Som v 14. týždni a mám žlté nechty na nohách

29. nov 2020

Čaute dievčatá, je tu niektorá co ste boli tehotné, 14 týždeň a vám začali nechty na palcoch zltnut ja som to nikdy nemala... Stále pekne nechty som mala a dnes pozerám, to co je iba trosku mam ale vyzerá to ako začínajúca pleseň, nič ma nesvrbi ani neboli len tie 2 na palcoch sú žlté... To môžem si hocičo kúpiť v lekárni na pleseň, môžu aj tehotné? Ci radšej nič... To je moje prvé tehotenstvo ale v živote som nepotrebovala áno manikúru ani pedikúru stále moje nechty pevné a zdravé...

alikal
29. nov 2020

ja ich mam dlhodobo zlte, ale nemyslim si ze to je plesen lebo ziadne ine priznaky nemam, su zdrave, nohy nesvrbia ani nic, proste mam zlte nechty, nikto iny v domacnosti to nema, takze to neriesim. v tehu sa deje vela zmien, ktore mozu ovplyvnit asi aj toto

babovka2321
29. nov 2020

@alikal plesen na nechtoch nemusi zasiahnut zvysok nohy podla mna, ak mate zlte nechty, podla mna to bude tiez plesen...moja mama tiez mala dlho dlho zlte nechty na nohach, potom si natierala nieco proti plesniam, pouzivala jednorazove pilniky, ovsem vsetko co pouzivala dovtedy na nohy vyhodila a uz ich zlte dlhu dobu nema odvtedy. Na vasom mieste by som to skusila preliecit tiez 🙂

autor
29. nov 2020

@alikal ďakujem ale ja len chcem vedieť či to niekto mal ja som to nikdy nemala... Krásne nechty som mala a dnes pozerám to co je... Ale len tie 2 na palcoch sú žlté a nie celé len z boku nechápem...

autor
29. nov 2020

@babovka2321 ved viem veľa ľudí má pleseň aj 10 rokov a žijú ale ja nechápem prečo ja, keď ani v rodine to nemáme... Jediný problém je, že mamka moja ma také tvrdé na nohách nechty, že keď si ich chce ostrihať musí najprv macat nohy pol hodinu v teplej a slanej vide aby ostrihala... Ale ináč nikto nič.... Snúbencova mamka aj ocko majú také škaredé, ale to už je pleseň... Ale vreaj sa to ne prenáša, tak som nemohla dostať u nich v sprche

simsalabim
29. nov 2020

Nechtova plesen sa prenasa, ako si prisla na to, ze nie? Ak to je len v zaciatkoch, skus nieco volne predajne z lekarne - napr Excillor. Alebo to hned ries s koznym. Je to beh na dlhe trate.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre