Ahojte chcela by som sa opýtať aké vzťahy máte s opačným pohlavím dieťatka? My s partnerom by sme veľmi chceli dievčatko, ja som vždy chcela iba dievčatko samozrejme najdôležitejšie je aby dieťa bolo zdravé no mám obavy že keď to bude chlapec, budem si s ním rozumieť,? možno hlúpa otázka ale nejak cítim v srdiečku že k tomu dievčatku mám bližšie :( Ja sa budem tešiť hocijak, len mi to nejak vŕta v hlabe tieto otázky
@christin1280 ja mám doma 2,5 ročného chlapca a čakáme ďalšieho chlapčeka a som najšťastnejšia na svete. Po dcére som nikdy zvlášť netúžila, aj keď samozrejme by som ju lubila najviac na svete, ak by som mala dievča, ale nezamýšľam sa nad tým. Pre mna sú chlapci top, ja sa cítim výnimočne, je to neopísateľný pocit mať krásny vzťah matka-syn, keď mi povie aká som krásna, dá pusu a donesie kvetinku, som cela namakko že budú dvaja. Takze za mna takto, ja som asi paradox v dnešnej dobe, keď každá chce mat dievčatko🤷♀️
Mam 2 malych chlapcov a nevymenila by som ani za 10 dievcat :D ked ho uz budes mat a uvidis aky je krasny sikovny, vonavy, jemnucky. Ako sa rad tuli, ako sa na teba/muza podoba, bude to uzasne, uvidis
@christin1280 ja som chcela cely zivot chlapceka.. auticka, lega a modra su mi blizsie, nez ruzove satecky a babiky.. a mam dievcatko 😁
@christin1280 s mužmi je život jednoduchší🙂 a byť tebou, vôbec to pohlavie neriešim, ľúbiť sa budete či to bude tak či onak úplne že rovnako. A či ti bude celoživotným parťákom - to tiež na pohlaví vôbec nezáleží. Kebyže vidíš moju maminu s mojím bratom - to je dvojka, ja som s ňou nemala nikdy takýto vzťah 🙂 Naozaj to nie je o pohlaví... Nemaj obavy...
@christin1280 Tak, chlapci visia na otcoch, ak majú normálnych a prítomných. Vidím ten rozdiel. Dcéra viac na mňa, aj sa češeme, hráme, je to iné. So synom sa hrá muž s autíčkami, malý len autá všade vidí, dosť visí na mužovi, furt jeho spomína, keď je v práci. No xy žien vám tu napíše, aký skvelý vzťah majú so synom, že by dcéru nechceli, načo, veď s autami sa im lepšie hrá. Takže sto ľudí sto chutí. Napísala som vám svoje skúsenosti.
@lucinka1988 ano ano ano, do pismenka presne ako ja 🙂 len mam medzi nimi o rok mensi rozdiel :D a su uzasni...len sa casto stretavam s tym ako ma lutuju, ze nemam dievcatko....ja sa nad tym len smejem, vzdy som totiz chcela presne takto 2 boyov 🙂
@christin1280 nás prvorodený je chlapec a vzťah je skvelý. S chlapcami je to podľa mňa jednoduchšie. 🙈🤣 Lenže to fakt závisí od toho, ako si sadnete, aku bude mať dieťa povahu... Ja preferujem pokoj, knihy, prírodu, a veľa rozprávam. Taký je aj môj syn. Zatiaľ. Mladšia je cholerik, hlučná, ak sa nevyspi, ťažko upokojitelna, má rada farby a tvary, je proste taká umelecká, živá, ide si svoje, vrieska a hádže sa na zem, keď to nemá (má 9 a polm!) Takže preto si viac rozumiem s malým ale to neznamená, že za ten čas som si nenašla vzťah k malej a aj napriek zdanlivej nerezimovosti, som ju dotlacila k rezimu. (Malý si režim robil sám.) Trvalo to dlhšie a predsa je poznačená tým, že je druhorodená a nie je toľko času na ňu, keďže prišla skoro...ale už si rozumieme. 🙃 Krásne je však vidieť, že má tatkovu povahu. A malý je skôr po mne. Najskôr sa to však bude meniť a nabaľovať sa budú iné veci, no teraz u bábätká to je tak...
@danieladeley to fakt? Lebo u mna to iste, keď zahlasim niekomu, že čakáme druhého chlapčeka, tak reakcia je, že “nevadí”. Vtedy neviem, či sa mám smiať alebo plakať nad sprostosťou niektorých ľudí. Ono pohlavie žiadna z nás ovplyvniť nevie, takže jasné, kebyže čakám dievčatko, som rovnako rada, myslím, že každá normálna mamička sa v prvom rade teší, že má zdravé bábätko, ale ja osobne som predsa len trochu viac chcela chlapcov. A manžel tiež, on ešte viac ako ja..Pritom ja sama som vyslovene ženský typ, alebo ako to nazvať, od malička len barbiny, šaty, gorálky, ostalo mi to do dospelosti, iné neriešim len šaty, čo si dám na seba, aké akú kozmetiku kúpim, kabelky atď..Ale na synov mám proste slabosť, veď mať doma 3 chlapov (vrátane manžela), to nie ke iba tak☺️ A teda pevne verím, že aspoň pre dvoch z nich ostanem navždy ženou ich života☺️A čo sa týka “parťáka”, moj 2,5 ročný je už teraz najväčší parťák a keď si chcem užiť tie ženské chvíľky v podobe relaxu, nakupovania a pod, som rada, že mám od detí pokoj, k tomu nepotrebujem nikoho..Takže nie každý považuje za spoločenskú normu mať “párik” a ak to tak náhodou nie je, tak sa niečo v očiach druhých “nepodarilo”. Ale to zažívajú aj známe v okolí, čo majú len jedno dieťa alebo viac ako dve. Jedno je vraj malo, viac ako dve veľa- už otázky typu, či to plánovali alebo nie a podobne...
@christin1280 Podla mna vela krat maju matky lepsi vztah so synmi ako s dcerami. Dve zeny (aj ked jedna z nich je len dieta) proste medzi sebou niekedy bojuju. A tak isto aj dvaja muzi ked je otec a syn. Velakrat ma ten otec vrucnejsi vztah k dcere ktoru ma ako princeznicku a na syna je prisny.
Ak si tuzila obliekat dietatko do volanikov a cesat vlasy do copankov, tak to zial teraz mat nebudes ale ver ze synovia vedia byt tiez uzasne rozkosni.
Tak Ja mam aj syna aj dceru a uzasne su obe pohlavia aspon moje deti 😍😂Ja sa v dcere uplne vidim. Ale aj v malom. Len mi pride ze Moja dcera je coolovejšia verzia 😎sebavedomejšia bezprostrednejsia mudrejsia pre mna uplne fascinujuca. A ona zboznuje mna ako ja ju. Sto pusiniek denne ked si dam saty som kralovna kvety mi da ked mala 4r chcela si ma zobrat za ženu. Podooruje ma chvali bojuje za mna ako levica.Vzdy je na mojej strane. Mà rada co Ja sme take dve bff. (5r) maly je moj princ charming ( ale nie ten zly krason zo shrecka) mà 10m a je na zjedenie . Obe deti sa okolo 6m zalubili do mami. Najprv su babatka skor pozorovatel ich ocka skumaju vsetko. No potom pol roku im z oči ide Tolko citu a su zalubene do mami. Maly bol anjelske babo prvu slzu vyronil v 9m . Mala bola od zaciatku smiech/plac. Aj teraz place viac ako on ked ju to chyti. Co uz je žena dramaticka,Maly je smejko. Ja mam rada aj jednorozce aj drakov. Morske panny aj auticka. Mala sa najradsej hra nahanacku skovavacku zachvilku bude maly vediet chodit budu sa nahanat. Od zaciatku sa miluju a jeden pre druheho su zdroj zabavy. Tak sa teš na syna a Mozno casom bude aj dcera alebo druhy chlapec. A to sa zas budes tesit ze bude mat partaka. Ale surodenecke vztahy su tiez len o povahe. Vztah so synom budes mat aky si vytvoriš.
@christin1280 tak ja som mala taký pocit keď som bola tehotná že proste musí to byť dievčatko lebo si budeme viac rozumieť a keď mi na ultrazvuku povedali že chlapček normálne som sa cítila sklamaná a dodnes si to vyčítam lebo ten chlapček je to najlepšie v mojom živote.. nevymenila by som ho za nič na svete a všetko je to o Tom aký si vzťah vybudujete taký bude. A je jedno či je to dievča alebo chlapec.
Ja som vždy chcela len dievča, chlapec nepripadal do úvahy. Aj v rodine sme samé dievčatá a keď mi povedali, že to bude chlapec, chcelo sa mi plakať. Teraz sa smejem aká som bola hlúpa. Nemenila by som za nič na svete. Ak bude aj druhé, tiež chcem chlapca. Podľa mňa my ako ženy proste máme bližšie k ženám. Ja mužom nerozumiem, nikdy som nemala kamarátov, vždy len kamarátky. Ale vzťah matka-dieta je niečo uplne iné. Je jedno aké bude pohlavie. Budeš ho milovať tak či tak 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemaj obavy, budes ho milovat najviac na svete aj ked to bude chlapec...ja som stale chcela mat dievca a myslela si, ze to takto bude krajsie...narodil sa mi chlapec a vobec to nelutujem, rozumieme si aj tak, ja sa hram s nim s autickami a skladam lego 😅 je to perfektne a vobec by som nemenila ☺️