Ahojte dievčatá, ja som v 15tom týždni tehotenstva a chcela by som sa len spýtať na váš názor ohľadom očkovania proti covidu 19 v tehotenstve...ja už som podstúpila jedno očkovanie na odporúčanie lekárky v Holandsku ale teraz nie som si tým až tak istá či som spravila dobre a či ist na druhú vakcínu...vďaka za vaše názory
@vanesssa333 keď už jednu máš chod aj na druhu...
@bimbambim priateľov kolega na očkovanie nešiel, dostal covid a teraz leží v nemocnici s plucnou emboliou.... Co je lepšie?
Dôsledky môžeš mať aj očkovania aj nezaockovana.Ratat treba z dôsledkami u oboch.
@vanesssa333 moj nazor je taky ze pokial si daju zeny v tehostvne pichnut vakcinu tak nech neriesia uz potom co tehotna moze jest, co nemoze, ake lieky moze a nemoze. Pri testovani vakcin sa ani gravidne potkany neockuju. Tot moj nazor samozrejme ak sa s nim niekto iny nestotoznuje chapem to. Ja osobne by som sa isto nedala...
@vanesssa333 Ak ti to lekárka odobrila a jednu už máš, určite by som šla na druhú. Ak si ju nedáš teraz, po tehotenstve už bude príliš neskoro. A ako tehotná si rizikovejšia a prípadný covid ohrozí teba aj dieťa. Sú na to štúdie, ktoré to potvrdzujú. Takže ak už jednu máš, nie je o čom.
@vanesssa333 keď už máš jednu išla by som aj na druhu
urcite to konzultuj so svojou lekarkou a nie s modrym konikom
@vanesssa333 ako tehotna nie.. nedala som sa ani pri prasacej..
@miriam_s a prečo po tehotenstve je príliš neskoro?
Kazdy sa musi rozhodnut sam…po rozhovore s lekarom 🙂 ja som vedela, ze by som posledny trimester bola v strese ci mi to niekto domov nedonesie…a v poslednom trimestri su tehotne zeny najviac rizikove…bala som sa taktiez ze by sme sa mohli nakazit v nemocnici pri porode…takych pripadov je naozaj vela z predchadzajucich “vln” a deticky mozu mat komplikacie. Ak by mi to malo pomoct co i len na kludnejsej psychike a lahsom priebehu tak to urobim…napriek tomu ze som zdrava, sportujem, pohyb ma aj zivi, zijem v prirode tak ani tak by som si nikdy nepovedala ze mne sa nic nemoze stat…ale kazdy to ma inak 🙂 treba si zvazit coho sa clovek viac obava 🙂
Dcéra je 27 tt a ide sa očkovať.tirz zvažovala.ale rozhodla sa takto.pted tej.uz covid mala a nebola to žiadna sranda ale protilátky má nízke.tiez sme sa radili s dr.ale rozhodnutie musí urobiť každý za seba a svoje dieťa
@vanesssa333 v sept.tu máme silnú tretiu vlnu
@nikusssik no hej, ja som tehotna bola vlani, o ockovani sa len uvazovalo, ze uz uz pride, ockovat sa zacalo az potom, ako som porodila. Takze stresu bolo veru dost, deti starsie do skoly, skolky,...no a teraz mam kontraindikaciu na ockovanie, rozbehla sa mi znova autoimunitna choroba. Takze cakam, ci a kedy sa mi to ukludni...Ale v tehotenstve, co ja viem, bala som sa aj Paralenu a kvapiek d9 nosa, na bolest hrdla mi nikdy nic nechceli v lekarni dat. Tak ale pichnut si akukllvek vakcinu, ma byt v poho...no neviem, je to tazke rozhodnutie, veru...
Máš tu neskutočne veľa diskusií na túto tému. Skús najbližšie použiť lupu a najbližšie dni máš postarané o program 😏
@vanesssa333 pridaj sa na fb je skupina očkovanie covid 19- tehotné dojčiace a snažiace sa otehotnieť... Poradia ti aj odborníčky... Ja sama som sa dala zaočkovať v 34 a 38 TT.. Som veľmi rada
@nevenka ono keby to tehotnym vyslovene neodporucali, tak vlastne nemame na vyber a cakame co bude…ale teraz som si studovala najma zahranicne studie a poradila sa s lekarom. Riziko je jedno aj druhe ale treba zvazit podla seba, ja viem ze ja by som v klude nebola a bala by som sa ze budem lutovat ze som sa neockovala. V mojom blizkom okoli mam mladeho cloveka, predtym zdraveho, otca troch deti, chlap ako hora, nefajciar a covid ho doslova znicil. Dva mesiace leziaci, odchadzali mu oblicky, srdce, doslova ho zachranili hrobarovi z lopaty, dnes po troch mesiacoch sa uci znova chodit…Mam pocit ze kym clovek nevidi a nezazije naozaj v najblizsom okoli to co covid dokaze tak si stale mysli ze ved je to chripka…moj otec dochodca tym presiel lahko a mlady clovek takto…ja sa necitim neohrozitelna, aj ked som to nedostala ani od manzela. Nemozem vediet ako moje telo zareaguje v tehotenstve. Ale pravda je aj to ze rovnako ma clovek obavu z ockovania. Ja som sa riadila radami lekara a taktiez som sa porozpravala s lekarkou vo vakcinacnom centre. Prajem vsetkym maminam nech su zdrave nech sa rozhodnu akokolvek 🙂
Nechoď
FB skupina - Očkovanie Covid 19 - tehotné, dojčiace, snažiace sa otehotnieť... tu budeš stále na vážkach... tam sú veľmi príjemné diskusie a príklady zo života. Sama som zatiaľ na vážkach, ale na 80% som rozhodnutá, že pôjdem.
@vanesssa333 porad sa s lekarom, pripadne aj s viacerymi a nie tu na mk kde sa hladaju len konspiracie 🙄🙈
Alebo pozri tu skupinu na fb co radia vyssie, uz niekolko mamiciek aj porodilo, su tam aj aj studie, clanky aj vyjadrenia naozaj odbornikov z gynekologie a porodnictva.
Drzim palce
@riamia91 ďakujem
@milka1988 práveže testujú- na tehotných ženách aj na gravidných zvieratách (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vacci...) no štúdie sú limitované.. Mne tiež tvrdili v apríli 2020 že moje dievčatko som nepotratila v 15tt kvôli covidu lebo tehotné nie sú rizikové no nevedeli mi dať príčinu že prečo som teda o ňu prišla keď všetky testy boli v poriadku.. o pár mesiacov neskôr mi oznámili že moja placenta bola infikovaná vírusom ale že vtedy nevedeli lebo to bolo niečo nové… @vanesssa333 tiež riešim túto dilemu lebo na jednej strane som neskutočne smutná že mi hentá pliaga zobrala milované dieťatko, no na druhej strane mám strach z možných dlhodobých následkov vakcíny vzhľadom na limitované štúdie & čas 🤷♀️☹️
@shinebright to mi ľúto, som nevedela, že je niečo také vôbec možné. Na druhej strane aj ako očkované sa môžeme nakaziť a tiež sa to podľa mňa môže žiaľ stať, ale teda brrrr len keď na to pomyslím. A ako zistili po pár mesiacoch, že placenta bola infikovaná vírusom? Si ju ponechali alebo odobrali hneď vzorku a skúmali?
@bazarocka30 súhlasím. Len by som doplnila, že nie iba s jednou lekárkou. Nie je totiž lekár ako lekár. 👍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja by som nešla v tehotenstve.Ale to som ja.Podla mňa už keď máš jednu tak choj na druhú.Susedina dcéra sa dala ako tehotná teraz je v nemocnici lebo ma zrazeninu.Idu ju riešiť že čo s ňou,ale susedu som stretla dávnejšie ked mi to vravela tak neviem či už je doma