Ahojte baby, som v 17 tt, a pred tehotenstvom som si váhu držala 60-61 kg. Teraz som max pribrala 1 kg. A papám normálne 😒 nebude moje dieťa malinké ??
myslím že nie.predpokladám,že chodíš na poradne a robili ti už aj uzv.ak by niečo nebolo v poriadku,určite by ti dr. niečo povedal/a.mám kamarátku,ktorá za celé tehu pribrala 5 kg.ak máš však obavy,chod k dr.prípadne mu/jej zavolaj,čo si o tom myslí.užívaj si tehu,neboj,ešte priberieš
to sa ti ešte nazbiera neboj, ja som prvé kilo pribrala až po 20 tt a nakoniec som mala 12 kg naviac a dr chválil že tak akurát.
ja som zacala priberat az niekde po 20, zo zaciatku som naopak chudla koli nechutenstvu, ale do konca tehotenstva som nazbierala nejakych 8 kil, tak sa neboj to pride
Ja som do 20tt nepribrala ani deko... potom do konca tehu 10kg, 2 tyzdne po porode som mala o 2kg menej jak pred tehu 😀 a dcerka mala takmer 4kg 😀 neboj, budete v pohode, ved dr. to bude urcite kontrolovat cele tehu 😉
ja som začínala tiež na 61 kg .. a stále som sa stažovala že nepriberám teraz som 28tt a mám plus 12 kg :D
ja som do 16tt schudla 7kg...potom som zacala postupe priberat,moje babo bolo ok. ved si vezmi ke sa ti narodi babo cca 3kg+0,5 placenta+2kg voda plodova je to co realne potrebujes pribrat a zvysok je sadlo co potombudes zhadzovat:D
ja som do 16tt schudla 4 kg, bývalo mi zle a potom som postupne pribrala 9 kg. A dcérka mala 3150 g . A pri chlapcoch som tiež najprv schudla 2 kg a potom pribrala 14 kg.
Neboj, je to v poriadku, ešte priberiete obaja.
nic sa neboj ja som zacala priberat az po 20tt v 27tt som mala plus 3, rodila som v 38tt amala som +14, mala sa narodila ako 2700g a 47cm
Ja som na začiatku 19.tt a pribrala som tiež len kilo. Jedávam normálne, dokonca možno častejšie, aj keď v menších množstvách, lebo ma ešte občas bolieva žalúdok. Pri prvom synovi som pribrala celkovo nejakých 10-11 kg, určite sa to rozbehne aj teraz ;)
myslim, ze sa nemusis bat, ja som v 39tt a do teraz som pribrala len 2 a pol kila, podla ultrazvuku je maly tak akurat, jeden doktor dokonca hovoril, ze bude velky, a vaha sa mi drzi od siedmeho mesiaca, pokial je na ultrazvuku vsetko v pohode, tak sa nemusis stresovat, priberanie este len pride 🙂
Ahoj, je to síce už viac ako šesť rokov, ale keď som bola s Hankou tehotná, pribrala som za celé tehotenstvo 6,5 kg a Hankina pôrodná váha bola 4190 gr a 51 cm. Bola taká moja malá pásomníčka 😵 . Už z pôrodnice som odchádzala omnoho ľahšia ako pred tehotenstvom. Takmer do siedmeho mesiaca som nosila do práce stále tie isté kostýmy - akurát s rozopnutým gombíkom 🙂 na nohovaiciach. Nič sa neboj, ak dostatočne rastie, je všetko OK.
To je v poho, ja som na začiatku tehotenstva ešte schudla 4 kg a priberať som začala až tak v piatom mesiaci, ak sa malé dobré vyvíja netreba sa stresovať ... čo by za to dali iné mamičky, ktoré majú už v prvých mesiacoch + 10 a viac kg 🙂 Všetko dobré 🙂
fuuu babule tak ja som zatim tiež nepribrala a to som v dákom 15tt ako ja som aj rada 🙂 ale tak ked tak snád len to bruška priberiem 🙂 zajtra idem k doktorovi teším sa na drobca ked ho uvidím 🙂
Neboj, ja som v 26 tyzdni mala iba 2 kila naviac, tj 54 kíl, tiez som to riešila ze strasne malo. Ale kedže babatko sa vyvíjalo tabuľkovo, tak bolo všetko v poriadku, a do konca tehotenstva som dala +10 kg.... Každý je iný, tak si to vychutnavaj, ze na sebe zatial nemusíš nosiť extra váhu.
Pokiaľ je bábo OK a priberá ono, tak sa tým nezaťažuj. Ešte sa môžeš poriadne rozbehnúť s váhou v druhej polovici tehu. Ja som začala teraz dosť rýchlo priberať - v 20.tt mám +8 kg - to som len v polovici. Nemám strach, že kilá nedám po pôrode dole, ale na konci tehotenstva ich budem musieť nosiť na sebe 🙂 koniec prvého tehotenstva bol pre mňa dosť náročný- veľmi mi opúchali nohy, ťažko sa mi hýbalo (pribrala som vtedy 12 kg) Preto nechcem veľmi pribrať, len nejako to ide hore.
bud rada potom sa toho ťažko zbavuje 🙂 😉 viem svoje pribrala som 38 kg ... :-/ takže ja som extremista 😀 každý trimester cca 10 kg
MOja dcera zhodila za prvach 5 mesiacov 15 kil (mala z coho) potom pribrala nejakych 7 a vnuk je absolutne v pohode. Podla mna este mas koooopu casu na priberanie. Nikde nie je napisame, ze musis hend zacat priberat. Babo si aj tak zoberie to co potrebuje. Moja kamoska pribrala za cele tehu ani nie 6 kil a "drobec" mal skoro 5kg porodnu vahu.
Ahoj, ja som pribrala pocas celeho tehu 24 kg a bolo mi fakt uz na konci hrozne 🙂 bola som ako velryba 🙂 co ja by som zato dala,keby som pribrala menej a teraz nemusela zhadzovat 🙂 pokial je male ok tak sa nemuis nicoho bat 🙂 drzim palceky nech vsetko dobre dopadne 🙂
prve tehotenstvo som aj ja zacala priberat az neskor a nakoniec to bolo +8kg .. po porode som mala iba 2,5kg navyse cize ked mal maly 3,3kg tak 2,2kg bola voda a placenta ..teraz druhe tehu som v 13t.t. a uz mam +2kg 😀 je to velmi individualne 🙂 pokial nic nepovie lekar tak je vsetko vporiadku
Ja som v 17tt tyzdno.schudla som 2kg a zatial tiez nepribrala ale ako citam tak je to ok 😉
baby ja som teraz v 15tt..a schudla som 2kg..stale mam nizsiu vahu..tak uvidim mam ist na tyzden do poradne na krv a ultrazvuk tak dufam ze uz budem aspon kilo pribrata ved zle mi uz prestalo byt..a papam normalne..dufam ze sa to rozbehne,tiez sa bojim..
Ak rastie bábätko tak ako má, netreba si lámať hlavu s priberaním. Ja som sa tiež trochu bála, lebo som od začiatku tehotenstva do 4. mesiaca iba chudla, potom som sa dostala na svoju pôvodnú váhu a odvtedy priberám vo veľkom. 🙂
Ak rýchlo nepriberáš, len sa z toho teš, ale strach mať nemusíš. 🙂
Do 18tt som nepribrala ani gram!!!a babo rastlo ako malo. Teraz zaciname 29tt a mam plus 7kg, jem tak ako pred tehu, ziadne extra chutky ani diety.
ja som do 20tt schudla 5kg mala som 82kg po 20tt som začala priberať a veru peeklamsia a vyšplhalo sa to na hrozivých 108kg.
ani ja som do 20 tt nepribrala skoro nič a potom až 16 kíl 😲 užívaj kým sa dá 🙂 a malinká rástla pekne, dokonca bola určitý čas aj veľká na svoj vek 😉
ja som teraz v 18 tt a zatial som nepribrala ani pol kila. ale podla toho co pisete sa ani nemusim velmi obavat, urcite sa to rozbehne ani nebudem vediet ako :D
vobec sa nemas preco znepokojovat, pokial babatko pekne rastie a doktor ti povie, ze je vsetko v poriadku, nemaj obavy, ja som pribrala pocas tehotenstva iba 2,5kg a nikto z toho vedu nerobil, fakt, ani sa nad tym nepozastavili, ked sa ma pytali, ze kolko som pribrala pred porodom...hlavne malo stresu, vela oddychu. ja som dokonca schudla asi o 4kg po porode v porovnani s tym ked som otehotnela.babatko si berie podla mna z tvojho tela vsetko, aj z tukov, vsetko matka priroda zariadila pre jeho dobro, ty si az na druhom mieste 🙂
to je v pohode. ja este tiez ani kg ale brucho mi uz vyskocilo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nebooooj, to sa ešte len rozbehne 🙂 Potom si budeš hovoriť, že ako ti bolo fajn.. Ja som tiež začala priberať až po nejakom 20tom týždni a vyšplhalo sa mi to na +17kg. Ale sú aj také žienky, ktoré priberú úplne minimum a všetko je v poriadku. Chodíš na kontroly, tak by ti lekár povedal, keby nebolo niečo v poriadku.. Šťastné tehotenstvo prajem, mne taaak chýba 🙂 🙂 🙂