Som v 16 týždni a vôbec nepriberám. Je to normálne?

lucia2015
8. nov 2011

ahojte baby som v 16 tyzdni a 1 dni ,je to moje druhe tehotenstvo a este vobec som nepribrala , v prvych tyzdnoch som este aj schudla 2 kg. Vobec este necitim pohyby je to normalne? 😖

sympa1
8. nov 2011

@lucia2015 pohyby citit v polovici tehotenstva. ja som napriklad pribrala prve kilo v 4 mesiaci, cize ty budes asi rovnaky pripad 🙂 ale pokial je vsetko v poriadku ked chodis do poradne tak sa nestresuj

katy2
8. nov 2011

je to uplne normalne... pohyby niekto citi az okolo 20tt... ja som mala teraz tiez druhe tehu a pohyby som citila cca od 19-20tt... Priberies este, neboj... V druhej polke tehu sa este napriberas 😉

marecek1
8. nov 2011

@lucia2015 ahoj 🙂 ja som tiež v prvých mesiacoch nepribrala, dokonca som tiež schudla, podobne ako ty. a to mi ani raz nebolo zle od žalúdka. priberať som začala až po prvom trimestri.

a na pohyby si môžeš ešte s kľudom pár týždňov počkať, nestrachuj sa 🙂 🙂

bubinko83
8. nov 2011

aj ja som zo začitaku schudla asi 2 kg lebo mi bolo zle,vracala som,nechutilo mi jest.Ale dokina povedala že to nevadi pokial to neni nejake extremne napr. keby vyvratiš uplne všetko.A k pohybom asi je to normalne,nie? Ved kedy si citila v prvom tehu. Ja cca v 21tt.

martina2001
8. nov 2011

@lucia2015 na pohyby je čas do 19-20týždňa a ja som za celé tehu pribrala pri malej 3kilá, pri malom 27kíl 😀

lucia2015
autor
8. nov 2011

@bubinko83 a vies že si to uz ani nepamatam maly ma uz 2 apol roka takze uz neviem ale hovoria ze v druhom tehu skôr pocitis pohyby lebo vies co mas cakat

lucia2015
autor
8. nov 2011

@marecek1 lenze ja sa uz neviem dockat lebo este stale neviem ze som tehotna okrem tych nevolnosti v prvych tyzdnochv 🙂

gubcikova
8. nov 2011

ja som začala priberať tak okolo 20tt a pohyby prišli v 17tt

lucia2015
autor
8. nov 2011

@martina2001 za cele tehu si pribrala 3 kg? 😲

milankovazuzana
8. nov 2011

Neboj, dočkáš sa, keď pohyby ucítiš v neskorších týždňoch....to miminko Ti dá jasne najavo, že tam je 🙂 Ja som v 1. trimesti pribrala asi 2 kilečká a tiež mi to nejak nenaskakovalo veľmi ani neskôr.Ešte mesiac pred pôrodom som mala navyše niečo do 6 kíl.Celkovo som mala 8 kilečiek a veru stačilo, to bolo akurát.S prvým synom som pribrala 27 a to teda olo niečo... hrúza sa odniesť 🙂 Takže sa nikam neponáhľaj, nemaj strach, tehotenstvo si úžívaj plnými dúškami...

katren
8. nov 2011

@lucia2015 no neviem kolko vazis, ale ja som sa potesila, ked som s Miskom pribrala "len" 5 kil. pre mna to je dost, kedze mam nadvahu...
Pri Dominicke som za prve 3 mesiace schudla 10kg, tie som iba prevracala a moc nejedla....ale potom mi taaaaaak chutili sladke veci, ze velka Nutella za vecer pri telke len taky lupot......takze som ich potom aj dostala spat....
pri Miskovi som ani nechudla ani nepriberala do siesteho mesiaca, potom sa to nejak rozbehlo, ale nastastie fakt len tych 5 kg 😉

apoloma
8. nov 2011

ja som prve kilo pribrala v siestom mesiaci teras zacinam deviaty a mam 6kg navyse

katren
8. nov 2011

@lucia2015 jaj.....pri Dominicke som pohyby citila v polovici 4-teho mesiaca a pri miskovi az okolo nejakeho 22tt

milankovazuzana
8. nov 2011

a ešte som Ti zabudla povedať, že podobné pocity ako Ty som mala aj ja.Najlepšie by bolo, ak máš pochybnosti a strach-pre Tvoj pocit istoty, aby si zašla za Tvojim lekárom a dala si urobiť kontrolný ultrazvuk a máš 100% istotu.Moja pani Dr. to robí za polatok 5€, lebo to nieje v predpísaný týždeň, kt. Ti prepláca poisťovňa.A máš po strachu...

martina2001
8. nov 2011

@lucia2015 no tak sa podarilo, ale pribrala som predtým liečbou na otehu, tak doktorka povedala že je to ok, dieťa pekne rástlo, nič mu nechýbalo, bralo si to zo mňa 🙂

lucia2015
autor
8. nov 2011

@milankovazuzana no ano lenze ja niesom na slovensku ja som v zahranici presnejsie v irsku a tu som mala prvy ultrazvuk v 12 tyzdni a 4 dni a dietatko sa tak intenzivne hybalo ze ho lekarka nemohla odmerat a este chodim ku svojej obvodnej lekarke kazde 4 tyzdne a minuly tyzden mi povedala ze pocuvat srdiecko mozeme az o dalsie 4 tyzdne cize koncom tohto mesiaca a neviem ako to je ci sa da tu dat urobit ten kontrolny ultrazvuk

milankovazuzana
8. nov 2011

ahaaa, ďalší ultrazvuk sa potom robí v 20. týždni, tak neboj, nemysli na zlé, všetko isto bude v poriadku, keď je malé také aktívne.Ja som sa tiež bála, to je asi normálne.

lucia2015
autor
8. nov 2011

dakujem vam baby za rady

rebecca2006
8. nov 2011

hm, ja som tiež yatiaľ nič nepribrala, max. 2kg, a to som už 29tt... Pri malom som pribrala si 12kg, toto je moje druhé tehu, tiež som z tohop trochu nervózna, hlavne kvoli okoliu, svokra do mňa furt učí, že som chudá, aj ja si yačínam pripadať ako pavúk s tenkými rukami a bruchom.....Fakt je, že v úvode som schudla, lebo mi bolo yle, a potom som začala pomaličky priberať, ale teraz zasa nič, niekedy mám pocit, že všetko ide na malinkú. Stravu mám pestrú, starám sa o malého, tak jem to, čo navarím jemu, masko, ovocie, yeleninu, okrem toho sa cpem sladkosťami, ya tie by som teraz vraždila a nič... Viac jesť nemôžem, bolo by mi zle, akoby som nemala mietso v žalúdku.... A mám aj dosť pohybu, pri malom sa nalietam až až. Ja neviem, asi je to tak, že niekto priberia 25kg a iná pri rovnakom jedálnom lístku a režime nič.... Asi sa s tým nič nenarobí...

zuzanka2905
9. nov 2011

Ahojte ja som v 17tt zatial som pribrala 2kg ale čo ma trápi je že ešťe necítim bábo vôbec ani náznakom nič je to normálne mám strach či je v poriadku poradnu mám na pondelok a bojím sa kedže som už 2krát mala missed abort a teraz si pichám na riedenie krvy

annaopialova
9. nov 2011

ahoj ty nemusis priberat dvolezite bude ze babatko bude priberat

duratlicka
9. nov 2011

@lucia2015 Ahoj, to je uplne normalne, ja som zacala priberat az ovela neskor a pohyby prvorodicky citia az po 20 tyzdni vacsinou, netrap sa🙂

leeenka26
9. nov 2011

Ahoj, ono trochu zalezi aj od toho, kolko si vazila pred tehotenstvom. Ak si viac ci menej pri sebe, tak nemusis pribrat nic, alebo len malo. Je to zaujimave, ale je to tak.

leeenka26
9. nov 2011

@zuzanka2905 V 17. tt je este skoro na prve kopance, zvlast pri prvom tehotenstve, nerob si starosti, za chvilku pohyby ucitis, len musis chvilu vydrzat.

katecameron
9. nov 2011

je to normalne nestresuj ja som v 28tt mala -2 😉 kg na povzdbuenie

zuzanka2905
9. nov 2011

@leeenka26 ale ani žiadny náznak nejakého mihnutia alebo niečoho to nevadí 😒 ?

leeenka26
9. nov 2011

@zuzanka2905 ale kdeze, nevadi to, ved sa opytaj doktora, okolo 20. tt zacinaju prve kopance, ktore az neskor zintenzivnuju, len velmi stihle zeny maju tusim uz od 18. tt uz prve pohyby.

leeenka26
9. nov 2011

@zuzanka2905 toto mam z internetu:

„Prvý zreteľný prejav života sa môže objaviť kedykoľvek medzi 14. a 26. týždňom, ale obyčajne medzi 18. a 22. týždňom. Ženy, ktoré už mali dieťa, začínajú cítiť pohyby obyčajne skôr (pretože vedia, čo majú očakávať, a aj preto, lebo ich maternicové svaly sú uvoľnenejšie a ľahšie pociťujú kopnutie) ako prvorodičky.

Chudé ženy môžu spozorovať veľmi skoro slabé pohyby, zatiaľ čo ženy s nadváhou si obyčajne uvedomia pohyby, až keď sú energickejšie,“ uvádza sa v knihe Deväť mesiacov otázok a odpovedí. Intenzita a vnímanie pohybov plodu sa zvyšujú priamo úmerne s týždňom tehotnosti. Netrápte sa, ak ste v 22. týždni tehotnosti a pohyby ešte necítite, ak bolo na ultrazvuku, ktorý ste absolvovali v 20. týždni všetko v poriadku.

leeenka26
9. nov 2011

@zuzanka2905 tu je cely clanok, posielam ti link, tak si to precitaj ak chces,
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

zuzanka2905
9. nov 2011

@leeenka26 Dakujem pekne za ten článok aj za povzbudivé slová 🙂 velmi som to potrebovala počuť dúfam že všetko dobre dopadne v mojom aj v tvojom prípade 😅 je to moje 3tehotenstvo z dvoch neuspešných takže preto sa tak velmi bojím

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre