No bola som teraz štvrtok na kontrole a strašne sa bojím ,pani doktorka mi zakazala domáce prace 😒 (a druhej stranke som aj rada lebo všetko robí priatel 😝 )ževraj som otvorená na špičku prsta a som len 25 TT.Nepredpísala mi žiadne lieky len že mám ležať a o tyžden sa mam príst .Bojím sa aby som nešla skôr prvé tehotenstvo bolo OK ,aj dakedy ma teraz bolí spodok brucha ,mali ste niektorá?
Juj dakujem za radu strašne sa bojím lebo som to nemala pri malom 😒 a tie magne B6 sú vitamíny ,no priateľ šomral na doktorku že mi nič nedala ,ale vieš nemôžem sa robiť múdrejšou 😖Dakujem pekne za radu 😵
Tá bolesť spodku brucha môže byť tvrdnutie, to samo osebe nie je vôbec nebezpečné, pokiaľ sa žena neotvára, alebo sa neskracuje krček. U teba sa už trochu skracuje, takže fakt kľud, čo najviac odpočívať (prípadne polihávať) a papať magnézko. 🙂 Ja mám s predčasnými kontrakciami slúsenosti v každom tehotenstve, posledne mi lekár doporučil miesto tabliet magnézia radšej vodu Magnéziu, vraj je to lepšie...
ahoj, ja som bola v 20 tt otvorena na 2 prsty, prakticky som zacinala rodit...tak som zvysok tehu lezala v sikmej polohe so zasitym krckom maternice...nemohla som vobec nic, len na wc a rychla sprcha, aj to nie kazdy den...radsej sa setri co najviac...stoji to za to, nie?
@jojuss
na spicku prsta??????????
to slysim poprve v zivote a to uz jsem byla nekolikrat tehotna... 😉
otevreni se snad pocita na prsty - cele, ne na spicky... 🙂 Nepreslechla ses?
p.s. Magnesium predepisuje lekar...pokud nepredepsal, podle meho "samo-indikace" je zvlast v tehotenstvi dost velky nepritel... 😉
@jojuss
Nezlob se na mne, ale v lekarne Ti zrejme nic nedoporuci na otevreni "na spicku prsta"....zeptej se primo v nejake nemocnici-telefonicky.Ale pokud sam osetrujici lekar nic nedoporucil, nezmatkuj, bud klidna.. 😉
V lekarne a nebo tady Ti muze poradit nekdo neco, co Ti nepomuze a ba naopak...
Dodrzuj pokyny lekare...tady neni vhodne misto na Recepty...kazdy jedinec je individulalni tvor, zvlast zena, ktera je individualni 2x 😉
Nemam rada, kdyz si nekdo mysli, ze na internetu se ordinuje NON-STOP..a lekare v tvari v tvar se nezeptame...
@jojuss na spicku znamena ze menej ako na jeden prst... ziadna panika. len sa nesmies namahat, musis vela lezat a pohybovat sa minimalne.. aby dietatko na otvarajuci sa krcok netlacilo a on sa nezacal skracovat a ty si nezacala rodit... takze chce to nohy hore , klidek pianko a co najviac oddychovat
@jojuss
to jsi na spravnem miste, jen nehledej Recepty s presnymi nazvy leku a vubec se je neopovazuj zakoupit..spousta jich neni na Recept a zmatek neni kamarad...
Zpet se nezavres...davej pozor, at to nepovoli vic-dodrzuj to, co Ti rekla sama lekarka(bud v klidu a nic tezkeho nenos a nedelej).....i ja jsem byla otevrena dlouho na 2 prsty a vydrzela.. 😉
hodne stesti..a klidne spinkej!! 😉 🙂 Kdyby to bylo nebezpecne, pani doktorka by Te nenechala odejit jen tak.. 😉
Ahoj ja som bola otvorena na spicku prsta v 36 tt pila som vodu magnesium aj brala skoro cele tehu magne B6 a nakoniec som porodila v 36 tt doma v spalni a 8 hod.pred porodom som bola ok ziadne znamky pred.porodu 😉 tak drzim palce a radsej pokoj na lozku 😉
A ake magnezium beries ked nie Magne - B6? Inak, to je proti tvrdnutiu brucha, co nespominas, ze by si mala, na otvaranie je recept hlavne klud,
inak pojem "na spicku prsta" - daco sa mi mari ze ked mi task lekar povedal brala som to ze som ok 😕 😅 😉
ja som bola v prvom tehu od 24tt na spicku prsta. mala som kludovy rezim a vsetko bolo ok, nakoniec porod vyvolavali. v druhom tehu som bola na spicku prsta otvorena uz od 15tt. nijaky extra kludovy rezim som nedodrziavala a este som aj neustale behala okolo prveho synceka, brala som ho na ruky a pod... a prenasala som 5dni a aj to mi porod museli vyvolat. takze nic zle sa nemusi stat 😉
@jojuss Este by som rada dodala, ze co jednej zaberie, druhej ńemusi. Ja by som bola radsej opatrna. Neviem odkedy je dovod na hospitalizaciu, ale podla mna ak sa zacinas otvarat, moze ale nemusi to znamenat ze predcasne porodis. Poznam moc ludi, ktori boli pre to hospitalizovani a boli v polohe z vyvysenymi nohami, cize obratenej a dostavali infuzky na utlmenie kontrakcii.
No mna akurat vcera prepustili z nemocnice ,pobudla som si tam 4dni kvoli tvrdnutiu bruska a bolestiam ako na menzes,ani som sa neotvarala..dali mi par infuziek magneziovych a teraz odporucili brat magne B6 a kludovy rezim,.Cudujem sa ze ta neposlala lekarka hned na hospitalizaciu aby ti to trosku ukludnili tymi infuzkami..ani nic nepredpisala..daj si pozor na seba a fakt sa nenamahaj a keby citis bolesti a tvrdnutie tak utekaj k lekarke!
a zabudla som napisat ze som v 23tt 😉
Aj ja som bola nepamätám presne týždeň,ale myslím tak okolo 25tt,na prst,tvrdlo mi brucho,lekár mi predpísal magnézium a Duphaston to bol myslím,alebo niečo také a ležať.A potiahla som to do 42tt 🙂
@jojuss ja som teraz ležala týždeň v nemocnici a tiež na špičku prsta som bola otvorená,dávali mi infúzie a za ten týždeň sa to hrdlo uzatvorilo a pustili ma domov ale už musím mať kľudový režim..magnézium beriem teraz 6 tabliet denne takže určite by som ti odporúčala veľa magnézia podľa mňa to u teba dr. zobrala na veľmi ľahkú váhu
@jojuss ahoj, mne doktorka hovorila, ze babatko ma velmi nizko hlavicku a ze moze prist na svet skor,aj som citila, ze ma to dole tlaci, tiez som mala nariadeny kludovy rezim, lezat a nechodit ani len do obchodu. popravde, neda sa povedat, ze by som to striktne dodrzovala, a napokon sa Misko narodil 2 dni pred terminom 🙂 drzim palce
a ozaj, tiez som brala magnezium
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jojuss kup si magne B6 a dopuj sa nima nohy hore neboj bude to v pohode vela tehuliek je otvorene aj viac a vydrzia dokonca 😉