Som v 17. týždni a mám bolesť na pravej strane podbruška

tamia00
19. apr 2020

Dobrý deň, potrebujem poradiť, som prvýkrát tehotná, som 17 týždeň, tento týždeň ma začalo strašne v noci bolieť pravá strana podbruška,trošku mi stvrdlo bruško, dokonca som mala akoby takú vydutinku malú, povedala som o tom ihneď mojej doktorke, ale tá má prezerala a povedala, že všetko je v poriadku, iba mi možno tuhne maternica, alebo mi maličké tlačí na tú stranu, tak mi odporučila magnerot.
Ale ja mám stále také pichanie, aj keď kráčam občas sa nemôžem ani vystrieť ☹️ Dnes v noci som tam opäť mala tu "vydutinku" .. Bojím sa, že čo sa deje. Je to podľa vás normálne? Stalo sa to niektorej z vás? Trápi ma najmä tá bolesť, že sa ledva v posteli otočím alebo zdvihne z postele. Ďakujem za každú odpoveď.

dejna26
19. apr 2020

Tá vydutinka, to je bábätko. Pravdepodobne sa v maternici naťahuje a vystiera. Takže tá časť je tvrdá. A bude to tak až do konca tehotenstva. Niekedy je to nepríjemné, ale netrvá to dlho. Aj to pichanie pri chôdzi je bežná vec. Magnézium je dobré pri celkovom tvrdnutí a kŕčoch. V tehotenstve by sa celkovo mal prijem magnézia zvýšiť. 🙂

tamia00
autor
19. apr 2020

Dejna26 ďakujem, dosť ma to upokojilo 😊

margaretka1990
27. nov 2020

Ja mam presne to iste... Moze to byt aj od 16-17tt, raz velmi picho a to som nevedela ci su creva a plyny, alebo babo tlaci... A dnes, ani vystreta som nmeohla ist, velmi pichalo a vzdy na pravej strane. Muz ma prehovoril nech ostanem doma z roboty. Aj som rada, pekne lezim, nemusim stat. Ale picha stale, ale ked lezim je to dobre... Dnes mi zacina 20ty tt. A hrbolceky mavam, je to zlatunke, take do dlane akurat😍 len je citit taky tlak... A pohyby ako take nejak nerozoznavam. Vselico citim, ale ci to je ono, pochybujem🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre