Ahojte, poznáte nejakého doktora alebo doktorku,ktorí by mi vedeli povedať skôr pohlavie ? Som v 13 tyzdni. Nitra a okres
Dala som si spravit trisomy test, vysledok do 5 dni aj s pohlavym
@evkamotka ale myslím že je to dosť drahé, ja som pri synovi už v 13 tyzdni vedela čo to bude. Chodila som k pánovi Breštanskemu v Hlohovci, ale už knemu nepatrím...a keď sa chcem objednať dáva má až v 18 týždni
@eliska191920 350e to stalo. Ale vratane rozboru trizomii a o to mi šlo. Myslim ze iba pohlavie stoji 80
No ťažko. V tomto obdobi je to skôr odhad než potvrdenie. Úspešnosť je tak 60%. Keď Ti povie niekto z voleja tak je to pol na pol... takze jedine krvný test a aj ten nie je vždy pri druhom spoľahlivý. Veď si predstav že bábätko ma asi 20g a tak 6-7cm. Niekedy sa podarí ale nie vždy. Videla som nemalo mamičiek, ktoré sa tešili na dievcatko a nakoniec sa ukázalo že chlapček. Proste v niektorých veciach treba byt trpezlivý.
Niekto tu spomínal Dr Grochala v Martine. On je fakt kapacita, ale ak si nie je istý nepovie.
Objednaj si test na urcenie pohlavia stoji okolo 30€
@eliska191920 preto ta dava v 18 tyzdni,pretoze skor urcovat pohlavie nechce.pokial by sa jednalo o kontrolu dietata,vysetrenie vyvojovych vad,objedna ta aj skor.skorsie urcovanie pohlavia je cisty tip.preco to tak nutne potrebujes takto skoro?
ja som v 22tt a az dnes som sa dozvedela. nic neujde 🙂
@eliska191920 a to nevydržis?
@eliska191920 v 13tom tt ti nikto nepovie na 100%pohlavie z usg,len predpoklad a väčšinou to s istotou povedia v 20tt.Ja som tiež bola nedočkavá,ale ani som sa nepýtala,hlavné pre mňa bolo,že je drobec zdravý
13 týždeň je skoro na určenie pohlavia s absolútne istotou. Chlapcov je obvykle možné tak skôr určit, aj mne to doktorka v 13 týždni povedala, ale vravela, že to brat s rezervou, tak na 80%.Az v 20 týždni to potvrdila. A zavisi to aj od polohy, pozície, ako sa otočí bábätko.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@eliska191920 možno ten doktor v Martine, ktorý má 4D ultrazvuk by ti to vedel povedať