Ahojte dievcata,
uz je to tyzden co som chora. Boli ma hrdlo, mam zapchaty nos a celkovo sa citim pod psa. Do toho zacali desne migreny, brutalna zapcha...no radost zit 😊 Zatial som davala len Vincentka pastilky, kloktala Vincentku, sprej Vincentka do nosa, ale zjavne je to slabe na moju chorobu. Som v 13.tt a bojim sa dat coilen paralen. Avsak uz ma aj hlava boli neskutocne. Poradite mi nieco ucinne a pre dietatko neskodne, prosim?
Dakujem...btw, na zapchu nozem Duphalac (laktuloza)? Doktora som sa nepytala zatial, ale beriem ju obcasne.
ahoj, ja som byvala pocas tehu pravidelne chora kazdy mesiac akoby namiesto menzesu, pisla som zazvorovy caj, skus aj sterimar sprej to je len morska voda, kludne si zavolaj obvodnej a povedz spytaj sa co v tehotenstve nemozes a co je dovolene z tabletiek, drzim palce , skore vyzdravenie
*pila
na to wc vela jablk so supou papaj a ak jes zelezo tak sa spytaj gynekologa ci to nemozes nahradit melasou ta by nemala zapekat
A preco nejdes k lekarovi? Toto je horsue, ako dat si paralen
@terka_123 och, chúďatko, ja pomaly nepoznám jedinú tehotnú, čo si neprešla presne v tomto období chorobou. Neviem, či si si všimla, ale na koníku máme už aj poradne a odpvedá aj lekárnička. Z jej odpovedí som pochopia,že je sama teraz tehotná, tak by ti vedela poradiť, že aké lieky ešte skúsiť.
https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...
@beky1813 ked to neprejde pojdem k lekarke. Kazdy rok mi vsak predpisuje antibiotika ktore absolutne nezaberaju....a teraz to bude ronaky pripad. Antibiotika nie su univerzalna zazracna liecba na vsetko. K ide o virus, tam zabrat ani nemozu. Ked som dieta necakala, uzivala som aj neucinne antibiotika...ved telo si poradi nejal s tym. Ale teraz nebudem pchat zbytocne chemiu do tela, ktora ajtak nepomoze. A ist k lekarke po rady za cenu poldnoveho cakania medzi kopou chorych ludi tiez zbytocne nechcem...preto som sa pyala na Vase skusenosti co by som mohla dat, ako ste to riesili Vy. Dakujem.
daj si septilen pastilky na hrdlo, červeny nasivin, quixx modry alebo červeny do nosa a paralen mozes kludne ak ti zabera, dalej cibulu cesnak kyslu kapustu ja som sa takto liecila pocas tehu uz niekolko krát. inak ak to trvá dlhšie ako 4-5 dní radsej by som isla k lekarke. mne moja antibiotika nikdy nenutila brala som ich asi 2x za zivot, povedala som že antibiotika nie ak to nie je nevyhnutne a vždy sme sa nejako dohodli. samozrejme ak to bolo nevyhnutné tak som na ne pristupila
@terka_123 som 22 tyzden od piatku má taká nádcha chytila že až 🙈 ledva som sa hýbala o zápche ani nehovorím 🙈 jedla som veeela ovocia veeela zeleniny pila čaj čaj čaj ..... a veľa oddychovala jasne v nedeľu som sa cítila lepšie ale prešlo mi to v pondelok na priedušky ☹️ Už som bola jednou nohou u lekárky, ale skúsila som ešte jeden domáci recept na priedušky a zabral 👍🏻 Niesom ešte fit ale je mi lepšie ešte kašlem smrkam husté sople tak to už asi odchádza,,,,ale keď sa nadýchnem už aspoň nebolia priedušky. 👍🏻 Nechcela som si veľmi dávať nejake lieky / chemikálie keď som nemala teplotu..... kebyže mám teplotu hneď to riešim u dr.!
Med so škoricou, do nosa koloidne striebro
ja som minuly tyzden objavila masticku - mala by byt prirodna - psi sadlo
@terka_123 Paralen - aspon polovičku si určite môžeš dať. Keď som bola v tom období chorá, pomohol mi zázvorový čaj a celé tehotenstvo každý večer povinne misa ovocia na doplnenie vitamínov.
Stara dobra klasika. Vitaminc C, vela caju (idealne bylinkovy), zinok a mne zabera aj vela ovocia 😉
Paralen je počas celého tehotenstva bezpečný, pri váhe nad 50kg je normálna dávka 2 tablety. Samozrejme sa snaž užívať čo najmenej, ale keď je bolesť silná, tak Paralenu sa ozaj báť nemusíš. Taktiež aj pri horúčke sa užíva ten. Na bolesť hrdla sú bezpečné pastilky Septilen, na kašeľ mám overený a v tehotenstve bezpečný sirup Stopkašel. Je na ňom uvedené, že je aj na bolesť hrdla, tak pokiaľ vieš, že to prejde do kašľa, tak by som ho kľudne nasadila už teraz. A na zápchu je bezpečný Duphalac (teda laktulóza), je to nenávykové a keďže sa nevstrebáva, nemá vplyv na bábo... Skoré uzdravenie prajem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@terka_123 ved si pokojne daj,aspon na noc nieco do nosa,nasivin alebo tak.ja som si davala na hrdlo pastilky septillen,to mozu aj tehotne.a urcite drobcovi skodi viac ked je tebe zle ako obcasny paralen.skore uzdravenie prajem