Som v 13 týždni a mám veľké bolesti v podbrušku. Je to normálne?

ladyniki
23. sep 2012

Som v 13 tt a mávam velké bolesti v podbrušku niekedy sa to nedá vydržať, najhoršie je to ráno a večer. Niekedy ma celé dni bolia kríže a mávam taký pocit ako keby ma v nich seklo. Maličké rastie každý týždeň 3 cm to je vraj dosť, bruško mám tiež velké ako v 6tom mesiaci a to som len v 4tom. Niektorí mi hovoria že bude rásť teraz vela a že už potom nemusí ale neviem či je to v poriadku. Malinké sa stále hýbe, nedá sa mi spávať ani nič robiť. Niekedy cítim prudké bodanie do boku ale ešte v oblasti podbruška, fakt je to príšerná bolesť. BOjím sa teda či je malinké v poriadku alebo sa niečo deje a takto to dáva na javo, ku doktorke idem o týždeň no neviem či mám isť aj skôr alebo nie... Zažili ste to niekto? Prosím poradte mi niektorá...

ludka140281
23. sep 2012

si v 13tt a citiž pohyby? hm zvlaštne......chod k lekarke ak mas bolesti môže to znamenat aj niečo zle...a čim skôr.ja som takto mala a ..potratila som..dokonca bez krvacania ☹

moon1979
23. sep 2012

v 13tt môžeš cítiť maximálne pohyby čriev ale pohyby plodu určite nie ... to najskôr až medzi 18-20tt ... ak máš extrémne silné bolesti ako píšeš, radšej chod k lekárke ... bolesti môžu byť keď sa rozťahuje maternica a vytvára sa priestor v brušku, ale nemôže to byť nič extrémne silné. ja som tiež v 13tt a kríže ma bolia ked veľa chodím. ale ked si lahnem a oddýchnem tak to prejde ...
ak chceš mať pokoj na duši vyhladaj lekára

slavka034
23. sep 2012

moon má pravdu...))),,na pohyby miminka a také intenzívne je priskoro ešte...ja som v 13 tt ani poriadne nevedela že som tehotná...nijako ma to neobmedzovalo..a bábo rastie ale žeby až takou rýchlosťou že za týždeň 3 cm???...mne sa to nejako nezdá....ja keď som cítila prudké bolesti v ľavom boku tak diagnostikovali pendulujúci myóm a musela som ísť v 15 tt pod nôž........ale nestraším ťa....mala by si zájsť k doktorke čím skôr a nech ťa teda poriadne vyšetrí....

zuzana17
23. sep 2012

Určite to normálne nie je. Neviem prečo nejdeš k dr., alebo aj hneď na pohotovosť, aby Ťa prezreli. Pochybujem, že cítiš pohyby bábätka, lebo je to ešte skoro. Všetko ako si to tu popísala povedz dr. Na Tvojom mieste by som tu nevypisovala, ale išla sa dať hneď prezrieť, aby potom nebolo neskoro. Držím prsty.

nikolka2
23. sep 2012

Ta fotka co mas je v 13 tyzdni ? 😎

tinki
23. sep 2012

môže ti zle robiť aj nejaká strava..určite sa choď dať prezrieť a keď to bude po gynekologickej stránke v poriadku, tak dávaj pozor na to, čo ješ..Skús na tri dni vynechať napríklad mlieko a mliečne výrobky, potom znova na tri dni biele pečivo a kysnuté pečivo..Alebo skús vynechať nejakú zeleninu..Je možné, že citlivo reaguješ na niektoré potraviny a to ti spôsobuje kŕče..Mala som niečo podobné..

lussy666
23. sep 2012

nie, nie je to normalne. chod k doktorke skor.... 🙄 😖 😠

anjelicek26
23. sep 2012

Normalne to nie je, urcite k lekarovi. Ja som babo citila tiez takto skoro, ale to bolo az druhe a boli to len jemne dotyky a velmi zriedkave s pociatku, nikdy by som nepovedala - neda mi spavat. Ak ta tvoj lekar odbije, hod k inemu.

Na fotke skutocne vyzeras ako v 6. mesiaci (alebo odfotene s vankusom sorry teraz heh), bud mas problem s velkym zadrzovanim vody, alebo je velmi zle urceny termin otehotnenia. Uz aj kvoli tym pohybom a brusku.

soldi
23. sep 2012

tiez by som sa priklonila k nazoru @anjelicek26 ze pokial je pravda vsetko, co pises, tak bude stanoveny asi zle datum pocatia. 😒 hlavne ak bol urceny TP len na zaklade terminu ms.

maggie37
23. sep 2012

Máš pravidelnu stolicu? Každý deň? A plyny vypúšťaš? Lebo sa mi zdá, že tu bude problém u teba... Hned by som išla k dr. na tvojom mieste...

ematko29
23. sep 2012

mňa tak strašne kríže boleli v 12tt.velmi som sa bála myslela som ,že je koniec abola som aj za lekárkou,no nevidela nič nezvičajné.nakoniec bolo všetko v poriadku ale každy 2mesiac sa mi tie bolesti vracali ,no naštastie vvšetko dobre dopadlo a máme z toho krasnu dcerku 3ročnú 🙂

janulka188
24. sep 2012

som tiez v 13 tt bolesti mi som mala ale postupom som dosla na to ze problem je stolica a plyny tak ako som to tu uz citala ...v podstate krize bolia ,lebo aj maternica sa kusok po kusku natahuje ale proste na niektore veci si musime zvyknut 🙂))samozrejme pokial to neni neznesitelne ,vtedy treba ist na kontrolu k lekarke alebo skusit nemocnicu na par dni na komplexne vysetrenia ...ale drzim vsetky palce aby ste boli obaja ok 🙂

anavila
24. sep 2012

ahoj...ano ja som to zazila asi tak tiez v takom istom obdobi ako ty.....zistila som ze su to plyny....urob si feniklovy caj, ak to nebudu plyny, nic tym nepokazis, ale na 90percent podla mna je to to iste co som mala ja...nevedela som sa ani narovnat...a to bolo stale takmer kazdy den....ale feniklovy caj som vypila a po polhodine to bolo prec...tak vyskusaj, neublizi ti to..a ked to nepomoze, tak chod k lekarke...drzim palce...potom daj vediet 😉

veronikahalt
21. apr 2013

@ladyniki- ahoj, tak ako to vlastne dopadlo? Všetko v poriadku? Bábätko je zdravé na svete? Ja totiž chcem tiež ostatným povedať, že aj ja cítim pohyby od 13. týždňa a nie sú to nijaké plyny ako tu niekto spomenul. Ja sa zobúdzam tiež práve v noci a kinderko MI NEDÁ SPÁVAŤ, doslovne, možno si myslíte, že to ešte nemôžem cítiť, ale je to tak. Cítim ako si ma buchnátuje a nedá mi zaspať...

patka182
1. júl 2014

Ja mavam tiez teraz bolesti v podbrusku a to som v 13+3tt a bojim sa...stolicu nemam pravidelnu ale zase poprdkavam stale 🙂 snad to bude len tou stolicou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre