Ahojte ked ste chodili na kontroli robil vam gynekolog stale ultrazvuk ci nie? =mne sa dneska stalo ze som. 16+4 a dnes mi nerobil uktrazvuk iba poradnu som mala
@miska7754 aktualne 16tt, na kazdej poradni mi robi sono. Co som rada,lebo viem, ze vsetko je OK
Môj mi urobil len dve Sona , jedno na potvrdenie tehotenstva v asi 5+3 a potom o mesiac a koniec ! Som to ssm už písala že ja mám takého zastaraného doktora sono ešte z čias druhej svetovej hehe a zw on už proste sono nerobí takze ja som malu videla len na tých povinných 12,20,30 tt 🥺 už to uňho dobojujem ale ak by nebodaj prišlo niekedy ešte druhé určite zmením lekára kde sa bude robiť sono na každej poradni . Ako píše @veronikaszabova , je to super pocit istoty že je všetko v poriadku . Mna moj žensky počúva na poradni lievikom a krajčírskym metrom zmeria výšku maternice , skontroluje krčok a finito 😃😱
Mne robil stále každý mesiac 🙂
mne robí na každej kontrole, každý mesiac.. od 20tt kontroluje počas ultrazvuku aj činnosť srdiečka
Ja mám sono na každej poradni, ale platím si za "nadštandardnú starostlivosť"
Ja som dnes 16tt+1. Prvá poradňa 4tt+5 robil sono na potvrdenie tehotenstva + krv. Druhá 9tt+5 sono, počúvanie srdiečka. Tretia 13tt+5 kombinovaný ultrazvuk, počúvanie srdiečka + krv. Štvrtá 15tt+5 sono, počúvanie srdiečka + krv. Aspoň viem, že je bábätko v poriadku.❤️
Ak si v poriadku, nie je povinný robiť viac ako 3 utz v tehotenstve (10., 20. a 30.tt). Samozrejme, veľa lekárov robí sono zakaždým, ale ak tvoj nie, tak neurobil nič zlé. A povedala si to aj jemu? Že prečo ti nerobí sono? Alebo si ho poprosila či môže pozrieť bába aspoň na pár sekúnd? Odmietol? Alebo dal ti možnosť zaplatiť si sono navyše? Alebo jemu si nepovedala nič?
Robila mu usg na každej poradni, ale do knižky len tie 3 hlavne zapísala.
@miska7754 mne robila lekárka každú poradňu aj sono a plus sme si zaplatili aj tie tri hlavné na špecializovanom pracovisku 🙂
Poisťovňa prepláca 3 utz počas tehotenstva. Takže niektorí gyn skrátka viac utz nerobia, a iní spravia, ale za poplatok. Ja mám mať sono na každej poradni, ale platím 150 eur za nadštandardnú tehotenskú starostlivosť (aj nejaké ďalšie veci sú v tom poplatku, nejdem rozpisovať zbytočne)
Lekár má preplatené 3 utz v priebehu tehotenstva. V cca 11 tt, 20 tt a 30 tt. Takze to, že robí lekár niektoré sona navyše je čisto na jeho rozhodnutí. V podstate sa môžeš spýtať ak chceš, či si vieš zaplatiť sono na každej poradni 🤷♀️
Môj napr robí na každej poradni.
Na každej poradni sono plus kontroluje srdiečko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie, nerobil mi ultrazvuk na každej poradni.