Som v 18. týždni a mám vlčí hlad. Bude to tak až do pôrodu?

kukuckalucia
19. aug 2015

Ahojte. Som v 18. tyzdni tehu a od zaciatku tehu mam vlci hlad, kazdu polhodinu musim nieco zjest. Jem male porcie, no staci ze idem do mesta a musim mat nieco so sebou, hoci len rohlik. Zatial som pribrala len 3 kg.mam teda 62 kg. Stretla som kamosku a ta mi vravi ze malo papam, ze preto mam male brusko. Pohyby babatka este necitim. Uz sa ma sestricka v ambulancii pytala ci ich citim. No zatial nie.
Vlaci hlad trva az do porodu babatka???

kale13
19. aug 2015

a tehotensku cukrovku ti uz kontrolovali? vraj priznaky su pocit smadu, castejsie mocenie, pocit hladu, rozmazane videnie.. ak nemas tu cukrovku tak asi naozaj potrebujes viac jest, ale nie same sacharidy ako pecivo a sladke.. to ti len rychlo zvysi hladinu cukru v krvi a ked klesne tak si zas hladna.. asi potrebujes viac tukov a bielkovin tie ta zasytia na dlhsie

inffinity
19. aug 2015

Ja sem taky pri prvnim jedla porad, vsude sem nosila svacinu 🙂 pribrala sem jen 10kg bylo to ok nemela sem cukrovku nic vse v poradku ukazkove tehu

tjaden
20. aug 2015

ahoj, tak tušim mi sedia príznaky na teh cukrovku a pri tom som ju nemala 😀 ja som prvé pohyby cítila v 17tt a to bolo take nič len také šteklenie, akoby som mala pod kožou bublinky, plno žien mi vravelo, že dieťa začali cítiť ešte neskôr. A nič v zlom ale tvoja kamoška je riadna krava, ja som jedla hodne a mala som malé brucho aj sestra mala malé brucho a obidve sme mali málo plodovej vody, ale naše deti prekonali detskú bucľatosť ...uprimne sú fakt tluste 😀 kamoška mala malé brucho a dieťatko sa jej narodilo príliš malé, viem, že malo málo železa inak ok. A jesť sa nemá veľa, každý hovorí, že tehulka je za dvoch ....no bábätko určite nezje takú porciu ako my takže už len za to je to sprostosť. Ja som za celé tehotenstvo pribrala 7kg a doktor mi povedal, že som príklad pre ostatné tehuľlky ako sa má správne priberať a ukázal rukami na brucho: pribrať máte tu! potom ukázal na stehna: a nie tu! 😉 Ako píšem veľa som jedla, ale aby som malej neuškodila keď na mňa prišiel hlad najmä v noci tak som si dala ovocie, inak cez deň takisto, nevedela som presť 30 metrov bez toho, že by som do seba niečo nepchala a veľa krát to bol rohlik 😀 Priberať veľa je po prvé nezdravé pre tebe i pre dieťa a po druhé kto by chcel rodiť 4kilové dieťa?

iskrickaa
20. aug 2015

Ja som v 27tt+5 a doposial som pribrala 15 kg. Ja viem, je to vela, ale nepribrala som z hluposti a pred tehotenstvom som vazila 42 kg, mala som podvahu. Teraz mam 57 kg, co je este stale omnoho menej ako ma vacsina bab aj pred tehotenstvom. Ale chcela som ti napisat, ze zeriem ako kon, velmi mi chuti jest, ale stravujem sa zdravo a vyzivne, cokoladu som zjedla asi trikrat a nic sladke mucne nejem tiez. Maly vazi takmer kilo a pol! Brusko mam statocne velke. Podla mna si telo vypyta svoje, aby dietatko bolo zdrave, ja som bola vzdy chuda a nemohla som pribrat, aj ked som jedla stale dostatocne. Vsetci mi hovorili, ako vyhladujem moje dieta a ze taka chuda do tehotenstva ist je riziko a teraz uz konecne sklapli!

lilimoni
20. aug 2015

Tomu hovoris vlci hlad? 😀 ja som za cele tehu pribrala 29kg. Na vianoce moja vecera pozostavala z 4x tanier kapustnice a kilovy chlieb a fnukala som, ze som este hladna 😖
Casto a malo nie je problem.
Casto a vela je velky problem.
Tehucukrovku som nemala 🙂

myriada
20. aug 2015

Aj ja som mala vlčí hlad, zhruba prvý 5 mesiacov tehotenstva, po hodine/dvoch prázdny žalúdok, dcérka mi to všetko spotrebovala 😉 tiež dlho žiadne bruško a za celé tehu som pribrala 9 kg, ale jedla som stále 😝

timi1012
20. aug 2015

Ahoj to je uplne v pohode este 🙂 ja som tiez pribrala vyse 20kg 10kg plus mam stale, a ver mi jedla som vsetko a mala je krasna zdrava a teh.cukrovku som tiez nemala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre