho brat a musis ho tolerovat. Nikdy by som mojmu neokydavala rodinu. Prisiel mu pomoct,bud vdacna. Hadam sa u vas nezdrzi rok. My sme prerabali dom a chodil k nam kadekto pomahat. Vzdy som pohostila jedlom vsetkych. A vzdy som ich ja hnal k stolu,aby sa isli najest. Nikto mi nemusel povedat,aby som naberala jest. Boli dni,kedy som uz prerabky a chystania jedla na cely den mala plne zuby,ale nenadavala som nikdy na rodinu. Skus sa povzniest a bud prijemnejsia. Z tohto vyjdes len ty ako blba. Aj ten bratranec,snad sa nechodi kazdy den k vam ozierat.
@elizabet173 problém je v tom ze ja sa môžem roztrhať aj mu povedať ze mi to vadí on si robí podľa seba
@andreatytler tak do domu to necítiť a v pivnici sú furt otvorená okná čiže sa to ako tak vyvetra
@dkethe s mamou sa nejak nemusia keďže ho ako 3 ročného nechala a vychovávala ho prastarka. Čiže s nou nie je v kontakte. Co sa týka tehotenstva tak chodí somnou po lekároch aj keď ja nechcem aspoň po ceste k lekárovi si viem vyvetrať hlavu. Co sa týka bábätka tak sa teší pozerá rôzne veci a tak. Ale toto mi ozaj vadi
@florianabotosova čo ťa viedlo k tomu naplánovať si s ním dieťa? Veď taký musel byť vždy, že si robil podľa seba. Nepredpokladám, že by niečo zmenil teraz a nepredpokladám, že by niečo zmenil, keď sa vám dieťatko narodí. Budeš sa musieť s tým asi len naučiť žiť. Ten jeho brat mu aj reálne pomáha? Alebo len k vám uniká od svojej rodiny? Tú pivnicu nebudú robiť ešte dlho? Chodil k vám aj keď ste neprerábali?
@elizabet173 ten jeho brat trochu pomôže potom zmizne domov a vráti sa keď už môj ide dnu takže veľa mu ani nepomáha. Neviem dokedy to budú robiť ale už by ju aj mohli dokončiť. Nie my sme prerabali v dome celú kupelnu+kuchyňu a neprišiel pomôcť vôbec. Teraz príde ze sa oň doma nudí pri dvoch deťoch podotýkam jedno nemá ani 3 roky a druhe ani 2 roky takže tak. A tretie decko je na ceste
@florianabotosova to sa divím jeho žene, ja by som mu to normálne povedala, či sa urazí alebo nie. Vieš, som prekvapená, že si denne u nás a doma ťa čakajú dve maličké deti. Ja mám pocit, že on uniká z domu, kde je robota okolo malých detí, možno sem tam krik, bitka o hračky niekde, kde je kľud, jedlo, tráva a chlast.
@elizabet173 ja by som to aj povedala ale viem ze by som sa len hadala s priateľom a už mám takýchto hádok dosť celé leto sme sa hádali. Ja mam tiež pocit ze uniká z domu a proste len hľadá výhody. Ú nás má pokoj. Vadí to dokonca aj jeho žene lebo už sa zato hádali ze je u nás viac ako doma. Nechce proste pomáhať s deťmi. A to vlastne ona už bola tehotná keď som bola prvý krát len ja som potratila babo a ona si ho pravdepodobne dala vziať nemám to potvrdene tak som počula. Takže neviem ci je to pravda. A teraz je tiež tehotná. Neviem si predstaviť ako funguje ich domácnosť keď ani ta naša nefunguje. Ja doma riadim, periem, varím robím všetko čo treba a aj tak si niekedy vypočujem ze nič doma nerobím
@florianabotosova počkaj, od koho si vypočuješ, že nič nerobíš? Od partnera?! No a teda prečo mu to nesplníš? Dva týždne periem len svoje, aj keby sa dalo po nábytku kresliť, prachovku nevezmi do rúk, NEVAR!!! Ty si objednaj a on nech si niečo uloví. Si zamestnaná? On robí vo vašej domácnosti čo, keď nerobí pivnicu? Neviem, možno máte veľkú záhradu, domáce zvieratá, možno každý víkend varí. Pivnicu predsa neprerába každý mesiac, ale upratovať, variť, prať treba stále dookola a len keď to prestaneš robiť, tak zistí, že sa to samé neurobí. Je najvyšší čas si toto vyjasniť, lebo keď sa bábätko narodí, bude to oveľa oveľa ťažšie. Ak by mne partner povedal, že doma nič nerobím, tak by som mu spísala, čo som urobila za týždeň a koľko času mi to zabralo a čo urobil on a tiež koľko času mu to zabralo.
@elizabet173 nie som zamestnaná som na PN mam rizikové tehotenstvo kvôli prvému potratu. Tak málokedy mi pomôže to je pravda väčšinou len povie ze co robím doma cely deň. A popritom riadim, varím, periem proste všetky domáce veci ktoré sa robia. Domáce zvieratá nemáme ale mame psa izbového a aj o toho sa starám ja. Ja ho teda neohovaram ale je to nepríjemné. Dohodli sme sa teda keď sme sa nasťahovali do domu ze ja budem platiť elektriku a urobím nákup do kuchyne. On platí ostatné účty. A plus odkladá peniaze aby sme mohli vymeniť okná a kúpiť babu co bude treba. Peniaze si odkladám aj ja každý mesiac. Včera mi pomohol s varením a vyradil kuchyňu. Strašne ma bolel chrbát a nevládala som nič. Tak som si pomaly iba vyriadila miestnosti a odpočíva la som.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
prišla si do rodiny a už robíš peklo... asi nepoznáš príslovie : "Hosť do domu, Boh do domu... "
Troška tolerancie ti chýba...😉