Som v 16. týždni a necítim sa byť tehotná

10. mar 2024

Ahojte..som v 16 tt. a necítim sa byť tehotná. keby nemám dôkaz na sone, že mám v brušku malého chlapčeka a občasných slabých krčov tak naozaj netuším že som v tom.Myslela som si ze ked budem v 2. trimestry tak to budem vnímať, no nič..kedy sa začnem cítiť ako tehulka? je na tom niekto.podobne?

pribinak
10. mar 2024

Buď rada že máš bezproblémové tehotenstvo

drakvak
10. mar 2024

Budeš sa tak cítiť po 20.týždni, keď pocítiš prvé pohyby dieťatka. Ja som to tiež tak mala s prvou dcérkou, keby mi bruško nerástlo, tak ani neviem, že som tehotná… a potom neskôr, keď už je riadne veľké, sa budeš cítiť tehotná pri každom vlastnom pohybe 😀

jaskolka
10. mar 2024

Ako presne by si sa chcela "cítiť tehotná"? Chceš mať nevoľnosti, alebo bolesti prsníkov, chrbta alebo chceš už cítiť pohyby?
Lebo nerozumiem celom presne otázke, veď bud rada, ze si v pohode,ze ti nie je zle.
Postupne ti bude bruško rásť, dieťa začne kopať, a ku koncu budeš sa zrejme cítiť až príliš tehotná.
Alebo môžeš dokonca mat aj to, ze nebudeš mať ani veľké brucho, len budeš cítiť pohyby bábätka. Všetko je veľmi individuálne

dixitka
10. mar 2024

Ja som sa začala “cítiť tehotná” okolo 25. tt, keď už som dobre cítila pohyby a brucho mi začalo byť vidno. Dovtedy, aj keď som mala x príznakov (1. trimester nevoľnosti, od 17.tt tvrdnutie brucha, tehu nádchu, krvácanie ďasien, bolesť a zväčšenie prsníkov, únava…), pripadalo mi ako úplné scifi, že som tehotná, ako keby som tomu ani neverila a necítila som to 🙂 neboj, ten pocit príde neskôr ;)

elizita
10. mar 2024

@dixitka ja som sa cítila byť pri prvej dcére tehotná až týždeň pred pôrodom 😀 ak teda vylúčime z toho pocity pri pohyboch... Pri druhej asi od prvého dňa, závraty, bolesti, vracala som, mesiac som potom ležala v nemocke..tak si užívaj 🙃

kitycat
10. mar 2024

Kym nebolo brucho tiez dom nevedela

ronie338
11. mar 2024

Ja som sa začala cítiť v 8mom mesiaci, vtedy mi aj bruško viac narástlo. Dovtedy som nemala skoro vôbec ani bruško

maryetta
11. mar 2024

Bud rada.
Ja som teraz pri poslednom 5mesiacov prelezala co mi bolo zle. Takze ja som citila denno denne ze som tehotna. A miestami si namyslala aj rozne ine diagnozy a nechapala ze jedno tehotenstvo dokaze tak zlozit/polozit/odstavit….
Neboj viac vykukne brusko. Bude sa schylovat ku koncu porodu a este ti to aj chybat bude.

princezna_bosorka
11. mar 2024

@pribinak jj, presne... ja som mala v prvom tehotenstve cca. prvych 13-14 tt iba divne chute (vecne mi v ustach po jedle ostavala kovova pachut), pri druhom mi niekedy v 10. tt bolo rano fest zle a nevedela som v sebe udrzat ranajky ani 10 min. Nastastie sa to stalo presne 1x. Uzivaj si, ze to mas takto, najlepsia varianta tehotenstva, aka moze byt....

barju
14. mar 2024

Komu je lepšie. Užívaj si kým sa dá a nemáš žiadne zdravotné problemy. Ono ten pocit možno príde, keď sa začneš cítiť ako veľryba na suchu keď budeš vstávať z postele a budeš si priať aby už z teba čím skôr vypadol. A keď ani vtedy, šťastna to žena.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre