Som v 17+1tt ale bábätko zodpovedá 15+4. Má niektorá skúsenosť, že babo bolo menšie?

val9
2. jan 2019

Ahojte podľa ms som v 17+1tt, ale utz zodpovedá 15+4. Lekárka mi povedala, že detičky zvyknúť dorásť, ale trochu sa obávam. Mala niektorá skúsenosť? beriem momentálne femibion 2 + sem tam magnezium. Dakujem 🙂

vivien16
2. jan 2019

@val9 ja som mala o dva týždne menšie a všetko je ok, nemáš sa čoho obávať..

pininka
2. jan 2019

To je normalne, utz je aj tak iba orientačné. Navyše aj ty si nemusela ostať tehotná presne podľa prepočtov.

val9
autor
2. jan 2019

@vivien16 tým pádom si mala aj 2 termíny pôrodu? Ak áno bolo to skôr či neskôr?
@pininka ďakujem baby 🙂 A detičky to potom "dobehnú"?

pininka
2. jan 2019

@val9 mne tvrdili že je maličká, poslali na má hematologiu a pri narodení mala 4090g, taká maličká bola

katuskatt
2. jan 2019

Mne napriklad moj gynekolog pocital datum porodu podla PM ale ako som sa dozvedela na poradni v porodnici, tak datum porodu sa ma pocitat podla prveho velkeho sona v 12 tyzdni. Moj maly sa kvoli tomu narodil v 36 tyzdni a musel byt 5 dni na jiske.

vivien16
2. jan 2019

@val9 termín som mala jeden, ale rodila som sekciou o týždeň skôr. Všetci Dr, že budem mat valibuka 4,5 kg bo som mala gestačný diabetes a malinký mal 2,7 kg, vidíš aké presné sú tie ich “orientačne” výpočty... babo to dobehne, neboj 😉

evalin88
2. jan 2019

Maly bol o 2 tyzdne mensi .. lebo s oteckom sme obaja nizsi. Mna hrozne strasili ze je problem a maly je uplne zdravy. Usg je iba odhad.. to mi povedal lekar z antolskej. Dolezitejsie su prietoky. Ak su tie dobre tak je babo v poriadku... 😃

lavender21
2. jan 2019

A bola si na "veľkom" ultrazvuku v 12tt? Vtedy vedia najpresnejšie určiť veľkosť plodu, lebo je ešte maličký a dá sa presne zmerať... Mne podľa tohto ultrazvuku zmenili termín pôrodu, keďže som mala rozdiel 9 dní. Podľa MS som mala mať termín 23.12., podľa ultrazvuku 1.1. a malá je stále v brušku, nejak sa jej nechce... 🙂

diusk
2. jan 2019

@val9 dcérka bola tiež už pri ultrazvuku menšia dokonca sa aj narodila s menšou pôrodnou hmotnosťou. Teraz má 8 mesiacov, jej nožičkám svokra hovorí "šunčičky" a apetít taký že aj pediatrička neveriacky krútila hlavou tak sa neboj 😉🙂 keby išlo o niečo vážne lekár by to spozoroval a riešil. Tehotenstvo sa počíta odhadovane a pripúšťa sa tam určititý rozdiel v jeho dĺžke trvania. O nič sa nestrachuj, pekne zdravo papaj a užívaj si každú chvíľku so svojim ešte nenarodeným bábätkom ❤️🙂

val9
autor
3. jan 2019

@diusk Ďakujem pekne ukľudnila si ma 🙂
@lavender21 nie nebola, až teraz ma čaká v 20tt, ale zatiaľ klop klop je podľa lekárky všetko v poriadku. No tak to sa jej riadne nechce, asi sa má u teba dobre 🙂 držím palce nech ste čím skôr spolu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre