Som v 15. týždni a stále jem

6. feb 2021

Ahojte, som v 15 týždni a postupne mi skončili nevoľnosti a vsimla som si že som teraz naopak stále hladná a stále mam chuť na niečo. Nie na blbosti,ale skôr polievky,obed, chleba s niečím,jogurty nonstop. Najblbsie ze aj k večeru.. nezjem veľa,z každého trochu ( predtým som jedla minimálne, najedla som sa normálne iba večer,aj to nie veľa... skôr som jedla počas dňa sladkosti a somariny. Nikdy som nepriberala z toho, myslím ze asi moj metabolizmus rýchlo spaľoval. No teda otehotnela som s 51/52 kg a teraz mam uz 53 aj nejaké drobné.. viem ze v prvom trimestri sa nema priberať a ja som sa teraz tak rozbehla stým , ,, zranim ,, ze sa obávam ze ochvíľu pojdu kg hore a budem ako bublina. Pri prvom som z 51 mala pred pôrodom 68 a všetko bolo v bruchu... Ale nejedla som takto často. Mali ste aj vy také stavy ze ste sa nevedeli dojest ale na váhe to neurobilo nic? Nechcem sa vyzrat nejak..☹️ ja viem som tehotná a riešim trápnu váhu..ale tak zase nechcem byt ako prasa neskôr .. mam to neriešiť a užívať si to ci sa nejak da krotiť?

autor
6. feb 2021

To je take ze sa najem niečoho,uz počas toho jedenia sa citim Plná a že prasknem a prejde polhodina a zase mam na to chuť 😀

jaskolka
6. feb 2021

Keď si v 15 týždni a pribrala si podľa toho nejaké kilo je to v úplnej pohode. Keby si sa pchaka sladkosťami, že zješ na posedenie Milku a ešte 3 keksy, nepoviem, ale ješ úplne normálne. A ano, nerieš váhu, zrejme si až chuducka, tak vážne neviem, prečo sa trápis"ze sa vyzeries ako prasa "

kikaham
6. feb 2021

Podľa mňa nemusíš stresovať 😄 ja som v 17tt a pribrala som 10 kíl 🤣🤣 a to nejem nejako extra veľa ...mám chvíle kedy dostanem chuť tak zjem viacej ako priateľ mám dní kedy zjem veľmi málo ...podľa toho ako sa cítim a načo mám chuť tak papám a vôbec sa nesttesujem ...občas si zacvičim keďže som cvičila aj predtým ...a som v poho 🙂

autor
6. feb 2021

Ďakujem, takže je to úplne v poriadku aj keby viac priberiem? Nechcem aby tie kilá na mne potom ostali, po prvom ako všetko hned preč,do mesiaca som schudla skoro na pôvodnu váhu,skrz kojenie... Keďže kedysi v minulosti som prekonala dlhoročnu ppp tak som taka trosku na tu váhu uzkostlivejsia 😀

deti95060810
6. feb 2021

nevolnosti som mala len pri prvom tehu...pri ostatných tehu som nemala vôbec žiadne nevolnosti takže som priberala okamžite .... Pribrala som menej ako pri prvom... mne sa to priberanie v treťom trimestri úplne zastavilo, dokonca úplne na konci som schudla.... Z 51 kg som išla na 62 kg... a po každom tehu som sa vrátila na váhu 51 kg...

ivka21
7. feb 2021

@kikaham ja som si myslela ze som sama☹️tiež jem normálne dokonca menej ako pred tehotenstvom a mám plus 9 kg v 23 týždni. Ja sa desim každej prehliadky u doktora koľko kg nabehne. Možno to je druhým tehotenstvom neviem🤨

autor
7. feb 2021

A je to na vas baby aj nejak vidieť? Ci len bruško? Ono je hrozné sledovať ze číslo na vahe stúpa ale pokial sa stále viete obliecť do tých istých vecí nerobila som paniku, aspoň mna to ukľudnuje 😀

jaskolka
7. feb 2021

Ze ti stúpa váha, absolútne nestresuj, preboha, ona musí stúpať, aj keby si žila na vode a jablku. Teraz je trend, ktorý produkujú modelky, že za žiadnu cenu nepriber a hlavne nech ani brucho nevidno a cvičím až do pôrodu. Blbosť nad blbosť, tehotná sa nemá prezierat za dvoch, ale zase ani omdlievat pri nabrati pár kíl. Uvedom si, že v tebe rastie okrem dieťaťa aj placenta, máš vacsi bjem krvi, zadržiava sa aj voda.Pokial ješ zdravo, a nie kila sladkosti, váha sa ti vráti nazad, tak nebuď v strese nad stúpajúcim číslom na displeji váhy. A oblečenie ti tiež časom nebude dobre, to je normálne, čo si chcela obtiahnute rifle do pôrodu? Prepáč, ale skutočne si robíš zbytočne starosti a riešiš hlúposť

elizabet173
7. feb 2021

Keby si pribrala 5-6 kg, tak by to bol dovod zamysliet sa, 1-2 kg je v pohode. Bude teplejsie, budes viac chodit na prechadzky, nebudes potrebovat stale nieco zobat

zyxie
7. feb 2021

Buď rada, že ti chutí.
Mne je furt zle, celé tehotenstvo, a to som už v 34.týždni. Zle mi je keď sa nenajem, zle mi je aj keď sa najem. A to veľa vecí nemôžem jesť vôbec, lebo potom mi je megazle. Zle mi je aj keď vypijem naraz viac vody ako 2 dl. Každú chvílu si musím ľahnúť aby sa mi aspoň trochu uľavilo. Naštastie váha napriek tomu stúpa tak ako má.
Aj keď priberieš celkovo trochu viac - tak to potom po pôrode zhodíš. 🙂

marvin1234
7. feb 2021

Ja som pri prvom pribrala 15 kg. Teraz pri druhom zatial 6 (34tt). Nebrzdim sa v mnozstve jedla,ale obmedzujem sacharidy (cukrovka) a teda citim sa milión krat lepsie a to o par tyzdnov rodím, neopucham, nemam zapchy, takze za mna ano treba jest, ale zas aj pozerat na to kolko sa zje a kolko priberie.

kikaham
9. feb 2021

@ivka21 každý to má jednoducho inak ...a Nedes sa čo si 🙃 akože dobre nieje to príjemné keď váha stále pribúda ale tak čo už podľa mňa po pôrode to buďe ok a všetko sa vráti do normálu 🙂 hlavne že babatka sú zdraveee

autor
11. feb 2021

Ahojte, tak som bola na poradni včera a teda 2,7kg uz hore. 😫Začínam 16 týždeň. Je to v poriadku? Mam aj brucho uz celkom,oproti prvému tehotenstvu,to som dlho nemala bruško ani vahu hore..

kikaham
11. feb 2021

Jasne že je to v pohode hovorím ti ja som plus 10 kg a som v 17 týždni ...kamoška je plus 6kg a ma 14 týždeň ...a zasa ďalšia kamoška má plus 3 kg a je v 15tt takže každý to má inak a všetko je v poriadku 😄 buď rada že máš len 2.7 kg...n sleduj sa papaj ..lebo stresovať nad tým či si pribrala 2.7 kg je naozaj smiešne veď je to v pohode úplne aj keby priberies 5 aj 10 ☺️

autor
11. feb 2021

@kikaham ďakujem 💟 ja viem som stým trápna ze sa stresujem,len keď stále to porovnávam všetko s prvým tehotenstvom. No nieje to správne ja viem, ďakujem, budem sa snažiť kašľať na to 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre