Som v 17 týždni a mám nepríjemné silné bolesti

jarabica123
15. dec 2011

Ahojte milé mamičky, chcem sa vás spýtať,či nemala niektorá z vás podobný problém ako ja, som v 17tt tehotenstva a mám asi tri dni dosť silné bolesti v oblasti vaječníkov, niekedy je to bolesť podobná akú som mávala pri MS, ale teraz je to nepríjemná pichavá bolesť v oblasti vaječníkov najma vtedy, keď sa postavím, vtedy akoby to veľmi ťahalo a musím byť skrčená až dokým to neprejde. slepé črevo mám už vyoperované, s tým to teda nesúvisí. Včera som bola aj na poradni, len moja dr. vravela, že je to ok, lenže ma ani nepozerala zospodu, preto mám obavy. A ani mi neukázala babatinko na UZV ako vždy:(( Veľmi sa bojím, že či je všetko v poriadku. Teraz mám ísť na poradňu až 13 januára. Ak to neprejde, tak po víkende tam nabehnem znovu, veď ja čakám bábo prvý krát, a radšej budem viac opatrná, ako niečo zanedbať. U nás v Topoľčanoch kam chodím, je problém nájsť dobrého gynekológa:( Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, prajem pekný deň.

feb13
15. dec 2011

@jarabica123 Ahoj tie bolesti by si nemala mat. Aj ked to nemusi byt nic vazne a moze casom samo prejst. Asi viem aku bolest myslis. Ja som to raz zazila, ale nie v tehotenstve, s pravym vajecnikom. Presne takto ma bolieval, pichaval asi od januara do marca-aprila, bola som opakovane u lekara, nic mi nezistil, ze jedine laparoskopiou, ale aby sme sa s tym neponahlali. Tak sme to odlozili a ked prislo teplejsie obdobie samo tie bolesti prestali. Joj a bola som s tym aj u chirurga, aj u urologa, ten mi zistil nejaky zapal v mocovych cestach, dobrala som antibiotika ale nepomahali, ku gynekologovi som sa dostala az potom a ten povedal ze je to vajecnik ale nevie ze z coho to boli. 😒 Dodatocne si myslim, ze som bola chronicky prechladnuta, vtedy som sa odstahovala od rodicov a snazila som sa setrit na kureni... zo zaciatku som este nemala postel v byte tak som spala len na matraci a neskor som sa dozvedela ze suseda podomnou mala prave vtedy pokazene kurenie takze ta podlaha bola studena... mozno aj u teba je to len prechladnutim a casom sa to upravi neviem. Ak sa to nezpesi urcite chod este k lekarovi, ale na druhej strane si myslim ze sa nemusis kvoli tomu nejak extra znepokojovat, babatku by to skodit asi nemalo.

kamilka22
15. dec 2011

chod k lekarke, taketo bolesti by si mat nemala, ja som mala,ale bolo to ine, citila som pichanie "zo spodu", skracoval sa mi krcok a ako na potvoru mi do neho dcerka este aj kopkala, bolelo to hrozne. Urcite bezkaj k lekarke, radsej nech Ta pozrie.

anjelicek26
15. dec 2011

@jarabica123 - pravdepodobne sa ti roztahuje maternica, to boli aj 3-4dni a potom sa to ukludni a o par tyzdnov zas, ak si si nie ista, vzdy je tu pohotovost a tam lekar, co ti ten ultrazvuk urcite spravi, len si to tam treba par hodin odsediet.

nikolet_89
16. dec 2011

@jarabica123 ja byt tebou idem na pohotovost uz dnes...nemusi to byt nic vazne, ale netreba nieco zanedbat...a urcite si najdi inu gynekologicku, gynekologa, ide o tvoje zdravie a hlavne zdravie tvojho babatka a neboj sa urcite vsetko dobre dopadne 🙂

tina7729
17. dec 2011

ahoj,ja ich mam tiez niekdy menej neikedy viac. mna doktor prezrel a povedal ze je to ok. dal mi magnezium

p.j.jacky
17. dec 2011

Ahoj,ja som mala tiez velke bolesti v podbrusku a cele tehotenstvo a ako brusko rastlo,tak to bolo horsie a horsie.V 8m a 9m som nevladala ani chodit.Vsetci mi nadavali ze som precitlivela,ale naozaj ma to velmi bolelo.A gynda mi vzdy hovorila ze je vsetko ok.Roztahuje sa ti maternica a robi si babatko miesto,utlaca dalsie organy.Myslim si ze mas vsetko ok,ale len pre istotu a tvoj vnutorny klud chov sa dat prezriet.Drzim päste aby bolo vsetko,tak ako ma byt. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre