Skúsenosti s pozitívnym triple testom

srdiecko117
10. nov 2019

Mile buduce mamicky.Chcela by som sa spytat na skusenosti ohladom triple testov,vysli pozitivne a to Zvysene riziko na M.Down 1 z 19 a riziko NTD 1 z 16 000 a v poznamkach mam napisane:

1.Vysledne riziko M.down je vyssi ako ako je riziko vzhladom k veku matky(1z1000)

2.Vzhladom ktomu ze bol zmerany biparietalni rozmer a tim vylucena anencefalie,vztahuje sa uvedene riziko jedine na spinu bifidu

V pondelok mame ist na geneticku konzultaciu a srasne sa bojime co nas caka.

mima1
10. nov 2019

@srdiecko117 geneticka konzultacia je taka hlupost ze tam by som uz nesla. Dr sa ta pyta na rodinu rodicov surodencov babky dedkov ich surodencov a neviem koho vsetko z 55kolena... ak niekto zomrel naco a kedy zomreli. Nakoniec mi dala papier ze vsetko ok🤷🏼‍♀️. To uz by som asi radsej dala urobit iny test.

denden77
10. nov 2019

@srdiecko117 ako uz bolo spomenute, pokecate trosku o rodine.. mne boli po pokeci ponuknute 2 moznosti a to amniocenteza alebo platene krvne testy.

alojzova
10. nov 2019

@srdiecko117 ahoj a koľko máš rokov

nelca0510
10. nov 2019

@alojzova kedze si v 30.tyzdni, nerobili ti uz dalsie velke sono?

alojzova
10. nov 2019

@nelca0510 zatiaľ ešte nie v stredu mám poradňu a potom ma objedná na ultrazvuk

nelca0510
10. nov 2019

@alojzova tak tam ho uvidis v plnej krase a uz sa ti potvrdi/vyvrati DS. Uz s tym aj tak nic neurobis,ze ti vysli horsie triple testy...

srdiecko117
autor
10. nov 2019

@alojzova ahoj mam 29 rokov

alojzova
10. nov 2019

@srdiecko117 neboj určite bude dobre aj babetko bude zdrave

alojzova
10. nov 2019

@nelca0510 áno ja viem už som sa s tým zmierila a verím že je moja princezná zdravá

alojzova
10. nov 2019

@nelca0510 nemá bit prečo chorá ved Triple testy vychádzajú často falosne

sara07
10. nov 2019

daj si urobiť tie platené krvne testy, lebo tieto čo robí poistovna to mi tak pripada len tahanie penazi, ked si pozrieš kona väčšinový názor,
potom si pozri stránku fetalecho.sk v košiciach a tam je 5d sono a aj celé vyšetrenie je o niečom inom, a tam ked im donesieš tie rozšírené platené trisomy testy tak to aj inak beru , aj ked ich nezadavali robit oni

pekarovamonika
10. nov 2019

Ahoj, ja mám dve detičky a pri obidvoch mi vyšli pozítívne tripple testy. Z prvých som bola tiež mimo, druhé som už brala relatívne v kľude. Pri oboch som mala napísané, že vyšli pozítívne len vzhľadom na vek matky. Mala som vtedy 36 rokov a pri druhom dieťaťku 38 rokov. Tá genetická poradňa - tam som bola pri prvom dieťaťku - totálna sprostosť - teda aspoň v ambulancii v ktorej sme mi boli. Pri druhom som na to už nešla, zbytočnosť totálna. Amniocentézu som odmietla pri oboch a dala som si spraviť krvné testy tvz. trisomy test. A bola som v kľude.🙂

sara07
10. nov 2019

@srdiecko117 29 rokov je normálny vek ešte, to pomaličky budu chciet v 15 aby sa rodilo aby to bolo ok

sara07
10. nov 2019

@pekarovamonika tiež sme boli v ambulancii genetiky, väčšiu frašku som dávno nezažila, nakreslila si stromček , dovi dopo ja že aspon testy krvne alebo niečo , stromček si viem aj ja nakreslit a ešte mi napísala že deti budu na 100% alergici a atopic a ani jedno z troch čo mám nie je ani atopik ani alergik , asi tak

alojzova
10. nov 2019

@sara07 bola si na amino

pekarovamonika
10. nov 2019

@srdiecko117 pokiaľ nechceš ísť na amniocentézu, tak treba ísť pre pokoj duše na trisomy test. Je to platené, ale za ten kľud to stojí. A ešte som zabudla, že sme ešte boli v Martine u dr. Grochala - veľká kapacita a skvelý doktor. Urobil mi veľké sono aj so všetkými detailami o bábetku. Veľmi silný zážitok pre mňa. Mala som to potom potvrdené aj krvnými testami a aj sonom.

nelca0510
10. nov 2019

@alojzova uz s tym konecne nestresujes?:D

alojzova
10. nov 2019

@nelca0510 nie verím že bábo je zdravé a som presvedčená že náma bit prečo mali ste pravdu čím viac stresujem tým horsie

mima1
10. nov 2019

@sara07 😂😂😂😂 sa smejem 😂😂😂stromcek presne aj ja som pozerala ze co robi. Ja ze ked geneticke testy tiez mi prislo hned ze vezme krv alebo neviem co. A to ma este sfukla lebo som nevedela na aku chorobu zomrela teta z toho 55kolena

nelca0510
10. nov 2019

@alojzova konecne🙂

alojzova
10. nov 2019

@nelca0510 už terás idem v 30tt na posledný ultrazvuk tak tam sa už všetko spitam a uvidím čo povie

srdiecko117
autor
13. nov 2019

takze po genetickej konzultacii mi odporucili odber plodovej vody,ktore som absolvovala vcera,zakrok nebol az taky bezbolestny,teraz oddychujem som troska slaba ,dufam ze uz ziadne komplikacie nenastanu,ma niekto skusenosti s odberom plodovej vody ? myslim pocity po nej po dalsich dnoch?

alojzova
13. nov 2019

@srdiecko117 máš aj zrichlene visledky

srdiecko117
autor
13. nov 2019

@alojzova nie nemam,o 2-3 tyzdne budu az,ani nespominali ze je taka moznost

denden77
13. nov 2019

@srdiecko117 ja som sa po amnio citila uplne normalne 😊 drzim palec 🍀

alojzova
13. nov 2019

@srdiecko117 aha a ktoré ti to videli pozitívne tie v 16tt

nikus95
26. máj 2020

Ahoj mam otazočku mne tripl testy som mala nízke E3 prvy krat mi to nenamerali vobec vyšlo mi riziko 1:30 SLO v skratke a na genetike mi mi povedali ze sa to neda zistit nijako inak jedine z amnio tak zajtra sa tam chystam ale mam strašny strach mal niekto niečo podobne som v 17 tyždni :/

niki5682
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana101010
22. mar 2023

@nikus95 ahoj, porsím, ako to napokon dopadlo? narodilo sa bábätko zdravé? ja som mala tiež nízke E3, inak hodnoty asi OK...

srdiecko117
autor
11. apr 2023

@zuzana101010 Ahoj.chvala bohu vsetko dopadlo na vybornu,dcerka zdrava ako rybycka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre