býva mi dosť často zle hlavne vtedy keď som hladná,a zostane mi až tak ťažko že ledva do seba niečo dám,viete mi niečo poradiť?
vraj zazvorove susienky, a kamoske pomahali obycajne piskoty ..... (mne vobec nic 😀 😀 )
mne pomahala nejaka sladka voda... stale som mala po ruke domaci sirup. Zahnala som tym ten najvacsi hlad, ked my bolo tak ze ani jest som nemohla...
mne pomahal suseny zazvor.. mala som ho vkuse aj v kabelke. Predavaju ho aj kandizovany, tak to sa dalo hocikedy pochrumat. A ked si hladna treba si dat papat.
Daj si k posteli nejake susienky a predtym ako vstanes,tak si 1-2-3 daj..vychutnaj si ich 😉
mne nepomahalo nič. ☹ najhoršie to bolo rano, zjedla som ranajky a už som bežala na wc. takto to trvalo asi do 5 mesiaca. ked som začala cítiť prvé pohyby. ja som kvoli zvracaniu bola aj v nemocnici, lebo išlo zo mna všetko von, aj obyčajná voda 😖 tak ma dali na infuzky a ležala som tam 6 dní, kym som nemala čistý moč (mala som v nom aceton)
tak zaklad je mat vzdy pri sebe nejake jedlo - banan,susienky. Na nocnom stoliku, v kabelke. Ked ta schyti vlci hlad 😉 Na nevolnost a traviace tazkosti mne osobne pomahal zazvorovy caj.
Nechcem Ta strasit, ale mne pri obidvoch detoch byvalo zle cely den az do polovice stvrteho mesiaca a nezaberalo nic 😝. Vraj prejav zdraveho tehotenstva 😉
mne byvalo tiez brutalne zle a mohla som jedine be-be susienky alebo tie ryzove chlebiky,piskoty a dost mi pomohla coca cola.a este zazvorove lizanky a tabletky mamagood...
Ja som na tehotenstvach najhorsie znasala nevolnosti az tak ze som trpela nechutenstvom a chudla a tom som ani raz nezvracala pri malej som sa tomu len poddala a nevladne lezala bolo to hrozne a odznelo to v 16tt pri malom som uz zacala skúsat rozne rady a aj ked mi bolo zle nebolo to take strasne ako pri prvej. Dosla som na to ze zacat s niecim rano na stolku ci uz susienky ci rozok lebo nevolnsot este viac rozducha prazdny zaludok dalej mi pomahalo cuckat colu a neskor som si kupila zazvorove tabletky na nevolnosti tiez zaberali. Vsetko spolu mi tie nevolnosti ako tak utlmili a v 15tt odisli uplne 😉
Kym sme prisli ku tehotnej sestre / byva v Grecku/ tak uz nemohla ani pit vodu,ako jej bolo zle. Pomaly popijala caj rooibos s medovkovym a ulavilo sa jej. Pomohla aj BIO chlorela a potom mlady jacmen od f GW, ktore brala az do porodu a aj po nom. Porod mala v pohode a aj hned dost mliecka aj lepsie hojenbe po šiti na rozdiel od prveho porodu bez zelenych potravin. Viac info u mna.
Skor nez vstanes, tak si daj nejaky suchy keks, styl marina, alebo nieco podobne a maj ich cely den po ruke, to mi pomahalo a na palenie zahy mlieko, to pijem doteraz, lebo mala bude asi strasne vlasataaaaaa 😀 😀 😀 😀 bez mlieka by som asi chrlila ohen 😉
@dasa_pastorkova2:
Mne bolo este horsie, ked som bola hladna. Ja som sa nutila zjest aspon par sust. Aj ked nechces, naozaj sa prinut, lebo to bude horsie.
Ja som mohla jest biele pecivo a instantne kase pre babatka. Teda v pripade, ze ma uz pri pomysleni na ine jedlo natahovalo. Toto som zvladla zjest vzdy. Pomalicky.
A davaj pozor na to, aby si jedla pravidelne, este skor ako pride hlad a zacne ti byt zle. Fakt aj desiatovat a olovrantovat. Staci muesli tycinka, banan, keksik, ryzovy chlebik, kusok rozka... Vyskusaj, co ti robi dobre.
Mozes si spravit aj zazvorovy caj: cerstvy zazvor osupat, dat jedo koliesko do salky, zaliat horucou vodou, ale pit vychladnute!
Mne pomahal aj cisty zeleny caj alebo zeleny caj s citronom a zazvorom z DMka. Vzdy chychladnuty.
Na kazdeho plati nieco ine, musis vyskusat. Cola po trosickach tiez pomaha. Niekomu pomaha zjest trosku uz v posteli. Mne byvalo zle cely den od rana do vecera, jest rano v posteli nepomohlo.
Chytilo ma to v 8 tyzdni, celodenna nevolnost presla v 15-tom. Teraz mi byva zle iba vecer, a ked si lahnem, pali ma zaha 🙄
No co uz, iba skusat a pretrpiet.
Nic, raz to urcite prejde 🙂
kup si zázvorový koren, nastrúhaj, za 1 lyžičku (nie viac, je to dosť silné a aromatické, potom by to bolo velmi štiplavé) zalej litrom prevarenej vody a prevar 5 minut.ochlad a toto popijaj po celý den. mne to poradila lekárnička, ked som si šla kupvoať zázvorový čaj alebo tabletky a nemali ich práve, že ona toto pila pri svojich deťoch.a fakt to pomohlo. pri synovi mi bývalo dosť zle, že som žila na tomto odare, pukancoch a cocacole...aj tá sa v malom množstve doporučuje, koli tým bublinkám. neublíži ani bábu, ja som to davala aj mojej dcere, ked vracala.alebo si kup popri tom kofolu, tam je menej kofeinu alebo aj pepsi zaberie. a ešte dodám, že tento odvar si davam aj vždy ped dlhším cestovaním, po oboch tehotenstvách mi začalo pri cestovaní byvať zle fakt to zaberá
No já jsem v 16 týdnu a je mi taky zle celý den,ale přišla jsem na to,že je mi zle asi z vitamínu Mamavit.Začala jsem je užívat ještě před otěhotněním a tělo je asi předávkované.Včera jsem neužila vůbec nic ani hořčík a je mi rozhodně líp.Takže zkusím je raději nebrat a budu je užívat až u kojení 😉 Jinak mi nezabírá ani zázvor ani Emesin tablety jen to prospat.Tak držím pěsti ať je Ti líp.
mne pomahal zazvorovy caj (cerstvy zazvor nakrajas na kusky a zalejes vriacou vodou) a obycajne piskoty.....
mne pomaha matovy čaj
mne pomáhal torecan čípky
Citala som jednu mudru knihu o tomto probleme.... bolo tam asi 100 roznych napadov od zien ako sa vysporaduvali s rannou nevolnostou a cely zaver bol v zneni, ze na tehotenske nevolnosti nepomaha NIC.
Vsetko su to iba....akoze pomocky k potlaceniu nevolnosti...trosku sa ti moze ulavit ale inak sa este nenaslo nic, co by skutocne tomuto problemu pomohlo....
Takze vsetky rady su v podstate na nic. Musis vydrzat 🙂
ja som to prežila iba s torecanom
@dasa_pastorkova2 no pomáhalo keď som ráno pred tým ako som vstala niečo ešte v posteli zjedla, stále som mala pri posteli niečo, no a inak mi ešte pomáhalo všetko kyslí, voda s citronom, kyslé lízatká cukríky, nejaký kyslé ovocie, a aj jablčka mi pomáhali .... ale každému niečo iné ako tak čítam....musíš poskúšať, veľa šťastia a prajem krásne tehotenstvo a nech ti nevolnosti čo najskôr prejdú papa
bohužiaľ zažila som 😠 pomôže len porodiť....nepomohlo mi absolútne nič...
každému pomáha niečo iné,ked som čakala synov tak mi pomohol len harmančekový čaj a ked som dievku čakala tak len bystinka...šumienka nič iné 😖
mne bývalo podobne......už len z pohľadu na jedlo sa mi obracal žalúdok :-/ Dr mi povedal že mám jesť suché rožky a piť minerálku alebo zázvorový čaj.......mno len ja som nemala ranné nevoľnosti ale celodenné a na suchých rožkoch som strávila skoro 3 mesiace ☹
dasa mne pomaha ked nieco zjem rano,ale musi to byt nieco vydatnejsie (nie jogurt a podobne) a potom vecer zjem nieco lahke pred spanim.a tiez pijem matovy caj a ovocne caje z cistej vody mi je zle.jednoducho musis jest male procie ale castejsei cez den.dzim palceky a dufam,ze ta to coskoro prejde.🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
moja gyn. mi poradila ked mi byvalo zle že mám vypiť pohar mlieka ráno na lačno ešte než vstanem, alebo ked vstanem tak pomaly a hned vypiť pohár mlieka a aj večer som si mala davať pohar mlieka - žaludok to trošku ukludni hlavne ked sme hladny a ešte nemame nič pripravene 🙂